Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julita pyta

Poprawa flory bakteryjnej.

Polecane posty

Gość Julita pyta

Jestem po długotrwałej kuracji antybiotykowej co przyczyniło się do bardzo widocznego osłabienia mojego organizmu. Odstawiłam antybiotyki i chciałabym przywrócić równowagę mojej flory bakteryjnej. Czytałam, że dobrym sposobem są synbiotyki - połączenie prebiotyków i probiotyków. W aptece były tylko 2 rodzaje synbiotyków, wybrałam tańszy - Multilac. Co możecie mi jeszcze doradzić żebym stosowała żeby mój organizm wrócił do normy? Czy stosowałyście kiedykolwiek synbiotyki, jakie są Wasze opinie i rady w tym temacie?

Gość Agata a może
Powinnaś jeść dużo jogurtów - najlepiej naturalnych i dodawać świeże owoce lub musli. O Multilau będę musiała poczytać, bo nie do końca znam jego działanie. Ale synbiotyki ogólnie są polecane przez lekarzy w problemach z florą bakt.

Gość Julita pyta
Postaram się codziennie zjadać jogurty, choć przyznam, że nie przepadam za ich smakiem - ani tych naturalnych ani owocowych. Czy jest tu ktoś kto stosował Multilac i może mi opowiedzieć o efektach? Tzn kiedy się ich spodziewać i czy faktycznie pomaga?

Gość Ja stosowałam
Ja stosowałam Multilac, ale podczas kuracji antybiotykowej, a nie po. Co do jego działania to ciężko mi ocenić bo nie stosowałam antybiotyku długo, tylko 2 tygodnie i mój organizm i tak był osłabiony, ale teraz wszystko jest ok, także myślę, że działa.

Gość Julita pyta
No właśnie ja żałuję, że nie stosowałam żadnego leku osłonowego ani Multilacu podczas kuracji, teraz pewnie nie miałabym aż takiego problemu... Szkoda, że mój lekarz mi o tym nie powiedział tylko przekonałam się na własnej skórze jak to jest z tymi antybiotykami.

Gość Nie martw sięęę
Nie martw się, organizm z pewnością wróci do formy jeśli już odstawiłaś te antybiotyki. Proponuję dietę oczyszczającą, żeby wypłukać ten cały antybiotyk z organizmu. Możesz też się wspomagać jogurtami czy tranem.

Gość Julita pyta
Ok dzięki za rady, mam nadzieję, że faktycznie to kwestia czasu bo póki co dawno nie nie miałam tak osłabionego organizmu...

Gość Grzesiek Ddzz
A czym się różni ten Multilac od normalnych leków osłonowych wie ktoś? Też jestem podczas kuracji antybiotykowej i zastanawiam się jak najlepiej ochronić swój organizm.