Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aż nie do wiary!!

czy wy naprawdę wierzycie

Polecane posty

Gość aż nie do wiary!!

w te robaki w mlekach??

Gość aż nie do wiary!!
??????

Ja nie wierze. Sama kupuje bebiko i jeszcze nigdy robakow nie bylo a te co niby znalazly to pewnie same maja syf w kuchni i mole sie im zalegly . :P

Gość aż nie do wiary!!
ja używam już któreś opakowanie bebilon pepti, nie było go chwile ale zabrakło im składnika obecnie również bebiko nigdy nie miałam niespodzianki a może one kupiły przeterminowane i nie wiedziały??

Gość Kakalalala
rozne cuda sie zdarzaja ostatnio w mleku modyfikowanym firmy Nestle wykryto przemyslowa melanine.Zmarły już cztery noworodki, a u 6 tys. dzieci stwierdzono powikłania.Wiec co tu sie dziwic,ze ktos robaki znalazl.

ciekawe którego składnika brakuje i czemu nie podają jakiego - może po to, żeby nikt nie sprawdził, że jest dostępny?

Gość ????
W każdym gównie znajdą się robaki.

Gość hvdjcolx
mm nie jest czyste pod względem biologicznym, są w nim bakterie i hormony którymi były leczone krowy i inne rzeczy. Dlatego WHO zaleca aby rozrabiać w temperaturze 70'C

Gość hvdjcolx
ja kupiłam ostatnio mąkę z wołkami ale ona nie jest szczelnie zamknięta, więc musiały w sklepie wejść.

Gość bebilonowa
autorko, szczerze zazdroszcze, ze nie znalazlas gratisow w mleku. Ja od 3 lat stosuje bebilon, najpierw przy corce teraz przy synku i nigdy nie mialam takich numerow, a tu zonk

A niby po co miałybyśmy pisac? Jagoda syf to ty masz w głowie, tyle ci powiem. Też pół roku mleka używałam i nic nie było. Do wczoraj.

Gość bebilonowa
a jaką masz datę produkcji tego mleka? może to z jednego okresu produkcyjnego. jeżeli chodzi o to zasłanianie sie brakiem mleka w aptekach z powodu braku jakiegoś składnika to jest to totalna bzdura

Gość do hvdjcolx
Nie mogłam się powstrzymać bo akurat bzdury piszesz. Mleko krowie z przeznaczeniem na mleko modyfikowane poddawane jest wysokiej temperaturze podczas której giną wszelkie formy życia, jest zatem czyste bakteriologicznie i nie ma potrzeby by zmodyfikowane mleko zalewać 70 stopniami. Najwyższa obecnie sugerowana temperatura wody powinna mieć 50 stopni i chodzi jedynie o strukturę proszku (w tej temperaturze dobrze się rozprowadza). Mleko modyfikowane już w gotowej formie jest dla testu ponownie rozprowadzane w wodzie i badane pod mikroskopem. Jeżeli ktoś znalazł robaki w mleku to widać albo mleko było stare napełnione w pudełku z niezgodną datą ważności albo na hali produkcyjnej panuje syf a jak wiadomo praktycznie wszystkie mleka produkowane są na licencji więc jak robaki są problemem do pretensję trzeba mieć do Polskich filii koncernu gdzie to mleko jest produkowane.

Gość hhjjkkkk
ja wierzę bo miałam robaki w migdałach ( płatkach) jeszcze szczelnie zapakowanych a juz widoczne gołym okiem były, znajoma miała w płatkach kukurydzianych więc wierze. W chlebie mialam kiedyś kawałek sznurka i nie wierzę, że komuś nigdy się nic nie przytrafiło - chyba że ślepe jesteście

Gość mój mąż pracował w markecie
więc wiem jakie cuda tam robili - sery stare zielone - odcinali to co zielone i napleśniałe - sprzedawali do pizzerii. Myli szynki i przeklejali daty produkcji. W polo to samo robią. Dlaczego na każdym produkcie jest napisane "może zawierać sladowe ilości orzechów itp" bo jest syf i nigdy nie mogą być pewni że produkt nie jest tu w 100% czysty. W tym przypadku mogły być jajka i robactwo się wykluło już w torebce albo chwilę przed zapakowaniem

Gość Dokładnie , ja widziałam
kiedyś program jak robią takie mleka i mleko krowie jest krótko ale w bardzo wysokiej temperaturze podgrzewane a potem bardzo schładzane także nie utrzymałaby się tam żadna bakteria, potem to samo mleko przechodzi proces modyfikacji czyli obniża się zawartość pewnych składników a dodaje syntetyczne nowe (witaminy, minerały itp). Mleko takie jest czyste , bez bakterii a jeżeli chodzi o hormony czy antybiotyki to mleka dla dzieci nie pochodzą od krów które są nimi szprycowane!!! Nie ma hormownów w mleku modyfikowanym, coś takiego nie jest dopuszczalne !

Ja nawiązałam rozmowę na czacie Bebilon - przypadek z Gdańska skończył się tak, że klientka nie dostarczyła mleka do zbadania. Z tego co widać pozostało karmić mlekiem roślinnym.

Gość przeciez ludzie na swiecie
jedza robaki i sa zdrowi to jaki problem nawet jesli by były w tym mleku????

a i robili wkładki bigosowe ze starych wędlin

bo są różne robaki, takie co można jesć i takie których nie powinno. Poza tym jak lubisz jedz sam robaki