Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamyxMamyx

Jak mozna chciec miec dzieci ???

Polecane posty

Gość MamyxMamyx

Przeciez dziecko to wielka odpowiedzialnosc, ciagle wstawanie w nocy, przebieranie, martwienie sie czy nie jest chory + koszty na jedzonka, ubranka, wozki. itd Przeciez to chore jak mozna w tych ciezkich czasach decydowac sie na dziecko. Kobiety nie odbierajcie sobie zycia i przyjemnosci dla siebie. Chcecie przytyc, miec rozstepy i chodzic 9 miesiecy z wielkim brzuchem. ?

Gość romanka30
to po twoi rodzice decydowali sie na ciebie??

Gość MamyxMamyx
Nie wiem. Nie uwazam takich ludzi za mądrych zreszta wtedy byly inne czasy

Gość kupowapanna
a jak można nie chcieć mieć?

Gość kinga21123
mam prosbe nie mow ludziom co maja robic

Gość Kamilla 26666
zgadzam sie z Toba, ludzie zyja na zasadzie zesraj sie a postaw sie zyja na kredytach cale zycie a mimo to zachciewa im sie dzieci a potem jecza jak im zle i ciezko

Gość romanka30
idz sie poucz dziecko

Gość nie wiem czy
Dzieci są tym co mam najlepszego i najważniejszego w życiu. Nie masz dzieci i nie chcesz mieć Twoja sprawa ,co cię obchodzą inni.Daj każdemu żyć tak jak chce.

Gość rtertertert
Ja nie bede miec dziecka bo ledwo sama wiaze koniec z koncem. Nie chce zeby zylo w nedzy.

Gość noxelia pozdrawia
youtube.com/watch?v=JNW_vmHf3PQ

Gość ja mam jedno dziecko
typowa wpadka przyznaję, zawsze chciałam mieć dwójkę ale wiem że będę miała tylko jedno właśnie dlatego że nie chcę się już poświęcać, za dużo kasy to jest, nie stać mnie na drugie dziecko , no może mego męża stać na drugie dziecko bo zarabia 10 razy więcej niż ja, ale mnie nie stać a na jego łaskę nie chcę liczyć

Gość o to ja!!!!!!!
no to skoro jestes bejem to faktycznie lepiej nie mniej dzieci, sa jednak osoby ktore sie wyksztalcily, maja dobra prace i dobre zarobki. Nie kazdy zyje w nedzy jak Ty.

Gość o to ja!!!!!!!
jejki to jakie wy malzenstwo tworzycie. Chyba cos jest nie tak miedzy wami, wybierzcie sie moze na terapie malzenska. Wyszlas za maz bo wpadlscie pewnie. Nie wiem jak mozna wpadc, trzeba byc jakims idiota

Gość Wojtek... ;-)
Hej, często wchodząc na fora internetowe staram się wypowiadać kulturalnie, rzeczowo, nawet jak się z kimś nie zgadzam nigdy nie obrażam innych. Do dzisiaj, bo ten post mnie rozwalił... MamyxMamyx: Powiedz mi, kto zarobi na Twoją emeryturę? Zakładając, że każdy przejąłby Twój tok "rozumowania" (cudzysłów nie jest tu przypadkowy) kto będzie robił na nas jak będziemy starzy? Jeśli KAŻDY człowiek nie ma średnio minimum dwóch dzieci, cywilizacja wymiera. Jeśli teraz każdy człowiek na ziemi przejąłby Twój tok rozumowania, za 100 lat ludzkości nie będzie. Wiem, że Ciebie to nie obchodzi, bo dla Ciebie najważniejsze są TWOJE rozstępy, TWOJE nieprzespane noce, TWÓJ egoizm. Współczuję płytkości w myśleniu. Przepraszam za bycie dosadnym, ale ręce opadają. A co do czasów- byś musiała żyć 50, 80, 100, lat temu, uwierz mi, że wtedy było o wiele ciężej. Ludzie więcej pracowali, mniej mieli, posiadali więcej dzieci, a przy okazji byli szczęśliwsi.

Gość MamyxMamyx
Ja nie zyje w nedzy... nie mozna zalozyc ze bede zle zyla gdy beda dzieci ale moim zdaniem jest to nienormalne.. nigdy nie wiadomo co moze cie spotkac a na tym ucierpi tylko niewinne dziecko

Gość MamyxMamyx
Ja mam jedno dziecko : bardzo dobrze napisalas, jezeli kogos nie stac to nie wiem po co robi kolejne. A wpadka? ludzie sa jakies zabezpieczenia. Facet to bydlak i ma wszystko w dupie a to kobieta najbardziej cierpi , bardziej przejmuje sie swoim dzieckiem. Facet wyrucha i zrobi pozniej idzie z kolegami na piwo. A my biedne kobietki mordujemy sie z bachorem. KOBIETY nie pozwalajcie sie tak ponizac , nie pozwalajcie na dzieci :/

Wojtek... ;-)-Mam rozumieć,że mam się starć o dziecko aby ono pracowało na moją emeruturę?Cóż za głupie uzasadnienie.Dzieci mają być dla Nas szczęściem,a nie przyszłym pracownikiem,który będzie odprowadzać składki na moją emeruturę.Skoro ktoś nie ma możliwości zapewnić dobrych warunków dla dziecka,to się o dziecko nie stara.

Gość Jakie to smutne
Szykujecie sobie smutną strość.Ciekawi mnie kto Wam w przyszłości wrazie choroby poda szklankę wody? Zarezerwujcie sobie za wczasu dom opieki! Macie to co chcieliscie.Tusk zafundował Wam druga Irlandie i slowa dotrzymał,Tam jest nędza taka jak w Polsce.Gratuluję rozsądku.Na szczęście nie jestem za żadna obcją.Nie słucham radia Trwam, czy innej jakiejś katolickiej i nie jestem moherem ale PO wyjątkowo nienawidzę.

Gość vn
ja tez nie rozumiem jak to mozna chcieć mieć dziecko?...przeciez to kula u nogi,wydatki itp...nie widze zadnych plusow w posiadaniu dziecka...nie chcę dzieci mimo ze mam meza

Gość romanka30
a jak mozna miec PSA? smierdzacego włochatego sliniacego sie??? no właśnie jedni kochaja dzieci a drudzy psy, proste:P

Gość kjhnbv
1. super bylo mi z brzuszkiem 2.nie przytlam, wrecz bardzo schudlam po ciazy 3.nie mam rozstepow 4. wstaje sie w nocy tylko przez jakis czas 5.niczego nam nie brakuje, mam czas na pasje, hobby, 6.mam czas dla siebie 7. kazdy choruje , co to za roznica czy dzieco czy ja 8. uwielbiam upowac synkowi ciuchy nawet bardziej niz sobie,-- i wcale nie jakies drogie, sztuka jest upic cos fajnego a nie przeplaca, 9. jestem zadbana, 10 mam wspanialego meza i wspaniale zycie, ktore bez dziecka nie mailoby sensu wiec mow za siebie

Gość shadow on the wall
też mnie zastanawia odpowiedź na to pytanie :P ja obecnie codziennie pracuję z dzieckiem 2-letnim, bo dorabiam na studia i żadna aktywność mnie tak nigdy nie zmęczyła jak 7 godzin z tą małą szkaradą. na dziecko trzeba mieć pieniądze, siłę, cierpliwość i stalowe nerwy, więc to nie dla mnie.

Gość Jakie to smutne
Krótko mówiąc Ciemnogród i tyle! To wszystko wina Tuska:D że doprowadził kraj do biedy! Na szczęście mam dwoje dorosłych dzieci,a teraz wspaniałe wnuki.Możecie mi pozazdrościć.Nie ma jak mieć WSPANIAŁĄ,KOCHAJACą RODZINĘ! Powiem krótko, żal mi was szczerze!

Gość fsssssssssss
Facet wyrucha i zrobi pozniej idzie z kolegami na piwo. A my biedne kobietki mordujemy sie z bachorem. xxxxxxxxxxxxxx na którym śmietniku wygrzebujesz takich facetów? mój zajmuje się dzieckiem z większym zaangażowaniem niż ja!

Gość MamyxMamyx
fsssssssss... ; to byl przyklad z zycia wziety... Marne szanse ze trafi sie na takiego porzadnego. Ale nic tylko Ci pogratulowac i pozazdroscic :) Ja znam bardzo duzo takich co stoja calymi dniami z piwem pod sklepem, a kobieta meczy sie z tym biednym dzieckiem. Ludzie patrzcie na swiat inaczej nigdzie nie ma tak kolorowo, ile to jest przypadkow ze jeden z rodzicow zamordowal swoje dziecko. Ludzie rozni sa i zmieniaja sie nigdy nic wiadomo. Jutro mozesz stracic prace, nie miec na chleb i zostaniesz z tym malenstwem. Niestety Tusk doprowadzil nasz kraj do nędzy i biedy, bezrobocia. Chociazby patrzcie na to co jest teraz a co moze byc kiedys? Jaka przyszlosc dacie swoim dzieciom?

Gość ja tez opiekuje sie dzieckiem
i dla mnie to jest fizyczny i psychiczny koszmar jestem styrana ciaglym sprzataniem i zaspokajaniem jego potrzeb :( blagam powiedzcie ze przy swoim dziecku jest inaczej? bo ja nie wytrzymuje tych 9 h dziennie w pracy a nie wyobrazam sobie zamknac sie w 4 scianach na 24 h z dzieckiem

Gość Oli oli..
Nie zaluje, mam corke, ale zaluje, ze tak wczesnie. Mam 24 lata i zjebalam sobie zycie.. Kocham ja, ale byloby na bank latwiej bez dziecka. Teraz nawet nie mge sie rozwijac, studiowac, praca dom praca dom o tak w kolko. Mozna spbie w leb jebnac, tym bardziej jak sie jest fajna laska i ma sie zjebanego faceta... Masz calkowita racje autorze/autorko..

Gość zakuuupyxd
ja tez zadaje sobie to pytanie

Gość ashhha..
Ouuu..

ja sie zastanawiam jak mozna stanem blogoslawionym nazywac stan w ktorym cos pasozytuje na tobie 9 miesiecy kosztem twojego zdrowia