Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pipa glupia ze mnie eh

Czy podeszłybyście w tej sytuacji do in vitro? proszę o porady

Polecane posty

Gość pipa glupia ze mnie eh

Mamy po 27,28 lat, po ślubie 6 lat i od 5 staramy się o dziecko. Pierwsze 2 lata to był taki luz, spontan na zasadzie będzie to ok nie tez ok, potem zaczęły się badania, całe serie badań, 4 inseminacje (2 na naturalnym cyklu, 2 na stymulowanym) i nic. Wyniki książkowe.W klinice zasugerowali że jedynie in vitro nam zostało. Nie wiemy co robić bo chcemy dziecka bardzo czy od razu zacząć całą procedurę po wakacjach czy poczekać jeszcze z rok i popróbować już bez badań i lekarzy. Bo z jednej strony jesteśmy młodzi i może samo by wyszło jakaś taka nadzieja jest, ale z drugiej skoro się 5 lat nie udaje to pewnie się nie uda, a wiadomo in vitro to taka ostateczność trochę.

Gość przyszła stomatolog
Hej, a gdzie się leczysz?

Gość Ja bym nie zwlekala
Im Twoj organizm staje sie starszy tym masz mniejsze szanse na powodzenie in vitro. Ja bym sie zdecydowala jak najszybciej.

Gość misssia
hej! ja jestem w podobnej sytuacji. Staramy sie o dziecko ponad 7 lat, badania wszystkie porobione, wyniki ok. Jestem po 3 inseminacjach i 3 in vitro. Po 3 zaszłam w ciąże, ale niestety poroniłam. Przygotowujemy sie do 4 podejścia. Także widzisz, czasami tak bywa, że nie ma przyczyny i nie ma też dziecka. I nie wiadomo, co robić.

Gość ja jestem niemal w identycznej
sytuacji, co Ty , tyle ża lat mam juz 30, wyniki wszystki ok, drożność, laparoskopia również, a ciąży jak nie było tak nie ma, daje sobie czas do końca roku, a potem podchodzimy do IVF