Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomysł na niedziele?!

Co myślicie o tym by mało uczęszczane kościoły przerabiać na domy socjalne

Polecane posty

Gość Pomysł na niedziele?!

tak jak robią w Niemczech ? albo domy towarowe w Holandii w naszych miastach duzo jest pustych kosciolow, szczegolnie w wojewodztwie zachodniopomorskim, lubuskim i łodzkim

Gość przerobienie
jednego u nas spowoduje zwiększone uczęszczanie do kościołów. żałujemy zwykle tego, co tracimy. jak sądzę u nas przeszłoby to z jedny kościołem na krótko, potem nastąpiłaby ofensywa wierzących od nowa i wszystko wróciłoby do normy.

Gość a nie lepiej??!!!
Trzeba poczekac az wiekszosc kosciolow bedzie stała pusta, tak jak w Dojczlandzie, nikt nie protestuje bo i tak malo kto chodzi.

Gość a nie lepiej??!!!
autorowi chodzilo o malo uczeszczane koscioly, gdzie ludzie pojawiają się tylko w niedziele ale i tak koosciol nie jest pełny. Likwidacja parafii i lączenie ich w wieksze. Kołobrzeg, Kamień Pomorski i Szczecin to najbardziej niekościelne miasta w Polsce. W Kołobrzegu mniej niz 10% wiernych chodzi na msze.

Gość w sklepach
Do kościoła z reguły chodzi się w niedzielę. Więc przydatność nalezy mierzyć ilością niedzielną, nie tygodniową. W nd w szczecinie jest tłum w kościele

Gość Kosciolow jest za duzo ...
powinno byc więcej parków, terenow rekreacyjnych , kulturalnych

to jest własność kościelna a nie prywatna czy państwowa więc nie rozporządzaj się cudzym mieniem w imię antyklerykalnej demagogii.

Gość gigi gigi
to niech własność kościelna będzie opodatkowana - tak jak własność prywatna - do mojej własności nikt nie dokłada, nikt nie pomaga mi jej utrzymywać - więc czemu ja mam dokładać do kościelnej?

Gość LotnCEL
Dele