Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terefere--

niechciana ciaza zabieg w pierwszym miesiacu

Polecane posty

Gość terefere--

hej, jestem tak na oko w 2-3 tyg ciazy, wizyte u gina mam za 4 dni i zamierzam mu powiedziec ze nie chce zatrzymac ciazy stad moje pytanie do kobiet ktore tez usuwaly w tak wczesnym stadium... jak to dokladnie sie odbywa?? domyslam sie ze dostane poprostu tabletki wczesnoporonne tylko co pozniej? boli cos?

Gość jukatan
no co Ty, w Pl tabletki wczesnoporonne są niedozwolone, czemu nie pomyślałaś wczesniej? po wpadce można zażyć Eskapelle do 72h

Gość wiesz co, nieco
2-3 tydzien ciąży to owulacja lub tuz po, więc skąd wiesz że w niej jesteś?

Gość terefere--
mieszkam w niemczech tutaj do 12 tyg kobieta ma prawo do decyzji czy chce zostac mama czy nie wiec o legalnosc sie nie boje tylko chodzi mi o odczucia itd pewnie wszytskiego sie dowiem za 4 dni no ale ciagle o tym mysle.. napewno w pl tez robia takie rzeczy tylko po cichu

Gość terefere--
bo 6 testow wyszlo pozytywnych a 3 tyg temu mielismy wpadke z partnerem

Gość wiesz co, nieco
,

Gość terefere--
ja nie jestem zalamana no moze pierwszego dnia jak zrobilam testy ale pozniej porozmawialismy z chlopakem i sie uspokoilam bo wiem ze oboje nie bardzo teraz chcemy i wiem ze tu mam jakis wybor... szkoda ze nikt nie chce napisac jak to sie odbywa

Gość ja miałam tą samą sytuację
Ale każdy ma inny organizm. Ja usuwałam gdy ciąża była w wieku 5 - 6 tygodni i właściwie nie odczułam nic poza intensywniejszym krwawieniem.

Gość terefere--
czy cos boli albo sie odczuwa? czy sie krwawi? czy trzeba zostac na noc w szpitalu ? no nie wiem wszytsko

Gość terefere--
u mnie zabieg tez bedzie w ok. 5 tyg bo od pierwszej wizyty jak mnie poinformuje o wszytskim a zabiegiem musi minac chyba 7 dni taki czas dla mnie na zastanowienie

Gość terefere--
a to krwawienie to jak okres czy jak? jak dlugo trwa?

Gość todos
bedziesz załowc za zabiłas własne dziecko poszukaj o zagrozeniach mozesz zostac bezpłodna

Gość terefere--
co za bzdura z ciemnogrodu.. jakie dziecko ? przeciez tam jeszczce nic nie ma, i jaka bezplodna odrazu ? przeciez nie bede miala skrobanki i to w dodatku u jakiegos rzeznika ze wsi

...

Gość iuyh
uhbhb

Musisz się zaopatrzyć w grube i duże podpaski. Ze mnie leciało bardzo intensywnie, bo ja wiem przez dwie doby, a później wszystko się unormowało. Pamiętaj, że jak zmieniasz tych podpasek kilkanaście na dobę, to należy się zgłosić do lekarza, bo może doszło do krwotoku. Ja zmieniałam średnio co 3h, ale ja nawet jak zwykły okres mam to zmieniam co chwilę, bo nie lubię, a tamponów raczej nie radzę zakładać, bo musisz wydalić zarodek :) Nie miałam innych objawów poza krwawieniem, ale możesz mieć dreszcze, skurcze czy wymioty.

Gość gio gio gio
kuźwa - usuń po cichu i nikomu nie mów - MIESZKASZ W POLSCE!

Gość .....,,,,,,,
upup

Gość todos
18-letnia Marla Cardamone zmarła w trakcie aborcji w Pennsylvania hospital, jej matka Deborah przysięgła sobie, że nie pozwoli, by jej córka została zapomniana. Mniej więcej rok temu kobieta zgłosiła się do grupy obrońców życia Life Dynamics i spytała ich szefa Marka Crutchera czy nie pomógłby on jej pokazać publicznie, jakim zagrożeniem jest dla kobiety także legalna aborcja. Obecnie Life Dynamics opublikowała broszurę, w której pokazuje, co stało się z Marlą i jej synem. Organizacja stworzyła także stronę SafeandLegal.com (dziś jest ona niedostępna, ale jej administratorzy zapewniają, że niebawem będzie ona ponownie w sieci), w której ujawnia, czym może się dla kobiety skończyć tak zachwalana przez aborterów, legalna i bezpieczna aborcja. - Ruch pro life nigdy nie pokazywał zdjęć uświadamiających, jak niewyobrażalnie okrutnie i brutalnie zabijane są kobiety w „bezpiecznych i legalnych klinikach aborcyjnych. Ale te czasy już się skończyły powiedział Crutcher portalowi LifeNews. - Chcemy pokazać Ameryce, jak wygląda sytuacja, w której kobieta wchodzi na fotel aborcyjny, by kilka godzin później trafić na stół sekcyjny uzupełnił. ty szeszyz ciemnote

Gość todos
Ostatni raport FDA donosi o 14 przypadkach śmiertelnych i 2200 okaleczonych kobietach wskutek samej tylko aborcji farmakologicznej

Gość do todos
Wiemy że jestes obroncą zarodków, ale nikt cię tu nie zapraszał, więc wyjdź. Zwłaszcza, że gdy ktoś popiera aborcję / jak ja i autorka/ to takie twoje bzdety nikogo nie przekonają

Gość aa...
niesie ryzko jak kazdy zabieg. nie siej zametu. bo znajde ci takie same statystyki dla bardzo wielu powszechnie przeprowadzanych zabiegow i uznawanych za bezpieczne. zdarza sie :o

Gość terefere--
dzieki za info :) wreszcie ktos napisal konkretnie.. a jeszczce zapytam tak juz z czystej ciekawosci robilas to w pl? i ile zaplacilas? u nas to jest pomiedzy 400-500euro

Gość terefere--
todos dokladnie kazdy zabieg niesie ryzyko wiec bez przesady

Gość terefere--
skarbie jakie dziecko?? przeciez to zarodek tam nic jeszczce nie ma nawet przez lekarzy nie jest to uznawane jeszczce za dziecko.. i do tego ciemnoto to ze sie mma pieniadze nie oznacza ze mam jakis przymos rodzenia dzieci nie pomyslalas ze moze najprosciej w swiecie nie chce miec dziecka teraz? ludzie ogarnijcie sie

Gość Martin__
Chcesz zabić dziecko i mieć wyrzuty sumienia do końca życia ?? Poczytaj historie kobiet, które potem żałowały tego czynu. Niestety później nie ma już odwrotu. Jak nie możesz go wychować to oddaj do adopcji, ale nie odbieraj mu szansy być żyć.

Gość Sorry ale ci powiem
terefere autorko- nie jestes w 2-3 tygodniu tylko w 5. Jeśli 3 tygodnie temu była wpadka. Wystarczy wpisac w kalkulator ciazowy-czyli zabieg bedziesz miala w 7/8 tygodniu

Gość Popycham
.

Gość Precz z k*restwem
Rzygać mi się chce jak to czytam, co z was za kobiety? Trzeba było uważać jak się r*chałyście, a nie teraz zabijać swoje dziecko jakby to był insekt niepożądany w domu. Smutno mi, że żyję w takich czasach. Nie, nie jestem bogobojna, w ogóle nie chodzę do kościoła, jestem normalną, atrakcyjną dziewczyną i nie czekam z seksem do ślubu. Po prostu w głowie mi się nie mieści jak można być tak okrutnym człowiekiem. Zastanów się jeszcze, dziewczyno, to do Ciebie kiedyś wróci, będziesz żałowała. Chyba, że jesteś p*pą bez uczuć, jak ta stara lampucera, Czubaszek, co kocha swoje pieski, ale wszystkie dzieci wyskrobała.

Gość terefere--
chyba czegos nie rozumiem na serio jakim cudem moge byc w 5 tyg skoro 3 tyg temu to sie zdarzylo? a co do postow typu zabijasz dziecko itd poprostu bede je ignorowac bo to sie nie da przetlumaczyc