Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meksajem

Dlaczego mężczyźni krócej żyją

Polecane posty

Gość meksajem

Mam swoje odpowiedzi na ten temat, bo sie od nich więcej wymaga, bo kobiety są nie takie, ale chciałbym skonsultowac to z innymi jaką mają odpowiedz na to pytanie.

Gość gtfvtgvy
tak jestescie skonstruowani my jestesmy przystosowane do rodzenia kilkudziesieciu dzieci ale ze w dzisiejszych czasach rodzimy 1 góra 3 to zostaje nam duzy zapas

Gość wakacjyjnaklklfkglfgfgfgfgfgfg
spowodowane jest to mniejszym zainteresowaniem o swoje zdrowie wśród mężczyzn co prowadzi do późniejszego wykrywania chorób i mniejszych szans na wyleczenie w późniejszym stadium.

Gość kasiaaaaa a aaa
Jest to spowodowane tym, że kobiety bardziej dbają o swoje zdrowie, częściej się badają, bardziej dbają o higienę i dzięki temu przeżywają dłużej. W Afryce długości życia są bardzo wyrównane, bo kto się tam przejmuje zdrowiem.

Nauka już dawno zna odpowiedź na te pytanie a brzmi ona mniej więcej tak, że za ten stan rzeczy odpowiada przyroda, genetyka. Tak zostaliśmy skonstruowani. Kobieta biologicznie jest silniejsza choćby dlatego że w przyrodzie to samica ma się opiekować potomstwem.

Gość prawda radykał
mężczyżni żyją krócej bo więcej palą więcej piją żrą niezdrowo , mimo że żona każe jesć warzywa to ten żre na mieście fast fody a potem ma wielki brzuch za wysoki cholesterol i poziom cukru we krwi potem choruje na cukrzyce , zawały udary mózgu i kobieta musi sie zajmować takich wrakiem i sama się wykańcza do tego ... ale zanim się ona wykończy opieką nad nim to on umiera

Gość wrolka
mezczyzi ciezej pracuja, a ciezka praca skraca zycie.

Gość fbhtfhtgfh
to statystyki. mężczyzni częsciej giną w wypadkach, poza tym często choroby nie są nich wykrywane, bo nie chodzą do lekarza, nie dbają o zdrowie.

Gość a mi szkoda
Myrevin, to nie prawda, że "przyroda i tak nas skonstruowano"; świadczy o tym np. post powyżej, o wyrównanej długości życia w Afryce; u nas też stopniowo ta różnica w długości życia mężczyzny i kobiety się wyrównuje (20 lat temu to było ponad 5 lat, teraz - mniej niż 5 lat; zajrzyj sobie do raportów CBOS czy OBOP) krótsze życie facetów było u nas głównie powodowane tym, że faceci dużo więcej pili i palili tak, jak to już powyżej pisano, to zależy głównie od stylu życia, dbałości o zdrowie

Facet, który pił 3 litry wina dziennie dożył 111 lat. ;) A to że kobieta jest silniejsza biologicznie, jest faktem naukowym, więc poco mu zaprzeczać. Tryb życia po prostu pogarsza tylko ten stan rzeczy.

Facet, który pił 3 litry wina dziennie dożył 111 lat. ;) A to że kobieta jest silniejsza biologicznie, jest faktem naukowym, więc poco mu zaprzeczać. Tryb życia po prostu pogarsza tylko ten stan rzeczy. Aha i w Afryce zazwyczaj to kobieta pracuje ciężej, stąd być może ta wyrównana długość życia, ale nie znam żadnych badań na ten temat.

Gość bo sa nieudacznikami
czesto pala, pija, zra fastfoody, sa tlusci i przez androgeny sie wsciekaja, co powoduje zawaly, miazdzyce i inne dolegliwosci

Gość kjjk34
gina w wypadkach samochodowych

Gość widziałam dziwny autobus
bo dużo ruchają :D popatrz na zwierzęta, rozmnazaja się jak króliki i zyja krotko, a żółwie są niechętne do amorów i żyją po 100-200lat... to kwestia tego, kobiety-dzivki też żyją krótko ;)

Gość meksajem
do mnie dociera najbardziej to ze kobiety wykanczają mężczyzn, robią z nich najgorszych osobników gdy tylko mają okazje, mniej stresu przeżywają kobiety bo kobiety to taka uprzywilejowana płeć no i mają sex na wyciągniecie ręki, gdy mężczyźni muszą zdobywać ja bym sie niezgadzał z poglądami że ktoraś płeć jest silniejsza biologicznie albo że od seksu szybciej sie umiera. Mysle że długość życia zależy od sposobu życia - jak przebiega życie, czy po naszej myśli, czy przesączone jest stresem, stres powoduje poważne zaburzenia w funkcjonowaniu organizmu.

Gość Bez zmian
Mężczyzni żyją krócej na własne życzenuie.Nie mówią o swoich dolegliwościach.Ukrywają poważną chorobę.Żona dowiaduje się wówczas gdy jest za pózno - niestety😠 Tak było z moim mężem.Został mi tylko ból!

Gość Taka jest prawda!
Mój znajomy w ciągu trzech tygodni odszedł! Zamiast leczyć się chodzil do pracy.Był pracocholikiem,nie mial czasu na wykonanie rtg płuc.Zmarł nagkle na raka pluc w wieku 52 lat.

Gość s******l410
Mam 47 lat całe życie wśród kobiet, całe życie PONIŻANY i ODPYCHANY, własna siostra z którą mieszkałem odcieła mi gaz, prąd i wodę, wywlokła po sądach za plecami wzieła po raz 2-gi ślub, chcieli mnie w mom domu pobić i zabić, KAŻDĄ MI W ŻYCIU PONIŻYŁA. Wyzywa mnie od buców i debili.Moja dziewcyna zostawiłą mnie jak PSA NA ŚRODKU PAPIESKIEGO MIASTA i NIC DLA MNIE NIE ZROBIŁA.Pracuję od ponad 25 lat z kobietami, wiecznie coś im nie pasuje, straszą mnie zwolnieniami, dowalają roboty, KIEROWNICA chce sie mnie pozbyć bo mam cukrzycę i ponoć im śmierdzę.Nie ma dnia by mnie jakaś BABA nie w*******a i nie poniżyła - zostałem SAM bez opieki na starość. PO PROSTU BABSZTYLE WYKAŃCZAJĄ FACETÓW , WPIERDALAJĄ W DŁUGI, DZIECKA I ALIMENTY i ZDRADZAJĄ A ICH DURNE DZIAMDANIE NIE JEDNEGO OSŁABIA !

Gość gość
Wg mnie kobiety żyją dłużej, bo o wiele lżej pracują i mają mniej stresującą pracę. Wątpię czy kobieta żyłaby dłużej, gdyby robiła to, co robią mężczyźni. Tak samo jest z osobami z gorszym wykształceniem - osoby z wykształceniem podstawowym mają problemy ze znalezieniem dobrej pracy, więc często pracują bardzo ciężko fizycznie nawet na 2 etaty. A osoby z lepszym wykształceniem jedynie na co są narażone, to na stres. Tyle, że nie tylko osoby lepiej wykształcone są na niego narażone, więc to jest żaden argument.

Gość gość
oczywiście „płeć tak zwana piękna” ma również swoje ogromne osiągnięcia – skłamałbym gdybym twierdził inaczej otóż są mistrzyniami intryg, zdrad i manipulowania ludźmi, rujnowaniu rodzin, związków, niszczeniu psychicznemu dzieci, rozpadowi idei rodziny, rodzeniu nieślubnych dzieci... Perfekcyjnie opanowały na przestrzeni dziejów sztukę zakłamywania rzeczywistości, działania wbrew logice i oczywistym faktom, kierowania się egoistycznymi i najniższymi popędami, wykańczania na każdy możliwy sposób mężczyzn i przyczyniania się pośrednio lub bezpośrednio do ich zawałów, udarów i samobójstw. Gdyby zbadać osobno każdy z przypadków męskich samobójstw, prawie za każdym stoi kobieta, za kobiecym – rodzaj odrzucenia społecznego… Cech*ją się również chorobliwą skłonnością do materializmu, obłudy, hipokryzji, wykorzystywania ludzi do własnych celów, skąpstwa, cwaniactwa, udawania zawsze świętych, kierowaniu się tylko i wyłącznie własnym EGOISTYCZNYM interesem, przerostu ego i manii na punkcie swojego wyglądu. Zawdzięczamy też istnienie choroby społecznej pt.: Co powiedzą o mnie inni? której podporządkowują całe swoje marne, egoistyczne i głupie życie. Nie? Nie dodaj swojej xiężniczki na Fejsbuku gdy Cię poprosi. Tak dla zasady. Powiedz Kochanie: „To głupia moda. Idźmy pod prąd. Nie bądźmy tacy sami jak cała reszta…” Zobaczysz. Ona się może i nawet zaśmieje ale w przeciągu góra pół roku, xiężniczki już nie będzie. Już masz posprzątane… Oczywiście usłyszysz coś innego…Kobiety nigdy nie wyrastają z roli małego dziecka, któremu się wydaje, że przez sam fakt istnienia wszystko mu się należy i stojąc przed wystawą sklepową mówi: Chcę to i to a najlepiej wszystko. Jeśli nie dostaną to włącza się bestialski aparat zniszczenia i mszczą się na wszystkich, przeklinając cały świat. Reagują alergicznie też na osoby, których nie są w stanie zaszufladkować, wsadzić do półki ze znanym im napisem. Sączą jad nienawiści przeciw wszystkiemu, co jest inne, niepoznane, niezrozumiałe, czego nie potrafią objąć umysłem, nie pasuje do ich prymitywnego wzorca

Gość gość
Biologia - męzczyzna ma szybko zaplodnic jak najwieksza liczbe samic i moze umierac. Kobieta musi wychowac - wiec dbac o siebie, Mimo, ze czasy sie zmienily, pozostalo to,ze kobiety bardziej dbaja o swoje zdrowie, sa bardzie wytrzymale na niewygody i stresy

Gość gość
Po prostu kobieta ma dwa hromosomy XX A mężczyzna ma XY . Dlatego częściej chorują mężczyźni od kobiet . Powodem jest to ze hromosomy XX na wzajem se pomagaja w walce z chorobami A XY to dwa inne hromosomy i walczą z chorobami osobno nie wspierają się nawzajem prze co są słabe . A dodamy jeszcze do tego zły styl życia , picie ,palenie i ciężka praca oraz duży stres i mamy efekt 6 letniego krótszego życia .

Gość prawictwo pospolite 152
bo mężczyzni są znacznie czesciej alkoholikami niz kobiety .. A wiesz do czego prowadzi alkoholizm? .. tak zgadłeś .. Tacy ludzie giną pod kołami samochodów .. Dlatego faceci krocej zyja bo nie dbaja o swoje zdrowie .. Zauwaz ze w panstwach europy zachodniej kobiety zyja tylko 4 lata dłuzej od męzczyzn to niewiele .. Tylko 4 lata , to około 5 % dlugosci życia czlowieka a w Polsce ? mezczyzni zyja 8 lat króćej od Polek to znaczy ze ludzie z zachodu sa bardziej swiadomi swojego zdrowia..