Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2lataz nami

2 letnie dziecko spi w naszym lozku

Polecane posty

Gość 2lataz nami

Witajcie, chciałabym się poradzić czy jest tu ktoś z kim śpi lub spali duże dziecko,powyżej roku? Mały zasypia w swoim lozeczku ale jak po 3-4 godz sie przebudza to bierzemy go do siebie do łóżka, lozeczko w tym samym pokoju jest. Ma urządzony swój pokój ale jest daleko i mąż boi sie że nie będziemy słyszeć płaczu albo że będzie trzeba nosić dziecko z pokoju do nas kawał drogi. A ja zwyczajnie boję sie że zagrazam prawidlowemu rozwojowi dziecka ponieważ nie ma swojej niezależności,zasypia tylko w mojej obecności, jak sadzicie?

Gość nastka77777
słuchaj to nie jest problem, dobrym momentem moze byc poczatek przedszkola wtedy go dacie do jego pokoju. moja córcia ma prawie 3 lata a chętnie by spała z mamą, synek nieco starszy też przychodzi....

Gość domyslam sie ze
wasz pokój miesci sie w warszawie a małego pokój w gdyni ? kawał drogi trzeba go niesc z jegi pokoju ...... i nie słychac płaczu ........ kupcie elektryczna nianie sprawdz w necie co to takiego i poczytaj a dziecko w tym wieku powinno spac same

Gość jestem tez przeciwna aczkolwie
nasz dzidziuch ma 2 l i 3m .zasypia w naszym lozku,kladziemy go do swojego lozeczka,ktore jest tez w naszym pokoju,a on czasem przyjdzie do nas nawet nie wiem kiedy.sa noce,ze ładnie spi w swoim,a sa takie,ze z nami.za kilka miesiecy wyprowadzamy sie do nowego domu gdzie mały bedzie miał swoj pokoj i tam naucze go w nim spac.

Gość dobry temat
Nasza jest jeszcze lepsza. Isypiam ja w naszym lozku a jak przeniose do sswojego to budzi sie i pokazuje ze jej lozko jest tam gdzie nasze i bierzemy bo nie usnie wiem bo kiedys od 3 do 6 zyc nam nie dawala. Ma niecale 2 laata a tu zaraz drugie sie urodzi

Gość wifigdansk
moja ma 4 latka i śpi ze mną :)

Gość zonaKraka
Uważam że jeżeli dziecko śpi z wami spokojne i zadowolone, a wam jest z nim dobrze, to nie ma powodu żeby to zmieniać, w końcu to maluszek a nie ośmiolatek w łóżku. Chyba że widzisz że dziecko jest zupełnie niesamodzielne, nie może zostać ani moment bez rodziców, to trzeba coś z tym robić żeby się czuł pewniej sam,. Problem jest tylko jeśli Tobie i/albo mężowi to nie odpowiada, z jakichkolwiek przyczyn. Jeśli tak, możecie go najpierw nauczyć spać samodzielnie w swoim łóżeczku- a jeśli to niemożliwe, spróbować w jego pokoju i być konsekwentnym. Jeśli ta "przeprowadzka" ma na celu nauczenie dziecka samodzielnego spania, to problem noszenia go do waszej sypialni odpada- nie robicie tego i koniec. A co do płaczu, można w nianię zainwestować. Albo na początku spać z dzieckiem w jednym pokoju i potem zostawić go samego. Ja ze swoim nie chcę spać, bo rozkopuje się, wierci, a poza tym uważam że nasze łożko to łóżko małżeńskie, a nie rodzinne- co innego jak synek rano przychodzi się przytulić na chwilę. Ale niczego specjalnie szkodliwego w spaniu z małym dzieckiem nie widzę.

Gość hmm....hmm...
moja córka ma 3lata i dopiero na dniach udało mi się nauczyć ją, żeby zasypiała sama. Jeszcze niedawno powtarzała, że jest za malutka, żeby sama spać, że ona ngdy nie będzie sama spała itd. Potrafiła w nocy się obudzić i burzyć sie na to, że mnie nie ma. Powoli, powoli i teraz zasypia sama, śpi sama...Spkojnie

Gość rtryr
Moja corka ma rok, spi sama w pokoju na gorze, my zmezem mamy sypialnie na dole. Mamy specjalny monitor w sypialni tak, ze wszystko slyszymy, co ona tam robi. Nasza tylko kilka pierwszych tygodni spala w lozeczku w naszej sypialni ale szybko przenieslismy ja do siebie na gore. Ma rok, a sama zasypia u siebie w lozeczku I spi cala noc bez pobudek. Zasypia o 8 wieczorem a wstaje ok. 7.30 rano. Ja nie wyobrazam sobie spania z dzieckiem w jednym lozku.

Zasypiać powinno same. Z wiekiem samo przestanie przychodzić dos do łóżka. Chyba, że jak zapłacze, to sami go bierzecie do siebie. Trochę płaczu nikomu nie zaszkodzi.

Gość Hgvk. N
U nas godzina 20 syn bierze poduszkę i misia i idzie sam spać. A daje jeszcze buzi. Ma 2 lata i 9 miesięcy. Ma jeszcze łóżko u nas w pokoju, ale w ciagu tyg bedzie już miał swój pokój

Gość nie popieram spania dziecka
z rodzicami!!!! Rozumiem kiedy masz niemowlę i np jest chore i dla bezpieczeństwa musisz je mieć koło siebie. ale nie tak non stop!!! Moja córka ma 1,5 roku i spała ze mną tylko raz!! Dziecko ma swoje miejsce w łóżeczku, to jest najbezpieczniejsze miejsce dla niego. A jak kochasz się z mężem to co robisz z dzieckiem? Uczestniczy z Wami???

Gość heloiza999
rucha sie z nimi :D

W rodzinie mam przypadek gdzie rodzice spali z dzieckiem w jednym lozku , skonczylo dwa lata nie przeszkadzalo im skonczylo 5 nadal im nie przeszkadzalo. Teraz dziecko ma lat 11 nadal spi z mam i nie chce slyszec o spaniu w swoim lozku .... nie popieram spania z dzieckiem

Gość elizzza
Kupcie nianie elektroniczna, ja mam i jest super. Moja córka ma 2 lata zasypia i śpi w swoim pokoju:)

Gość gigaset30
Jak dla mnie patologia spac z dzieckiem w lozku w tym wieku. A gdzie intymnosc małżenska, gdzie seks. Ty pewnie z tych matek Polek ktore od porodu nie kochały sie z mężem a potem dziwia sie ze mąż je zdradził

Gość rtyuiojkbvcgh
to moje ma 13 miesięcy i nie spało ze mną tylko raz. Czytałam tu kiedyś artykuł amerykańskiego naukowca, że ludzkie potomstwo jest stworzone żeby spać z rodzicami, tak jak większość naczelnych i dużo innych ssaków. rrrrrr Nam to pasuje to dlaczego ktoś obcy ma się nam wtrącać? Mam starsze dziecko, które też spało z nami ale bez problemu przeniosło się do swojego pokoju. Moje małe dziecko dzięki temu lepiej śpi, ładuje akumulatory bliskości na czas kiedy jestem/jesteśmy w pracy, dzięki temu jest wesołe i pewne siebie, umie pobawić się samo. Poza tym karmię piersią i jeśli czasami chce w nocy pierś, to nie ma problemu z podaniem jej. Bliskość wspomaga rozwój intelektualny. Jestem przeciwnikiem zimnego chowu dzieci.

a ja lubię jak syn do nas w nocy przychodzi dzieci tak szybko rosną za chwilę już przestaną przychodzić bo będą duże lubię te małe ręce małe nogi super sprawa

Gość to przesada
aby dzieci spały z wami. Gdzie intymność wasza w związku? Dziecko powinno mieć własne łóżko. Nie koniecznie pokój-jeżeli nie ma warunków. Ale łóżko swoje powinno mieć.

Już była taki temat na kafe kiedyś. Dla mnie spanie z dzieckiem w jednym łóżku jest nie higieniczne i nie zdrowe dla rodziców jak i dla dziecka. Nauczyłyście tak swoje dzieci i to jest wasza wina. Malutkie dziecko do roku spało z nami w pokoju w swoim łóżeczku. A jak skończyło rok przeszło do siebie do pokoju i jedno i drugie zresztą. Później jest płacz i lament czemu facet mnie zostawił ? Brak seksu ? brak intymności? przytulenia się ? Głupie jest gadanie jak wam tak dobrze i dziecku też..... To dziecko ustala warunki w domu czy rodzice ?

Gość nie pojmuję tego
Heloiza seks to można uprawiać w innych ciekawszych miejscach niż łóżko w sypialni :D Ale i tak w życiu bym nie chciała spac z dzieckiem :O A gdzie intymność? Możliwość pogadania wieczorem? Jakieś wygłupy, masaż? A tu nic bo dziecko śpi :O Nasz syn w domu spał z nami w łóżku raz,jak mu szły jedynki. dostał wtedy wysokiej gorączki, płakał. Ale to dla nas była udręka,a nie spanie. Poza tym jednym razem to zdarzało się że jak nocowaliśmy u znajomych czy u kogoś z rodziny to spaliśmy na jednym łóżku. Syn ma 3 lata i jest bardzo samodzielny.

"dzieci tak szybko rosną za chwilę już przestaną przychodzić bo będą duże lubię te małe ręce małe nogi super sprawa" Dzieci najczęściej nie chcą rezygnować ze spania z rodzicami. Jak to sobie wyobrażacie 8 lat i z dziecko z wami ? Dziecko powinno mieć swój pokój , swoje łóżko, misia , pościel i ew. przyjść rano jak wstanie żeby poleżeć z mamusią czy tatusiem czy obojgiem a nie przesypiać z nimi noce.

"Heloiza seks to można uprawiać w innych ciekawszych miejscach niż łóżko w sypialni" ? Heloiza ?

moja od urodzenia spala w swoim lozeczku, ma ponad 3 lata, ostatnio posprzeczalam sie z facetem i stwierdzilam ze bede spac z corka na jej kanapie. wygonila mnie:D:D:D powiedziala ze nie lubi z kims spac bo chce cale łóżko dla siebie:D

rtryr - dziecko które od małego ma ustalony rytm dnia, spania , karmienia przystosowuje się do tego i dlatego Twoja mała umie zasypiać sama. A jak dziecko było uczone śpię z mamą i tatą to później trudno jest od tego uciec.

Gość to to jeszcze nic
Jeszcze pół biedy jak śpią we 3. ale znam takie mamusie co męża wywalają z łóżka i śpią z dziećmi :O

Gość edcfv
Mój 15miesięczny synuś śpi z nami w łóżku od urodzenia :D Dlatego łóżeczko zostało sprzedane, bo okazało się bezużyteczne :) Jestem za macierzyństwem bliskości :)

Gość nie pojmuję tego
Daisy heloiza pisała- cytuję, że dziecko się z nimi rucha.

Gość nie pojmuję tego
Macierzyństwo bliskości? A gdzie małżeńska bliskość? :O Mama i dziecko mogą być blisko w ciągu dnia, możesz przytulać, czytac, rozmawiać, bawić się. A noc to czas kiedy możesz nadrobić cały dzień kiedy nie widziałaś męża. Ale po co, przecież jestes już tylko matką :(