Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hejmalutka

problem z dietą i rodzicami ...

Polecane posty

Witam, mam problem... Mam 18 lat, postanowiłam, że będę mniej jeść=nic tłustego... ponieważ chcę żeby mi trochę pupa i uda zmalały, kupiłam rower jeżdżę na nim. Moi rodzice szczególnie mama ma z tym straszny problem... że ja jestem anorektyczka, że zaraz będę chora na coś itp.... Bardzo mi w tym przeszkadza... Jest to ciężkie dla mnie podwójnie:( . Ciągle mi mówi że nic nie jem... Owszem, jem mało ! ALE JEM... co mam z tym problemem zrobić ?:((

mam 172 i ważę (TERAZ Z WAGI 56 kg) wcześniej 58 . ale mi nie chodzi o to że ja jestem gruba czy coś tylko że mam duże uda i pupe. nie ma racji.. ponieważ ja się źle czuje w swoim ciele...:(

Musisz być chudziutka, ale jeśli nie pasują Ci np. Twoje uda to ćwicz, a nie się głodzisz! Tu chodzi o ćwiczenia i odpowiednio dobrane posiłki, w tym dużo białka! Ale nie głodź się. Przejdź np. na dietę min. 1200kcal { i nie waż się zmniejszyć tej dawki, bo kłamstwem jest, że więcej schudniesz i będziesz szczuplejsza jedząc mniej. Naprawdę - jest to kłamstwem. } + jeździj na rowerze np. 30-45 minut dziennie + polecam przysiady { zacznij od 50, później co dzień dodawaj po 5 więcej, w tym rób sobie co 3 dzień przerwę }. Bardzo dobre są na pupę i uda. Wiem z własnego doświadczenia. 1200 będzie odpowiednim rozwiązaniem, gdyż przy tych ćwiczeniach potrzebujesz też energii, a jedząc mało, nie będziesz miała skąd jej brać. Nie zapominaj też, że podczas ćwiczeń kalorie są spalane.

I myślę, że Twój problem z tymi Twoimi 'grubymi udami i tłustą pupą' leży w Twojej głowie, a nie w wyglądzie. Każdy jest jaki jest. I należy się takiego polubić. Zaakceptuj siebie, pokochaj. Jesteś wysoka - to już Twój atut. Nie ważysz dużo jak na ten wzrost - kolejny Twój atut. A jeśli naprawdę uczepiłaś się tych swoich ud to powiedz mi, ile masz cm w udzie?