Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mia mamma

Syn (6 msc) nie lubi jeździć samochodem :(

Polecane posty

Gość mia mamma

Jest to dla nas ogromny problem, gdyż uwielbiamy podróże, a ponadto rodzina męża mieszka daleko, a chcielibyśmy odwiedzać ich jak najczęsciej. Macie może jakieś sposoby, by maluch polubił jazdę w foteliku?

Może dziecku fotelik nie pasuje bo chce więcej widzieć? Każde dziecko jest inne... My jeździmy regularnie po 300km w jedną stronę przynajmniej raz w miesiącu od narodzin córki. Ważne by się nie nudziła więc zabieram różne zabawki, chrupki do przegryzania, książeczki itd. Często też się zatrzymujemy, no chyba, że akurat zaśnie. Staramy się też wyjeżdżać wcześnie rano - mniejsze korki i więcej pośpi.

moja córka (5 m-cy) też ryczy nam w foteliku. głownie chodzi o to, że ona chce żeby ktoś ją trzymał za rączkę, zajmował się nią, dajemy jej zabawki do gryzienia i jest troszkę spokojniejsza. Ale wiem o co chodzi. Czasem zaśnie i jest spokój, ja głównie przy podróżowaniu wybieram pory jej spania, żeby było ok i dla nas i dla niej. no i trzeba dawać wodę, bo klima wysusza niestety śluzówkę i dzieci to odczuwają.

Gość gość
Może kupcie mi quada? Przyzwyczai się, no i jest bardziej odpowiedni dla mniejszego dziecka. Osobiście uważam, że samochód to dopiero po 18 roku życia.