Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasassdsdfdfdfd

Do mam dzieci przedszkolnych- panstwowe.

Polecane posty

Gość sasassdsdfdfdfd

czy macie jakies skladki co miesiac na rozne rzeczy typu- chusteczki jakies kartki czy przybory?

Gość Co miesiąc???
Nam dyrektorka powiedziała ile na rok przypada na jedno dziecko w ramach programu i raz na rok każdy rodzic oddawał do przedszkola kilkanaście zeszytów kolorowych, dwa pudełka kredek ołówkowych, świecowych i całą taką wyprawkę która z powodzeniem starcza na cały rok . Co miesiąc to za często według mnie zresztą już lepiej kupić dziecku jak czegoś zabraknie a nie składki płacić bo tak naprawdę niewiadomo na co te pieniądze idą.

Gość grrtgtrg
My mamy: po 50 zł za semestr na przybory, po 10 zł rocznie na papierowy toaletowy, musimy co jakiś czas przynosić chusteczki nawilżane (mailem nas wzywają, właśnie dziś zaniosłam duże opakowanie), no a ponadto płacimy na komitet rodzicielski (funduje m.in. .... wodę więc strach się bać co by było gdyby nie było komitetu ;P). Do tego dochodzą okazjonalne imprezy składkowe. To wszystko niezależnie od opłaty za przedszkole i opłaty za posiłki.

Gość jbjt
My przybory kupujemy sami, dwa razy do roku kartonik chusteczek higienicznych i co miesiąc składka 10 zł na "klasowe". Z tego mają kupowane jakies pierdołki do prac plastycznych, koraliki, błyszczący papier, i bilety do muzeów i skansenów

Gość sasassdsddffdf
ja miesiac temu dalam corce chusteczki cala paczke w kartoniku. i wczoraj corka mowi mi " ZE PANI KAZALA PRZYNIESC CHUSTECZKI HIGIENICZNE" a jak jest z komitetetem? nie jest to obowiazkowe.??????

Gość blbinaaa
Nie, przez 4 lata nie było ani jednej składki na takie cele. Komitet rodz. 30zł, ale nieobowiązkowy.

U nas 60 zł na rok wyprawka - na wszystkie przybory szkolne, 2 x w roku akcja czyścioszek, zbierają płyny, proszki, papiery toaletowe, chusteczki itp - każdy przynosi co chce, 60 zł komitet, ale to się zawsze zwraca ;) - prezenty na święta, dzień dziecka, na zakończenie roku zawsze jakaś fajna książka, plus jedna wycieczka (w tym roku do krainy zabaw)

Gość AaNnKkHhAa
Moja chodzi też do państwowego i jest 50 zł składka na rade rodziców (od wrzesnia do czerwca) i z tego idzie na wszytskie, wycieczki, wystepy, nagrody, prezenty itp i 50 zł na grupe to jest na wszystkie rzeczy pismiennicze, jakieś środki czystosć, na to co w ciagu roku zużyją i trzeba kupić