Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia444444

studia a brak kasy

Polecane posty

Gość kasia444444

Jestem na 2 roku finansow i rach. studiuje zaocznie. Na studia namowili mnie rodzice uzywajac argumentow typu "potem ci sie nie bedzie chcialo" ze mi "pomoga finansowo" studia kosztuja mnie 350zl miesiecznie plus dojazdy drugie tyle a nawet wiecej. okazalo sie ze zjazdy sa co tydzien, wiec spokojnie moglabym studiowac na lepszej uczelni dalej i pewnie bym lepiej na tym wyszla;/ Tata namawial mnie jeszcze na dzienne pow ze mi wszysxtko oplaci. Ja chcialam poczekac rok dwa lata az zarobie na te studia. bylo wszystko dobrze. W pewnym momencie stracilam prace, dwa miesiace szukalam nowej. dostalam po znajomosci umowa o prace 1600 brutto na pooczatek. Ale splukalam sie totalnie i mam dlugi. pracuje na trzy zmiany. ostatnio musialam z nocki jechac na uczelnie. usnelam w domu, spieszylam sie potem malo sie nie zabilam a i tak nie zdarzylam. spalilam aby paliwo. Tata daje mi z łaski pare zl, ale wloze to w paliwo i za chwile nie mam, bo ciagle gdzies jade. nawet nie mam sil. Na uczelni mam dlug 700zł, OC samochodu za poprzedni rok 700zl tez nieoplacone. Dlugi w postaci kilku. kilkunastu zl u przyjaciol ktorzy od czasu do czasu fundowali mi jedzenie do pracy, u mamy 300zl za prezent dla dwoch osob ktore mi znalazly prace i 26maja komunia mojej siostry ciotecznej, a mnie nie stac na lizaka. Co zrobic w tej sytuacji? Pracuje 2 tydzien w nowej pracy ale wyplaty sa dopiero 10. Myslalam zeby zrezygnowac ze studiow, albo cos sprzedac w domu cennego, ale to wszystko kupil mi tata;/ zaluje ze posluchalam rodzicow i poszlamna studia, a teraz nie daje rady ;( zyje w ciaglym biegu. mam 21lat moi znajomi imprezuja pracuja ale odwracaja sie ode mnei bo nie mam dla nich czasu:( co zrobilibyscie na moim miejscu? niewiem czy ojciec wesprze moje studia teraz, mam nie opodstemplowana legitymacje bo ciagle mam nieuregulaowana platnosc.

Gość uythkl
ale o sponsoringu chyba nie myslisz?

Gość lolekkk
stypendium naukowe, pismo do dziekana o odroczenie spłaty ze względu na ciężką sytuację finansową