Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamijaaaa

długość chusty do noszenia

Polecane posty

Gość mamamijaaaa

Chciałabym kupić chustę do noszenia mojej córci, ale nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać. Przymierzałam chustę u znajomej, którą od kogoś dostała i trochę się poddałyśmy z "plecieniem" bo strasznie długa jest ;/ wszystkie takie są i muszą być?

Gość a moja ma
ja mam chustę 5 metrową, za wysoka nie jestem i nie przeszkadza mi taka długość ;)

Gość mamamijaaaa
Aha.. hmm no może skoro robią takie długie to takie powinny być

Gość a moja ma
ważna jest jakość takie chusty, czy się wiązania nie luzują, z czego jest wykonana czy posiada atesty, bo przecież może się zdarzyć że dziecko włoży ją sobie do buzi...

Gość odpowiadam na pytanie
Ja kupiłam pierwszą 5,2 ale trzeba ją było skrócić i teraz kupuję 4,7 długość jest w sam raz i dla mnie i dla męża. A motanie to kwestia wprawy, chusta nie może być krótka, bo nie zamotasz się tak jak trzeba.

Gość mamamijaaaa
Tą co ma znajoma to jakaś no name ( metka jest odcięta ) ale jakoś za specjalnie nie wygląda.. jak prześcieradło ;) a które są dobre?

Gość mamamijaaaa
nie zwracałam wcześniej na to uwagi. dzięki dziewczyny :)

Gość a moja ma
mogę Ci polecić Womar albo Nati.. ja mam z Womaru, znajoma Nati i obie jesteśmy zadowolone. a wybrałam Womarową bo cenowo wychodziło sporo taniej, a jakościowo jest to samo... tylko inne wzorki ;)

Gość odpowiadam na ptytanie
Womar zdecydowanie nie jest jakościowo taka sama. Nawet to, ze wzory mają z jednej strony. Ja mam Nati tkaną tradycyjną, mam też z bambusem diament (jest miękka ale gorzej się dociąga), mam LennyLamb z bambusem i jestem na etapie poszukiwania następnej. Spokojnie Nati mogę Ci polecić i dobrze by było gdybyś kupiła używaną, wtedy będzie dobrze sprana, już wyrobiona, wtedy będzie się dużo lepiej układać dociągać. I nie chodzi tu o oszczędność a o wygodę.

Gość mamamijaaaa
odpowiadam na pytanie - to czym się różnią te chusty (Womar i Nati)? Nie są obie z bawełny?

Gość odpowiadam na pytanie.
Tak ale jest tkanina i jest tkanina. Tak samo różni się LennyLamb od Nati, gęstość materiału, jego jakość, miękkość, ciągliwość itd. Możesz kupić bluzkę bawełnianą za 15 i możesz kupić bluzkę za 50 zł pytanie która będzie jakościowo lepsza, ktróra się szybciej wyciągnie, straci kształt itd.