Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trelemorele89

Ciąża a otyłość

Polecane posty

Witam Jestem osobą z bardzo dużą nadwagą. Chodzę do dietetyka, schudłam już 10,5 kg... Cieszy mnie to, ale proszę powiedzcie mi czy osoba, która ma sporą nadwagę może łatwo zajść w ciążę czy niestety występują problemy? Może któraś z Was jakieś doświadczenie związane z moim pytanie. Będę wdzięczna za Waszą wypowiedź.

Gość Kolorowe sny kiedy ja56
Ja bym się raczej martwiła już chorobami w ciąży, które są następstwem otyłości- cukrzyca, nadciśnienie. Schudnij, bądź zdrowa i dopiero zabieraj się za planowanie dziecka. Jak sobie to teraz wyobrażasz? Z tak dużą nadwagą dojdzie Ci jeszcze powiedzmy te minimum 12 kg i co dalej ? Myślałaś o tym ??? Schudłaś już 10 kg, fajnie, ale z tego co piszesz i tak masz jeszcze dużą nadwagę ,więc zrzuć i to. I na litość, myśl o konsekwencjach dla dziecka!

Myślę własnie o tym i dlatego zapisałam się na wizytę do dietetyka aby pomogli mi zrzucić kilogramy, a potem żebym mogła zajść w ciążę. Łatwo się wszystko mówi... ja pragnę mieć dziecko, ta chęć posiadania dziecka jest silniejsza niż myślenie o tym co będzie jak już w tej ciąży będę z tymi moimi kilogramami. Wiem, że myślę nierozsądnie, ale to jest silniejsze ode mnie... Może mnie ktoś zrozumie... A może ktoś potępi moje zachowanie.