Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka85.

Nie widać zarodka 6 tyg ( 1 dzień ) ...

Polecane posty

Puste jajo robilas beta hcg czy tylko hcg? Bo bardzo duze mialas te wartosci jak na 4 tydzien.. Ale prawda jest ze te aparaty usg czasami maja tak stare itd ze tylko strasza nie potrzebnie kobiety..

Powiem Ci ze ja juz mialam chyba z 6 lekarzy z nfz, bo jak dla mnie byli to straszni lekarze. Kazdy z innego powodu. Teraz chodze prywatnie i wreszcie trafilam na normalna Pania doktor.. Ale to kwestia "szczescia" podobno sa jeszcze dobrzy lekarze z nfz. To pytalas sie czy nie mozesz przedzwonic o wyniki?

Gość Anetka85.
Tak pytałam się , tego nie robią na miejscu w przychodzi tylko zawożą do innego laboratorium , dlatego wyniki są na 2 dzień.. Dopiero mi babka powiedziała ,że jakbym chciała w ten sam dzień to albo szpital ,albo specjalistyczne laboratorium , które się tym zajmuję , ale jak ja już dotarłam do tej przychodni to zrobiłam... Co do lekarzy.. Ja ciągle chodzę prywatnie , może raz byłam na nfz.. bo zawszę Mnie denerwowało to ,że trzeba tyle czekać... , ale znam osoby co chodzą na nfz i mówię są zadowolone... zresztą większość tych lekarzy co przyjmują na nfz , ma swoje prywatne gabinety także...

Gość no niestety ciężko
Od pozytywnej bety minęły już 2 tygodnie...A beta 700 jest najmniej ok 2 po zapłodnieniu...Tu już na dniach powinno być serduszko...Nie mówiąc już o dacie ostaniej miesiaczki....wg ktorej to byłby 10 tc.... wtedy zarodek ma juz typowo ludzkie ksztalty...ja w 12 mialam stwierdzona płeć....

zgadza sie 10tydz od miesiaczki , hmm juz powinien byc zarodek i serduszko , najlepiej pojsc do prywatnego lekarza najlepiej w prywatnej klinice gdzie maja dobry sprzet usg

Ale jednak traktowane pacjenta przez lekarza z nfz a prywatnego to jest wielka roznica. Wiadomo placisz to wymagasz i tego sie trzymam. Z nfz siedzialam za kazdym razem jak na szpilkach czy mimo tego ze jestem zapisana czy mnie przyjmie, a o czekaniu minimum godzine na swoja kolej nie wspomne. A prywatnie moge nawet na drugi dzien przyjsc bez problemu, gora 10 minut czekania. Hmm to skoro w piatek masz zamkniete labo to wyniki bedziesz miala w poniedzialek?

Ale jednak traktowane pacjenta przez lekarza z nfz a prywatnego to jest wielka roznica. Wiadomo placisz to wymagasz i tego sie trzymam. Z nfz siedzialam za kazdym razem jak na szpilkach czy mimo tego ze jestem zapisana czy mnie przyjmie, a o czekaniu minimum godzine na swoja kolej nie wspomne. A prywatnie moge nawet na drugi dzien przyjsc bez problemu, gora 10 minut czekania. Hmm to skoro w piatek masz zamkniete labo to wyniki bedziesz miala w poniedzialek?

znalezione w sieci: Jestem w 7. tygodniu ciąży. Na USG lekarz stwierdził obecność pęcherzyka ciążowego i pęcherzyka żółtkowego i zalecił ponowne badanie USG za dwa tygodnie w celu sprawdzenia, czy ciąża nie jest martwa. Co to wszystko oznacza? Obraz USG na początku ciąży zależy w dużym stopniu od tego, kiedy wykonywane jest badanie. W 4.-5. tygodniu widać tylko pęcherzyk ciążowy. W 5.-6. tygodniu w jego wnętrzu pojawia się pęcherzyk żółtkowy, który odżywia zarodek, zanim wykształci się łożysko. Zarodek w 6. tygodniu może być jeszcze zbyt malutki, by było go widać na ekranie. W kolejnym tygodniu jednak rosnący zarodek musi być już widoczny w USG. Jeśli w 7. tygodniu lekarz nie widzi zarodka, to są dwie możliwości. Możliwe, że ciąża jest o parę dni młodsza, niż sądzimy na podstawie daty ostatniej miesiączki. Kolejne USG za tydzień lub dwa wykaże wtedy prawidłowy zarodek. Jeśli w powtórnym USG nadal nie widać zarodka, prawdopodobnie w ogóle się nie rozwinął lub obumarł na wczesnym etapie rozwoju. Ciąża powinna być wtedy zakończona w szpitalu, gdyż i tak nie ma szans na dalszy rozwój i wkrótce zakończyłaby się samoistnym poronieniem. Musi Pani uzbroić się w cierpliwość i powtórzyć USG. Można to zrobić już po tygodniu.

Gość puste jajo
Princesska tylko beta hcg:) też wydawało mi się baaardzo duże, naczytałam się o ciąży pozamacicznej i bliźnikaach przy takiej becie i byłam strasznie zdenerwowana.... a jak zobaczyłam puste jajo to się jeszcze bardziej przestraszyłam, ale co się okazało że stary sprzęt bo 2 dni później był już zarodek i serduszko! bijące a pecherzyk oczywiscie w macicy:) to wszytsko było w szpitalu robione tylko na różnych sprzętach a na następny dzien u mojego lekarza jeszcze lepiej było widać, dokładnie wszytsko plus kriwiak, którego mi w szpitalu NIE ZOBACZYLI! na patologi ciąży! wyobrażacie sobie???!!! także dobre usg to nie tylko sprawa szybszego zobaczenia serduszka, ale też wszelkich nieprawidłowośc! Anetka ta moja druga beta była dokładnie tak jak u ciebie przewozona do innego labolatorium i wynik miał być za dwa dni, ale ja nie dałam za wygraną, wypytałam pielęgniarek gdzie zawożą i zdobyłam nr do niego (tam gdzie przewozili) i sama zadzwoniłam mowiac co i jak, bo ze szpitala im się nie chciało! takie labolatoria co robią pomaiary dla innych placówek są czynne cołodobowo i samemu można dzwonić

Gość znów jesień
To może zależeć od aparatu usg. Nie przejmuj się u mnie była taka sama sytuacja i wszystko dobrze się skończyłło:)

Gość Anetka85.
Boże Mi tu coś piszą o 10tyg ciąży ... ja już nie mam nadziei ... 10 maja byłam w szpitalu i mówili ,że koniec 4tyg ,że wczesna ciąża i czasami nie patrzy się na dzień ost miesiączki...może i w szpitalu się pomylili tak jak u ciebie.... teraz już zgłupiałam całkowicie ... Puste jajo cieszę się ,że u Ciebie wszystko ok ... zobaczę co mi wyjdzie jutro i w czwartek... zastanawiam się czy nie iść jeszcze gdzie indziej do lekarza , ale z tego co wiem to tam gdzie poszłam cieszą się dobrą opinią i dobrym sprzętem ...

Czekaj na bete i zrob tak jak pisla puste jajo. Dowiedz sie do jakiego labo wysylaja, i zdobadz nr i sama sie dowiedz. Szkoda czasu.. Moze jak dostaniesz jutro wyniki to na nich bedzie napisane gdzie byly robione i nr telefonu. Powinno tak byc

Gość Anetka85.
Princessa23 w czwartek idę do siebie do przychodni i tu w piątki lab nie czynne , ale wyniki dostarczają ... poszłam dziś gdzie indziej , bo mi ktoś powiedział ,że niby są w ten sam dzień a się okazało ,że nie.. tak więc mogłam iść do siebie a nie jechać pół miasta... jak w czwartek zrobię nowy wynik to się spytam u siebie gdzie zawożą i o nr tel...

Gość masakra z tą betą
W "moim" laboratorium wynik miałam zawsze ok 2-3 h po pobraniu

Gość do puste jajo
CIĄŻE LICZY SIĘ OD OSTATNIEJ MIESIĄCZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 10 MAJA NIE BYŁAŚ W 4 TYLKO 6 TC!, JAK TAK LICZYSZ TO URODZISZ W 43??????????????????

Gość mała ni
Witam, u mnie w 8 tygodniu nie bylo widac zarodka, beta sie nie podwajala, skierowali mnie na zabieg, nie zgodzilam sie, czekalam na naturalne poronienie. Kilka tygodni pozniej okazalo sie ze dzidzia jest i rozwija sie swietnie. Nie ufajcie USG i wyniokm beta hcg, jedno i drugie mialam po trzy razy!!! Pozdrawiam:)

Gość Anetka85.
mała ni trochę Mnie podniosłaś na duchu , ale mimo to cholernie się boję :( ... mam złe przeczucie ...

Gość puste jajo
Anetka, bo oni liczą od ostatniej miesiączki, u mnie też tak liczyli i takim liczeniem byłabym już chyba w 10 tyg albo lepiej, ale ja po pierwsze mam nieregularny okres a po drugie mówiłam im kiedy było zapłodnienie, bo tylko w tym dniu kochałam się bez zabezpieczenia a wcześniej mąż był za granicą, więc niemożliwe, zresztą to był dokładnie dzień owulacji:) ale lekarz w szpitalu oczywiście nie dał sobie przegadać i liczył od ostatniej miesiączki:O może u ciebie też tak jest, zresztą mi lekarz mówił że od zapłodnienia do zagnieżdżenia może trochę minąć i tak naprawdę nie wiadomo, ale u niego na usg od razu było wyliczone ile ma ciąża tzn 4 tyg:) także radzę Ci idź do gina z dobrym sprzętem, może jakiejś prywatnej kliniki, zapłacisz raz a przynajmniej będziesz spokojna, powodzenia, wyobrażam jak się czujesz, najgorsza jest ta niepewniość! do puste jajo: no i co z tego, że tak się liczy???, ale przy regularnych cyklach, ja miałam nawet takie po 50 dni więc jak tutaj liczyć? a ostatni cykl 38! na moje szczęście ja dokładnie wiem kiedy było zapłodnienie co mój gin wyliczył na usg na swoim sprzęcie, ma bardzo dokładny

Gość a jakie masz cykle
regularne? Co ile dni?

Gość puste jajo zrozum
Wiek ciąży podaje się w rozumieniu od OM! Usg też nie podaje faktycznego wieku zarodka tylko wiek ciąży, czyli owulacja plus 2 tygodnie....Inaczej - ja mam książkowe cykle więc wiek ciąży wg OM i USG są takie same. Nie możesz mówić jestem w 6 tc bo tyle minęło od owulacji! Bo Ci tych tygodni nie starczy...czyli inni są w ciąży do 41 tc a ty urodzisz w 43? To absurd.

Gość puste jajo zrozum
Widzisz twoje błędne rozumowanie już sieje zamęt...Piszasz 4 tc i beta 6000 kiedy 4tc oznacza ok 2 tyg. po owulacji i beta wtedy jest pewnie do ok 100...A w tysiace to dopiero w 6 tc

Gość mala ni
bądz dobrej mysli, cierpliwie czekaj:)

Gość Anetka85.
no właśnie mi też tak wychodzi ,że powinnam już być w 9 tyg bodajże ... ale każdy gada coś innego i w szpitalu mówili 10 maja ,że to 4 tydz.. i to by mi się zgadzało... ale już do cholery sama nie wiem... puste jajo byłam prywatnie u dobrej lekarki... prowadziła ciąże nie jednej mojej znajomej... już sama nie wiem , pójdę do niej jeszcze tego 27 maja i zobaczymy co będzie .. Jeśli diagnoza się powtórzy , to pójdę jeszcze gdzie indziej . Może ktoś zna dobry gabinet z dobrym sprzętem we Wrocławiu ??? Bo ja już byłam w 6 ... każdy polecany...

Gość puste jajo
to ja nie wiem, sorki jak wprowadzam zamęt... ale wierzę swojemu lekarzowi.tak jak pisałam u mnie cykle trwały nawet 50 dni... Ja mam nieregularny okres także może dlatego a po drugie to jak lekarze liczą ciąże u kobiet, które w czasie ciąży mają miesiączkę w pierwszych miesiącach? albo nie pamiętają kiedy dokładnie miały ostatnią, bo po prostu nie zapisują?

Gość Anetka85.
za pół godziny wybieram się po wynik bety ... Trochę Mi to zajmie , bo mam kawałek od domu , dojazdu nie ma więc .. biorę Moją sunię i idę :) . Dam znać ... Trzymajcie kciuki :)

Gość puste jajo
powidzenia Anetka, wysokiej betki!

Gość do puste jajo zrozum
Nie chciałam Cię urazić, mam nadzieje, że rozumiesz o co mi chodzi. Twoja sytuacja jest nietypowa, dlatego dobrze żebyć pisząc tydzień pisała "od owulacji', bo inaczej ktoś może się przerazić porównując wyniki ;) AUTORKOOOO! POWODZENAI! DAJ ZNAĆ!

Gość Anetka85.
ha ha to teraz to już w ogóle niezłe jaja i Ja nic nie kumam .... BETA MI WYSZŁA UWAGAA ! 27211,23 Mlu/ml i babka do Mnie ,że to 16 tydz ... what the fuck ??? przecież to nie możliwe ... Ja już zgłupiałam całkowicie i nie rozumiem tej rozpiski , bo według niej chyba tak wychodzi ... Czyli co mam rozumieć ? ciąża się nie rozwija a beta aż tak rośnie zamiast maleć ???? , bo ginekolog do Mnie ,że to wczesna ciąża , ale według okresu powinna być pózniejsza i tak dalej i tak dalej ... jakaś masakra....

Gość Anetka85.
oto rozpiska 3-4 tydz 9.0 - 130 4-5 tydz 75-2 600 5-6 tydz 850- 20 800 6-7 tydz 4 000- 100 200 7-12 tydz 11 500 - 289 000 12-16 tydz 18 300 - 137 000 nie mam pojęcia o co chodzi ... ja już zgłupiałam , po co Mi była ta ciąża.... :(