Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwny okres

Polecane posty

Gość gość

hej, mam mega stresa. Powinnam dostac okes ok 10 maja, jednak zamiast tego mialam przez no nie wiem około 3 dni brazowe wydzieline, nie tak jak krwi w czasie okresu ale tez wiecej niz tej krwi przy koncowce okresu. Kochalam sie z chlopakiem kilka razy, z prezerwatywa, zawsze wychodzi nawet przed dojsciem (tak dla wszelkiego wypadku bo czesto schizuje jak mi sie spoznia). Dzis jest 23 i okresu normalnego ani nie widac. brzuch mnie pobolewa, a raczej odczuwam nie wiem takie pieczenie jakby, czasami tak mialam przed okesem Mam taki sluz plodny, duzo i bezbarwny. Zrobilam test ale nie wiem co o nim myslec, wydaje mi sie ze dostrzegam tam ledwo ledwo ledwo kreske ale nie jest ani rozowa ani czerwona, jakas taka jasna. chociaz juz sama nie wiem. zwariuje chyba :( w poniedzialek umowilam sie do ginekologa ale teraz kazda moja mysl to ze jestem w ciazy, nie wiecie czy czesto sie zdarza wpasc stosujac gumki? jesli sie nic nie zdarzy tyu pekniecie zsuniecie itd?

Gość gość
pomozcie.. :(

Gość aduś.
Hej :) Spokojnie, oddychaj, jeszcze nic nie jest przesądzone :) Są dwa wyjścia. Twoje "dziwne" krwawienie mogło być bezowulacyjnym krwawieniem miesiączkowym bądź też niewielkim krwawieniem związanym z ciążą. Bardzo dobrze, że umówiłaś się do lekarza, najlepiej jeśli dla pewności wykonasz badanie krwi, w którym oznaczony zostanie poziom gonadotropiny kosmówkowej - będzie to najbardziej wiarygodne. Jeśli chodzi o prezerwatywy, to mają one dosyć wysoką skuteczność, ale tak jak WSZYSTKIE środki antykoncepcyjne - nie dają 100% gwarancji. Doradziłabym rozmowę z ginekologiem na temat antykoncepcji i jej ewentualną zmianę tak, abyście Ty i Twój partner czuli się komfortowo podczas stosunku i nie musieli się tak stresować :) Głowa do góry! Pozdrawiam :)

Gość gość
chlopak moj jest mega spokojny, bynajmniej wydaje sie taki byc. mowi ze na pewno nic sie nie stalo, bo robilismy to jak zawsze i ze juz mnie zna i ze zawsze tak schizuje ze zawsze widze rozne objawy ciazy a potem okres przychodzi. ale boje sie strasznie, mam 23 lata i nie wyobrazam sobie a ten dzien byc matka:(

Gość aduś.
Rozumiem :) I na prawdę doradzam zmianę antykoncepcji, tym bardziej, że napisałaś, że takie sytuacje już się zdarzały :) Nie można żyć w ciągłym stresie, że jest się w niechcianej ciąży.

Gość gość
no jesli tylko wszystko bedzie po mojej mysli to na pewno zmienie bo co kilka miesiecy przezywam to samo. caly czas mnie ten brzuch pobolewa,mam nadzzieje ze w koncu przyjdzie..

Gość gość
Ja tak mialam 3 dni plamienia i bylam w ciazy i jak zrobiłam test to druga kreska była ledwo co widoczna ale w Twoim przypadku może być inaczej także głowa do góry

Gość gość
a to plamienie jak wygladalo u ciebie? u mnie dosc mocne i czy sie zabezpieczalas?

Gość gość
Takie ze podpaska starczala na caly dzien ja planowalam dziecko wiec sie nie zabezpieczalam