Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubiepranie

jak pierzecie majtki i ręczniki?

Polecane posty

Gość lubiepranie

hej, Przez dłuższy czas nie miałam pojęcia o praniu - wrzucałam wszystko razem (ręczniki, ubrania, bieliznę) i prałam w 30stopniach. Teraz wiem, ze to duży błąd, bo bakterie w tak niskiej temperaturze nie giną, a tylko przechodzą z jednych rzeczy na drugie. Ręczniki teraz piorę osobno w 90stopniach. Ręcznik zmieniam raz w tygodniu i mój mąż też, wiec mam w sumie na całą pralkę dwa reczniki. Jest to nieekologiczne i nieekonomiczne ale co zrobić. A jak jest z tym u was? Swoje majtki piorę z kolei ręcznie a potem prasuję, by zabić bakterie. Nie wiem jednak czy to wystarczy, zeby byly sterylne, bo wiadomo, ze jak piorę recznie to temperatura wody nie jest wysoka. Podzielcie się swoimi przyzwyczajeniami w tym temacie... :)

Gość wysoka&staudentka...
wrzucam do pralki :) staniki na 30/40 stopni,bez wirowania

Ja zarówno ręczniki jak i bieliznę przed praniem moczę, a potem piorę w 60 stopniach. Kiedyś białe prałam w 90, ale dużo majtek w ten sposób zniszczyłam, a jakiegoś super efektu nie było.

Gość lubiepranie
ale wrzucasz majtki razem z ręcznikami?

Gość uppppppppppppj
up

Gość majtki z ręcznikami????
nigdy w życiu. Nie brzydziło cię to co robisz?? bleee. Ja piorę same ręczniki w 90 stopniach, a majtki ze skarpetkami w 60

ja nie mam tylu majtek, by prać je osobno :)

Gość mnie to też*
ja piorę majtki razem z ubraniami w 30-40 stopniach a ręczniki osobno w 90 stopniach

Gość anafff
jak wyżej

Gość gość
Jak można prać majtki ze skarpetkami !

Gość gość
mnie jest szkoda wrzucać majtek do pralki, bo się poniszczą dlatego piorę ręcznie tak samo jaki biustonosze ręczniki piorę z innymi ubraniami

Gość gość
kolorowe ręczniki piorę w 30 st przy gotowaniu puszczają kolory oddzielnie bieliznę,bluzki, pościel, ręczniki, spodnie,,,itd używam wkładek, to myślę ,że w majtach nie ma bakterii