Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowa mama ....

Moja mama mnie zawodzi - nie chce nas odwiedzać, jest wygodna

Polecane posty

Mieszkamy od siebie 160 km. Zwykle to ja biorę córeczkę i jadą odwiedzić mamę wioząc jej wnusię. Moja mama twierdzi, że tęskni za nami, bawi się z wnuczką, etc. Ale nie chce do nas przyjeżdżać raz na jakiś czas na weekend (ma prawko, jeździ codziennie autem, droga do nas jest bardzo dobra). Dziś z nią rozmawiałam i pytałam czemu nie przyjeżdża, czy nie ma kasy na paliwo czy jak... A ona, że jej nie ciągnie do nas do bloku, ona ma nowe mieszkanie (większe niż nasze), ma duży balkon, podwórko i jej u siebie dobrze :( Na co ja do niej - widać, że tak bardzo jednak za nami nie tęsknisz skoro liczy się blok/mieszkanie... Zrobiło mi się przykro. Lata lecą, wnusia rośnie, rzadko widuje babcię. A babcia w ogóle nie wykazuje inicjatywy. Mam w nosie prezenty jakie mała od niej dostaje kiedy wreszcie przyjeżdżamy do babci, liczy się wspólnie spędzany czas. Moja mama wydaje mi się zimna i skupiona na sobie :( Przykre.

Gość gość
Kochana !Przykre to jest. Spróbuj nie dzwonić do mamy przez kilka dni. Może zatęskni i przemysli całą sprawe? A może ktoś ja uraził?

Tym bardziej jest mi przykro, że ja planuję przyjechać do niej na Dzień Matki, chciałam kupić tort i jakiś prezent. Zwykle staram się odwiedzać mamę kiedy czas i siły na to pozwalają. A ona nawet nie pamiętam kiedy u nas była. Średnio odwiedza nas raz na 4-6 m-cy. W tym roku w ogóle nie była. Ostatnio chyba była w październiku...? Czy to jest normalne?! To przecież tylko 160 km, a nie odległość PL - UK!

Gość gość
Porozmawiaj z mama szczerze ..Zapytaj się. Może ma jakieś zmartwienie?Może jest chora i boi się komuś powiedziec?Jakiś lęk? Rozmowa powinna wszystko rozwiązać.Powodzenia!