Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambaryła31

Ile posiłków i co konkretnie jedzą wasze 5 i 6 miesięczne dzieci będące na mm

Polecane posty

Gość bambaryła31

Pytanie tylko do dzieci karmionych mm... Jakie dokładnie produkty(owoce,warzywa,mięso-jakie),zupki,deserki,mleko itd. w jakich odstępach czasu?

Gość natolaf
moj maly ma teraz prawie 7 miesiecy. Jadl rano o 6 mleko z kasza, pozniej okolo 9 druga butla mleko, okolo 11 kaszka z miseczki, o 12-13 obiadek ( warzywka plus troszeke mieska) 15 dopominal sie mleka, pozniej owoce, mix lub same jablko, banan, itp. okolo 17 jeszcze dostawal drugi posilek z warzywami i o 19 mleko z kaszka na usypianie Teraz juz tak niechce czesto jesc sa dluzsze przerwy, jak podam w nieodpowiedniej godzinie to pluje jedzeniem ale on taki niejadek jest.

Gość Takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Karmilas dziecko 8 razy w ciagu dnia? Masakra. I Ty go niejadkiem nazywasz?

Gość mój jest niejadkiem
Jak miał 6 mcy to tak 6 nutramigen 120ml 10 3-4 łyżeczki gotowanego jabłka z kaszą kukurydzianą 14 kilka łyżek zupy warzywnej na króliku 18 kisiel mleczny na nutramigenie ze 3 łyżeczki 22 nutramigen z kleikiem ryżowym 90ml były dni że zjadł 1 łyżeczkę obiadu i drugiego śniadania a podwieczorku wcale. w wieku roku wzrost 86cm a waga 10kg,a urodzeniowa 3,7 kg i 61cm długi. Także mój jest chudzielec i niejadek a nie dzieciak co je jak głupi :O

Gość gcjy
moja ma 6 miesiecy okolo 5 rano 180 ml mm z zageszczonego kleikiem ryzowym ( bezsnakowym takim zwyklym) okolo 10 mm z kleikiem ryzowym 180 ml, okolo 14 obiadek ( ziemniak , marchewka, seler, szpinak i jakies miesko ( taka jakby zupka)) 200ml i po 19 mm z kleikiem ryzowym 210ml. Miedzy obiadkiem a kolacja dostaje jakies owoce ze sloiczka bo jak zrobie sama to pluje ale ze sloiczka je a z obiadkami jest odwrotnie

Gość bambaryła31
kurcze,zastanawiam się czy nie za mało daję córce zupki,bo jeden mały słoiczek (125ml)

Gość bambaryła31
kurcze,zastanawiam się czy nie za mało daję córce zupki,bo jeden mały słoiczek (125ml)

Gość bambaryła31
kurcze,nie wiem czy nie daję za mało obiadku-jeden mały słoiczek 125ml

Gość gość
6 miesięcy (w nocy nie je, ok 8.5kg) 6.00 - 130ml mleka modyfikowanego 7.00-8.00 - kleik (z 60 ml mm) z owocami (pół słoiczka) 9.00-10.00 - 170ml mm + pół łyżeczki kaszki glutenowej ok 12.00 - obiadek (1-1,5 słoiczka, sama też gotuje, ale objętość podobna) 14.00-15.00 - 150-170ml mm 17.00 kaszka z 60 ml mm 19,00 - 170 ml mm zagęszczonego 1 miarką kaszki w sumie je co 2 godziny, przy dłuższej drzemce co 3 godz. Nie za dużo?

Gość annaxxx
hej Moj maly 7 miesiecy 6.00 Butla 100-150 ml 9.00 Jogurcik lub serek z owocami 12.00 Obiadek 190 gr. warzywa +miesko i mus owocowy na deser 15.00 ok. 100 gr. kaszki pszennej z owocami 19.00 Grysik 190 gr zawsze z jakims smakiem,najlepiej wanilia:) w nocy czasami chce butelke. Tez niewiem czy to duzo czy malo, wazy 8 kg.

moja córeczka ma prawie 6 miesięcy, u nas wygląda sprawa jedzenia tak : 7.00- mleko 90 ml( robię jej zawsze 150ml ale wypija czasem pół porcji czasem troszkę więcej) 9.00- 150 ml mleka 9.00-12.00 (czasem dłużej) drzemka około 12 - zupka ( sama gotuję) po obiedzie woda do picia czasem herbatka około 14 mleko 150ml 14.00-16 drzemka około 16.00 mleko 150ml około 17.00 deserek 18.30 kąpiel 19.00 -180ml mleka zagęszczonego kaszką i sen:)

a jakie produkty jedzą wasze dzieci? moja wczoraj dwa dni temu skończyła 6 miesięcy i je marchewkę,dynię,ziemniaka,pora,selera,brokuły (ze szpinakiem, kalafiorem,zielonym groszkiem i bananem muszę zrobić drugie podejście bo bardziej niż zwykle bolał ją brzuch), indyka,brzoskwinie,jabłko,winogrona,pół lyżeczki kaszki glutenowej,kleik kukurydziany,ryż? mała ma problemy z brzuszkiem i jest cały czas na debridacie i już sama nie wiem po czym jest jej gorzej a po czym nie,bo to tak róznie jest.

Gość annaxxx
Hej Moj synek je miesko wolowe,kurczaka,indyka,cielecinke. Z warzyw to marchewka,ziemniak,szpinak,kukurydza,cukinia,dynia,pietruszka,kukurydza,brokuly..chyba juz wszystkie probowalismy:) Owoce to jablko,gruszka,wszystkie owoce czerwone,brzoskwinie. No i ryz,makaron. Jak malutka ma problemy z brzuszkiem to moze wprowadzaj jej stopniowo nowe produkty i unikaj warzyw wzdymajacych,kalafiora i groszku przede wszystkim.