Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytanie do kobiet po

Pytanie do kobiet po porodzie. Proszę o odpowiedź

Polecane posty

Gość Pytanie do kobiet po

Jak wygląda krwawienie po porodzie naturalnym czy cc przez pierwsze te dni w szpitalu? Czy bardzo mocno leci że aż zalewa? Na ile starcza taki podkłada?Bo mnie straszą że leci jak z kranu.

Gość yukki
no bez przesady, u mnie było tak jak w njbardziej intensywnym dniu okresu, a i to tok mocno tylko chyba ze 3 dni

Gość kasjopeja............
Ja po naturalnym krwawilam jak przy narmalnej miesiaczce. Tylko fakt nie trwa to 4 dni tylko kilka tyg. Moja rada nie kupuj podpasek poporodowych tylko te duze na noc. Sa wygodniejsze.

Gość kasjopeja............
To znaczy kilka tyg sie plami. Krwawi sieckilka dni.

Gość tylko cię tak straszą
oczywiście to zależy od organizmu. ja podkłady zmieniałam co dwie godziny i częściej ale nie dlatego że tak leciało tylko Poprostu żeby sie czuć w miarę możliwości komfortowo.. zaś koleżanka po porodzie wg nie używala podkładów bo wystarczały jej zwykle podpaski- te większe, oznakowane jako na noc.

Gość mama dwóch dziewczynek
Po sn od razu jest spore krwawienie, u mnie intensywnie było pierwszą dobę. Później już jak bardzo obfita miesiączka przez jakiś tydzień, a później już jak normalna miesiączka kolejny tydzień. Ja krwawiłam krótko - ponad dwa tygodnie. Identycznie po obu porodach. Też radzę Ci normalne podpaski tylko duże, u mnie sprawdziły się bella, bo są delikatne. Podkłady nie nadają się do komfortowego używania, są niewygodne moim zdaniem.

Gość ulllllllllllllllllaaaaaaaaaa
po porodzie naturalnym u mnie podklady przez caly pobyt w szpitalu czyli 3dni a w domu podpaski ktorych chyba z tone poszlo,moj polog trwal 8 tgodni masakra;

Gość u mnoie po sn jak miesiaczka
nic specjalnego

Nie wstydźmy się pytać innych ludzi. LEKARZ WIE. lekarz powie. lekarz doradzi. lekarz weźmie ;)

Gość fwefwefwf
U mnie, po cc, jak przy miesiączce. Nic strasznego. Przy innych niedogodnościach, na krwawienie nieomal nie zwracałam uwagi. Wystarczały zwykłe podpaski.

Gość juka27
Ja krwawilam mocno przez 3 dni,zwykle podpaski nawet maxi by nie wystarczyly

Gość yetichaaa
W szpitalu,czyli pierwsze 3 dni krwawilam mocno,duzo mocniej niz przy okresie i wtedy uzywalam tych wielkich podpach. w domu juz uzywalam zwyklych podpasek -takich maxi na poczatku,ale krwawienie bylo juz poroqnywalne do miesiacKi,a po tygodniu to juz do skapej mieaiaczki. porod sn

Gość mam zlamana reke ...
w szpitalu pierwsze godziny po porodzie to faktycznie lecialo mi doslownie po nogach. mialam te podklady i co rusz zmienialam. nastepne 2-3 dni juz o wiele mniej. a po wyjsciu do domu wystarczala zwykla podpaska

Tak jak inni piszą, zaraz po porodzie sn leci dosc mocno, zwłaszcza jak sie wstanie po dluzszym leżeniu, no i leci duzo jak przestawiasz malucha do piersi,a ten ssie, wtedy jest więcej krwi. Na poczatek pierwsze godziny po dostalam duzo legniny między nogi:-) od położnych,i to zmieniałam mega często. Po kilku godzinach, może pol dnia używałam tych podkładów z apteki , tych naprawde dużych, zuzyłam tego 4 paczki,i mysle że tyle paczek Ci na pierwsze dni wystarczy.potem rzeczywiście duze podpaski,a na sam koniec już tylko wkładki. Nie oszczedzaj na tym, zmieniaj jak najczęściej, bo utrzymanie krocza w suchości wiadomo ze przyspiesza gojenie.

1 podkład starczal hmm na okolo 1,5-3,5h , zobaczysz sama ze bedziesz chciala często je zmieniać, co wizyta w toalecie to bedziesz sie podmywala np tamtum rosa,i zmiana podkladu.

Gość na co liczy twoj maz skoro
a u mnie leciało jak z kranu.zmieniałam podkłady co pol godz.miałam cc

Gość agula8
mnie akurat tantum rosa nie spasowało-trzeba była za każdym razem rozpuszczać w wodzie, bo jak rozpuściłam raz to póniej musiałam się podmywać zimnym-żadna przyjemność, przeszłam na szare mydło i provag żel/tylko na noc/ A co do krawienia to po porodzie sn używałam tych dużych podkładów przez jakieś 5 dni, póniej kupiłam te najwieksze podpaski belli.Ale na poczatku podkłady moim zdaniem są konieczne bo są najbardziej chłonne i długie-ważne jak się jeszcze leży na łózku w szpitalu.