Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciemno ciemno

Problem z oszustem na allegro. Zna się ktoś na tym ?

Polecane posty

Gość ciemno ciemno

Otóż gość wpłacił kasę na konto towar został wysłany priorytetem. Niby nie odebrał towaru i założył spór na allegro którego nie kontynuował i tylko zrobił sprawę . Rozchodzi się o kwotę 120 zł , więc nie dużo . Mam do tego dwa pytania . Pierwsze dotyczy tego czy przy przesyłce priorytetem zostaje na poczcie jakiś zapis że przesyłke dostarczono a drugie pytanie to czy policja wszczyna śledztwo jeżeli kwota nie przekracza 200 zł . Pomoże ktoś ?

Gość trollooo
jeżeli list polecony to na gębę nie odebrał tylko musiał pokwitować odbiór. I Poczta musi to przechowywać ileś tam czasu. Idź na najbliższą pocztę i się dopytaj

Gość markiza33
raczej nie odzyskasz pieniędzy nie warto walczyć o taka sumę ja czasem kupywałam towar na allegro i raz sie zdarzyło ze czekałam miesiąc juz myślałam ze kase zabrali wkurzona dzwoniłam czasem odbierali ale rzadko i tłumaczyli ze niedługo będzie owszem w końcu było tylko nie to co chciałam i nie w tym rozmiarze zamawiałam tunike w rozmiarze L a przyszła bluzeczka krótka całkiem inna w rozmiarze XS poprostu kpina od tamtej pory nie zamawiam nic

Gość gretka garbo
zależy jak wysłałaś-jesli poleconym priorytetem luba paczka priorytetem to masz dowod ze wyslalas a o reszte mozna sie dowiedziec na jego poczcie czy odebral

Nie, jeśli list był wysłany priorytetem to nigdzie nie zostaje żadne potwierdzenie ani ślad po liście (chyba że był niewymiarowy) że został wysłany, bo i po co? Żeby było potwierdzenie, to musisz wysłać list polecony i wtedy dostajesz to potwierdzenie DO RĘKI

Aha i policja też nie wszczyna śledztwa raczej. Żeby było potwierdzenie musi być list POLECONY, obojętne priorytet czy ekonomiczny

Aha i policja też nie wszczyna śledztwa raczej. Żeby było potwierdzenie musi być list POLECONY, obojętne priorytet czy ekonomiczny. Skąd wiesz że gość Cię oszukuje? Może naprawdę nigdy nie dostał towaru?

Gość ciemno ciemno
Problem w tym że to nie był polecony . Więc chyba że ma nigdzie pokwitowania odbioru ?

Gość ciemno ciemno
Widać to po jego komentarzach które otrzymał i po samej gadce taki szyderczy śmiech cwaniaka . Nawet nie próbował wytłumaczyć sytuacji tylko poszedł na policję .

Gość slkdfsnfksdnfskdjf
yyyyyyyy nie masz potwierdzenia nadania towaru ? ;/////

Gość podbijaczczcz
Ja nie rozumiem o co się rozchodzi? Sprzedawałaś towar na allegro i ktoś od ciebie go kupił, czy ty kupiłaś od sprzedawcy? Jeżeli gość kupił od ciebie towar i wpłacił pieniądze, a przesyłka zaginęła, to drążysz sprawę u kuriera, który tę przesyłke zgubił. Kasy klientowi nie oddajesz. Z tego co się orientuję, to paczki priorytetowe wymagają podpisu przy odbiorze, natomiast listy priorytetowe nie... tylko listy polecone. Zależy czy nadałas paczkę, czy list?

Gość ciemno ciemno
Widać to po jego komentarzach które otrzymał i po samej gadce taki szyderczy śmiech cwaniaka . Nawet nie próbował wytłumaczyć sytuacji tylko poszedł na policję .

Gość uhvjiugtjg
a tym samym mogl on nie dostac żadnej paczki od ciebie, juz nie wysylam zwyklymi listami bo to wogole nie dochodzi

Tak przy każdej paczce jest potwierdzenie, ale to byś dostała taki druk, prawdopodobnie żółty. Kurczę czytam chyba 40-ty podobny temat i nie kumam, jak ludzie mogą mylić przesyłkę POLECONĄ z PRIORYTETOWĄ?

Gość ciemno ciemno
Więc chyba stoję na straconej pozycji bo to był list priorytetowy..

Gość gretka garbo
120 zl to niewiele, policja nic nie zrobi

Gość ciemno ciemno
Więc chyba stoję na straconej pozycji bo to był list priorytetowy..

Gość Policja nic nie zrobi, ale
jak można sie nie zabezpieczyć i nie mieć zadnego dowodu wysłania towaru? Ile więcej kosztuje list polecony? 1-2 zł?

Gość jesli dostalas
potwierdzenie nadania (taki zolty druk) to jest tam numer przesylki i na stronie poczty polskiej mozesz sprawdzic jej status, czy zostala odebrana czy nie.

Gość jesli dostalas
no wlasnie, powinnas wyslac poleconym zeby wlasnie uniknac takich sytuacji. a listy czasem gina, czasem gdzies na poczcie sie moga zawieruszyc. ja na miejscu kupujacego niezle bym sie wkurzyla. trzeba bylo doplacic za polecony zamiast brac priorytet

Gość ciemno ciemno
pozostaje załatwienie sprawy osobiście .

Gość podbijaczczcz
Na jakiej straconej pozycji? Nadałaś list priorytetowy, więc musiałas wypełnić niewielki druczek, na którym są dane nadawcy i adresata oraz pieczątka poczty. Zatem masz potwierdzenie nadania. Dalej niech się poczta tłumaczy, gdzie jest przesyłka. A pały olej, mogą ci skoczyć :P

Gość uhvjiugtjg
pozostaje olanie tematu

Gość uhvjiugtjg
co ty jestes głąb? priorytet nie oznacza ze cokolwiek wypełniał POLECONY TAK

Gość jesli dostalas
jak nadaje sie priorytet to nie ma potwierdzenia. naklejaja tylko naklejke na list.

podbijaczczcz - czy Ty również należysz do tępaków nie wiedzących co to list priorytetowy? Wysłała priorytetowy, to dostała nalepkę na kopertę. I koniec.

Gość podbijaczczcz
Pamiętaj też, że jak gość płacił za pomocą PayU, to może dostac zwrot kasy od allegro. Żeby nie było tak, że dostanie zwrot od allegro i od ciebie. Cwaniaczków nie brakuje. Ja bym kasy nie oddał nawet za negatywa. Następnym razem zaznaczaj na aukcjach, że nie ponosisz odpowiedzialności za kuriera i jak ktoś sobie życzy, to niech dopłaci, a ty skorzystasz z innych kurierów za dodatkową opłatą.

Gość matko co za głaby
Lisat polecony - jest za potwierdzeniem i nadania i odbioru priorytet to tylko dopłata do przesyłki za to że idzie szybciej niz zwykła... Ja zawsze wysyłam tylko i wyłącznie poleconym - dlatego że w razie takiej sytuacji mam czarno na białym ze przesyłkę nadałam