Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka85.

Nie widać zarodka 6 tyg ( 1 dzień ) ...

Polecane posty

Gość Anetka85.

Witam wszystkich na początku . Jestem tu nowa , ale musiałam się komuś wygadać. O ciąży dowiedziałam się 6 maja zrobiłam 2 testy wyszły pozytywnie , pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 15 marca .. pobiegłam zrobić beta hcg wyszło 701,8 . Po trzech dniach poleciałam do lekarza , stwierdził ciąże pozamaciczną i dał skierowanie do szpitala ... tam na szczęście powiedziano mi po zrobieniu badań ,że wszystko jest w porządku i jest wczesna ciąża 4 tydz i żebym się udała do lekarza prowadzącego ...Byłam dziś i co... i to samo ... jest widoczny pęcherzyk ciążowy i nic poza tym :( ... zarodka nie ma... a z tego co mi powiedzieli w szpitalu powinien to być już początek 6 tyg... Lekarka kazała mi robić teraz betę co 2 dzień i wrócić do niej za tydzień .. ale sama już nie wiem .. czy oby znowu nie będzie za wcześnie... i już sama nie wiem czy mam zaczynać się denerwować i martwić , bo Pani lekarz... tak to powiedziała jakby był to już koniec.... jestem załamana i mam już dość , bo tak się staraliśmy o tą dzidzię i tyle czekaliśmy a tu takie cuda od początku :( ...

Gość U mnie na usg
w 6 tygodniu nawet pęcherzyka nie było widać. Za kilka dni mam termin porodu...

różnie bywa, czasem zarodek widać z opóźnieniem, a czasem jest pusty pęcherzyk i ciąży nie ma. Musisz czekać. Ja akurat znam ostatnio 2 przypadki, że ciąża się nie rozwinęła. Taki lajf. U mnie w 6tc serca nie było widać, ale zarodek był

Gość mała andzia
Ostatnią miesiączkę miałaś 15 marca czy 15 kwietnia?Bo jeśli marca to chyba już byłby 10 tydz i powinno już być widoczne serduszko.Jeśli zaś 15 kwietnia to spokojnie zarodek z bijącym serduszkiem może pojawić się w każdej chwili.

jw Jeżeli om była 15 marca to niestety czarno to wygląda. Bo na tym etapie powinien już być zarodek z bijącym sercem.

Gość ojacie
U mnie w 6t1d biło juz serce-takze przykro mi,to koniec

Gość Anetka85.
:( też się boję ,że jest to puste jajo.. i po prostu się nie rozwija ... tak powiedziała Pani doktor ... , że tak może być , albo ciąża jest młodsza ... czytałam trochę niektórym dopiero w 7,8 tyg pokazywał się zarodek ... ale Mi Pani powiedziała tak ... jakbym już miała jechać na zabieg :( ... cóż zrobiłam dziś betę , wynik będę miała jutro.. powtórzę jeszcze w czwartek... Będzie co ma być .. wiem ,że nic nie zmienię ..

Gość Anetka85.
Miałam 15 marca pierwszy dzień ostatniej miesiączki .. ale Pani Doktor powiedziała ,że czasami jest tak ,że ciąża jest młodsza.. Boże nie znam się na tym... ale jak byłam 10.maja w szpitalu to mówili ,że jest to wczesna 4 tygodniowa ciąża... :( .... myślałam ,że jeszcze jest jakaś nadzieja , ale chyba się myliłam...

Gość puste jajo
albo benadziejny sprzęt. U mnie w 4tc było już widać zarodek i bojące serce, ale ja chodzę to dobrego lekarza z najnowocześniejszym sprzętem a w szpitalu dzień wcześniej powiedzieli na usg że pusty pęcherzyk haha

witaj,nie ma na to reguly kiedy sie pojawia zarodek dokladnie i w duzej mierze zalezy od rodzaju ultrasonografu. U mnie ostatnia miesiaczka byla 28 marca,cykle ma 30 dniowe. U lekarza bylam 13 i 17.05 i zarodka nie bylo.Pecherzyk urosl w ciagu 4 dni z 7 mm na 17mm i lekarka uznala ze wszystko ok i dala termin na 16 czerwca.tez sie martwie ze cos jest nie tak ze zarodek juz musi byc.

Powiem Ci ze bardzo dziwne.. Skoro ostatnia @ mialas 15 marca to powinien to byc okolo 11 tydzien. Jakbys miala ost @ 15 kwietnia to by sie zgadzalo.. Wiec jak z ta @?

Powiem Ci ze ja bym leciala do prywatnego lekarza z usg.. Ciekawe jak z ta beta wyjdzie

Gość u mnie
też w I ciąży nie było widać zarodka a pęcherzy rósł , potem diagnoza puste jajo płodowe . Obecnie jestem w ciąży i zarodek + serducho widać było :5tyd.6 dzień Życie pokazuje, że różnie to bywa i do końca trzeba mieć nadzieję, czego Ci życzę. Aby u Ciebie się wszystko dobrze skończyło

Gość ojacie
Znow kafe swiruje

Gość Anetka85.
Byłam właśnie u prywatnego ginekologa , poleciła Mi koleżanka prowadził jej 2 ciąże ... Ostatni okres normalny miałam 15 marca... wydaję Mi się ,że do zapłodnienia doszło 29 marca , wtedy miałam owulację ... 13 kwietnia dostałam krwawienia , ale tylko jeden dzień , wiec na bank to okres nie był ... Wczoraj na usg.. widziałam mój pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym.. ale brak zarodka... Lekarz kazał tą betę zrobić i wrócić 27 maja... może być tak ,że po prostu ciąża się zatrzymała i się nie rozwija... a Moje piersi są tak napuchnięte i nie mogę na nich spać... mam mdłości .. i strasznie Mi się chcę spać... ale już się naczytałam ,że nawet jak ciąża się nie rozwija to się ma takie objawy... Czyli mówicie ,że mogę się już pożegnać z jakąkolwiek nadzieją ? :(((((

W tym przypadku beta wszystko wyjasni.. Tez mialam tak przy pierwszej ciazy.. Niestety u mnie nie skonczylo sie dobrze. Ale nie musi tak sie stac. Wiec dopoki nie zrobisz kolejnej bety po dwoch dniach i bedzie czarno na bialym to nadzieja jest. Trzymam kciuki

Gość Anetka85.
Ja to jestem pechowa... :( . Trudno będzie co ma być... Pierwszą betę robiłam 8 maja , jak zobaczyłam 2 kreski na teście... wyszła wtedy 701,8 mlu/ml . Dziś robiłam następną zobaczymy jutro czy coś urosła... na następną idę w czwartek... Dzięki princessa za słowa otuchy... Tak sobie myślę ,może jeszcze jest jakaś nadzieja . Na początku też Mnie nastraszyli z ciążą pozamaciczną a jednak pęcherzyk jest w macicy... tylko szkoda ,że pusty :( eh....

Gość Anetka85.
2 razy to samo jeszcze napisałam , bo Mi się na początku nie wyświetliło :)

To samo mialam! Lekarz konowal mowil ze poza maciczna ja w szoku bo to najgorsze co moze byc.. A tu ze jest pecherzyk z cialkiem zoltym ale bez zarodka. Czasami sobie myslalam ze za wczesnie zrobilam ten zabieg.. Ale u mnie beta spadala no i pecherzyk coraz mniejszy. Wiec jednak dobrze zrobilam. Jakby bylo jak u mnie to moge Cie choc troszke pocieszyc.. Strasznie to przezylam, ale po trzech miesiacach po zabiegu zawzielam sie i powiedzialam sobie ze skoro raz sie udalo to drugi tez i w 3 cylku staran sie udalo bez kombinowania, tyle co obserwowalam sluz i mierzylam tempetarure. Jak na razie (odpukac) jest wszytsko w porzadku! Ale miejmy nadzieje ze u Ciebie to bardzo wczesna ciaza! Pisz jak cos co z ta beta! I dobrze ze robisz ja w czwartek, moze bedziesz mogla przedzwonic po poludniu i doiwedziec sie o wynik jeszcze w ten sam dzien?

Gość Mamunia:-):-)
U mnie w 6tyg byl sam pecherzyk ale bardzo malutki mowil lekarz ze sie ciaza chyba nie rozwija za 2 tygodnie bylo juz serduszko a teraz maly ma juz rok:-):-)

Jak cos pisz razem bedziemy mogly cos wywnioskowac z bety bo troche juz wdrazona jestem w tym temacie ;)

Gość zdziwiona mama...
na pewno miałaś ost okres 15 marca ? ja miałam 18.03 i u mnie w 6tyg był pęcherzyk pusty, ale po tygodniu już pokazał się zarodek. Więc faktycznie lepiej zrób betę i poczekaj za wynikami.

Gość lillilalalo
Jeśli ostatnią miesiączkę miałaś15 marca to byłby już 10 tydzień. Czyli zarodek miałby już 7-8 tygodni. Dziwnie jakoś to liczysz.

Mamunia to super :) tez liczylam na to. Ale jednak prawda jest ze nie ma co isc na usg tak wczesnie.. Niby u mnie teraz juz w 6tyg2dnia byl zarodek z serduszkiem ale wiem o wielu przypadkach ze owulacja sie przesunela i dopiero w 7-8 tygodniu bylo cos widac. Wiec to wszytsko zalezna jest od owulacji, a nie kiedy byla ostatnia miesiaczka..

Gość Anetka85.
Princessa :* dzięki :) . Jutro będę miała pierwszy wynik bety , tej co pobierałam dziś . Mam odebrać po 11... na pewno napiszę... nie wiem o ile by musiał podrosnąć żeby była jakaś nadzieja , kompletnie się na tym nie znam... mówię 8.maja była 701,8 .. dziś 21.maja ..jutro się okaże... chyba nie będę spać w nocy... a miałam iść sama wcześniej jeszcze zbadać betę przed wizytą u lekarza , ale siostra ględziła po co idziesz.. idz do lekarza , już powinno wszystko widać... a tu takie rozczarowanie... Cieszę się Twoim szczęściem i Gratuluję dzidzi :)

Gość Anetka85.
lillilalalo widzisz co mam ci powiedzieć ? takie są fakty... był 15 marca... , ale lekarz mówiła ,że możliwe ,że ciąża jest młodsza... , że takie przypadki się zdarzają , dlatego kazała robić betę. W najgorszym przypadku , się nie rozwija i to koniec....

Teraz nie ma co patrzec na ta bete z poczatku maja. Trzeba brac pod uwage ta dzisiejsz i czwartkowa, jesli przyrosla to jest nadzieja i to duza, gorzej jak stoi w miejscu lub spada.. Tak wiec mysl pozytywnie! Wiem ze latwo mi mowic ale tylko to pozostaje. No bo jakby nie patrzec beta ponad 700 to 4-5 tydzien w zalezosci od norm laboratoryjnych..

Gość puste jajo
dokładnie jak pisze Proncesska nie ma co patrzec na tą starą bete! Ja ostatni okres miałam 23 marca 10 kwietnia zostałam zapłodniona ;-) 4 maja zrobiłam test - POZYTYWNY 6 maja zrobiłam bete - PRYWATNIE i wynik miałam po 4 godzinach, wystarczy zadzwonić do labolatorium!!! (ciążą więc miała więc niecałe 4 tygodnie!) a beta wyszła ponad 6000!!!! 8 maja miałam USG w szpitalu - pusty pęcherzyk 10 maja kolejna beta już ponad 10000!!! badanie robione na skierowanie, też wyniik miałbyć za 2 dni, ale ja zadzwoniłam do labolatorium i się dowiedziałam o wynik a nie siedziałam na kafe!!!! 10 maja usg - pęcherzyk z zarodkiem plus bijące serce!!! a byłam w 4 tygodniu! dalej chodź na nfz do lekarzy ze sprzętem z poprzedniej epoki

Gość Anetka85.
Princessa23 , tak wiem... to czekanie zabija , szkoda ,że na te wyniki trzeba czekać . Dopiero Mi dziś babka w laboratorium powiedziała ,że mogłam jechać do szpitala to bym miała wynik na miejscu.. w sumie nie pomyślałam ... , ale jak już tam dotarłam to zrobiłam .. to jutra chyba na zawał zejdę ...

Gość Anetka85.
puste jajo super gratuluję ,że tobie się udało i super ,że masz takie laboratorium , że o wynik możesz się dowiedzieć telefonicznie - nie wszędzie tak jest... byłam w 3 przychodniach ! . A co do lekarzy na nfz nie chodzę , tylko prywatnie .. więc nie wiem o co ci chodzi .. A zresztą nie uważam , że ten lekarz na nfz jest w czymś gorszy od zwykłego . Moja siostra całą ciąże chodziła na nfz i była zadowolona .