Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Żółty bananek

Czy tak powinno zachowywać się 11-miesięczne dziecko?

Polecane posty

Często jestem gościem u mojej koleżanki,która ma 11-miesięczną córkę.Dziewczynka jest pełna energii,ale zastanawia mnie jej zachowanie. Otuż,dziewczynka kopie,szczypie wiedząc o tym,że sprawia swojej mami ból.Wszystko co jej w ręce wpadnie chce zniszczyć(urwała nawet rączki w kojcu).Jest bardzo marudna,wystarczy,że zrobi się jej coś po nie jej myśli i zanosi się płaczem.Miałam do czynienia z dziećmi,ale ona jest wyjątkowa w swoim zachowaniu.

Gość omniomniom
otóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość krzysiek brunett
Nie. 11miesięczne dziecko nie robi nikomu krzywdy z rozmysłem. Jesteś chorą wariatką, weź się nie kompromituj. Potem takie debilki jak Ty biją swoje małe dzieci, bo wmawiają im złośliwość i celowe niegrzeczne zachowanie :(

Gość Kurdzielakbthtr
Dziecko może robić to celowo.Trzeba uczyć aby tego nie robiło.

sprawdza granice Na pewno nie chce zrobić krzywdy tylko wywołać reakcję mamy. Za każdym razem trzeba chwytać rękę, nie pozwalać i mówić że nie wolno tak robić.

Gość mamaElisabeth
Moze chce zwrocic na siebie cala uwage mamy? Moja coreczka jak miala 13 miesiecy przez prawie 2 miesiace jak ktos mnie odwiedzal to ona mi tak rozrrabiala, co prawda nie bila ani nie szczypala ale balaganila, biegala, jednym slowem chciala zebym to na niej sie skupiala a nie na rozmowcy, przeszlo jej

Gość frgtyy
Żenująca kur.wa

Gość Kurdzielakbthtr
krzysiek brunett-Autorka pyta czy takie zachowanie jest normalne i nie sugeruje,że powinno być bite.Mojej koleżanki dziecko w tym wieku też takie było,a potem jako 6 latka zachowała takie cechy i jej mama ma z Nią zawrót głowy.

Po pierwsze jestem facetem:),więc proszę sobie oszczędzić "wariatek"itp.Zadałem pytanie,ponieważ koleżanka sobie nie radzi i jest tym przemęczona i chciałbym się dowiedzieć jakie kroki wychowawcze powinna podjąć.

Gość taka prawdagkoerpk
A co Ty chcesz się tu dowiedzieć,skoro tu pełno debilek,które uważają,że im dziecko może nasrać na głowę.

Gość taka prawdagkoerpk
A co Ty chcesz się tu dowiedzieć,skoro tu pełno debilek,które uważają,że im dziecko może nasrać na głowę.

Gość zielonaparasolka
Uważam,że nie powinna pozwalać na takie zachowanie,bo wbrew pozorom 11 miesięczne dziecko sporo rozumie.Jeżeli nie będzie reagować,to dziecko zrozumie,że bicie i niszczenie jest ok i będzie tak robić.