Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulu guinness

Tanie wakacje na własną rękę nad morzem kaspijskim. Kto był?

Polecane posty

Gość lulu guinness

Zastanawiamy się czy nie pojechać w tym roku zamiast na południe na wschód, bo taniej. Nasze ewentualne miejsca docelowe to Azerbejdżan - Nabran, albo Turkmenistan - Awaza. Ceny za kwatery z wyżywieniem i rozrywkami niższe w porównaniu z tymi na południu (o zachodzie nie wspominając), a standard podobny a miejscami nawet wyższy od tego południowego (baseny, aqua parki, knajpy, billard, zaplecze sportowe, itd.) + mniejszy tłum (turyści głównie Rosjanie + lokalni). Ceny przelotu już mniej fajne (1,5 tys. w obie str./1 osoba dorosła Aeroflotem do Baku, a Turkish Airlines do Aszchabadu zaporowa cena, więc to jest opcja numer 2 w razie gdyby wypalił pomysł z autem), ale może by właśnie spróbować jechać autem, tylko trochę niepewnie przez Ukrainę, Rosję i Kazachstan. Kto z was ma jakieś doświadczenia? Jechalibyśmy z 4 małych dzieci. Odległość identyczna jak podróż autem do Hiszpanii i Portugalii (..tylko te rewiry takie niepewne).

Gość ja bym sie bala:P
ale skoro masz pomysł i nie boicie się to czamu nie....tylko taka podróż samochodem to baaaardzo męcząca musi być-jechałam raz 1000km i była masakra a tam chyba jest sporo dalej....No i patrzmy na to ze tam pewnie się jedzie ze 2,5 dnia czyli będziecie lącznie 5 dni w drodze tak? To jedzcie na minimum 2 tygodnie bo na krócej z taką podróżą to by m isie nie chciało.

Gość lulu guinness
?

Gość lulu guinness
Nie boimy się pobytu w tych miejscach bo to są miejsca turystyczne i bezpieczne. Boimy się tylko jechać tam autem. Gdyby ceny przelotów nie były tak wygórowane, w ogóle nie byłoby problemu. Podróż porównywalna do podróży do Hiszpanii (jechaliśmy nie raz i nie było źle, ale droga na zachód Europy to inna bajka niż do zachodniej Azji...)

Gość lulu guinness
Chcemy zostać prawie miesiąc (minimum 3 tyg.), bo nie opłacałoby się na krócej. Najgorsze do dostać się na miejsce, bo dalej ceny to już pikuś. Najgorsza to jest właśnie podróż. Wolałabym samolot, ale drogo. Paliwo na Ukrainie czy w Rosji jest tańsze niż w Polsce ale trasa może nie być bezpieczna (i to jest właśnie ten punkt zapalny).

Gość sefger
podroz bedzie pewnie ciezka. jaka jest odleglosc? jazda przez rosje to na pewno bedzie przygoda ;) ja bym autem nie jechala taki kawal ale jak ktos lubi........

Gość lulu guinness
No więc jak koleżanki? Nikt się nie wypuszcza nigdzie na wschód? :)

Gość lulu guinness
O nie zauważyłam wpisu, bo się nie wyświetlił wcześniej. Odległość pisałam - jak do Hiszpanii/Portugalii. Daleko, ale da się dotrzeć do celu. Tylko te kraje przejazdowe takie mi się straszne wydają (nie wiem czy słusznie). Nikt z was do Rosji samochodem nie jeździ, ani na Ukrainę?

Gość lulu guinness
Nie spamuj z tym linkiem na każdym temacie! :o