Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiejowa

Roczek + chrzciny + grill?

Polecane posty

Gość misiejowa

Witam, córa urodziła się z początkiem lipca zeszłego roku. Jakoś tak nam się przeciągało z Chrzcinami, i parę miesięcy temu stwierdziłam że zrobię je po prostu razem z Pierwszymi Urodzinami. W sumie teraz żałuję że nie ochrzciłam małej od razu jak była jeszcze maleńka, ale wtedy nie miałam do tego głowy. Jak myślicie, czy roczek z Chrzcinami to dobry pomysł? W dodatku myślałam o zrobieniu po uroczystości Chrzcin (no i same urodziny) na działce, bo jest piękna, powinna byc wtedy pogoda (W końcu lipiec) i pomieści wszystkich gości (w sumie 26 osób dorosłych i 4. dzieci). Myślicie czy takie połączenie jest dobre?

Gość mysle ze mozsz  połaczyc
ale jesli mam byc szczera dziwie sie ze tak długo zwlekałas z chrzcinami jak mozna nie miec do tego głowy jesli jestes osoba wierzaca troche to zaniedbanie z twojej strony ale lepiej pozno niz wcale

Gość Kaasku
Mozesz zrobic impreze na dzialce, ale grill jest malo elegancki jak na przyjecie po chrzcinach.

Gość gość
kuzynka tez dopiero w 10 m. chrzciła synka. Cóz to każdego sprawa kiedy ochrzci swoje dziecko. Roczek+ chrzciny to dobry pomysł. Grill to tez dobry pomysł. Nie każda impreza musi byc w jakiejś knajpce.

Gość Kaasku
Mozesz zrobic impreze na dzialce, ale grill jest malo elegancki jak na przyjecie po chrzcinach.

Gość gość
dobre:)

Gość gość
może i jest mało elegancki ale na pewno goście będą się bardziej swobodnie czuc i lepiej bawić niż na sztywnej małej imprezie w restauracji

Gość madziamat
jak dla mnie rewelacja ;-) ja robiłam chrzciny miesiąc po 1 ur ...

Gość Kaasku
Ale moze zrobic salatki na dzialke! Co za problem?

Gość gość
mysle, ze ok, zależy jaka masz rodzinke, jak sami ą i ę to grill bedzie kiepskim pomyslem, a jak normalni to rób smiało:D

Gość kleopata.-,
Tylko jak ktos idzie na uroczystosc typu chrzciny to zaklada sukienke, buty na obcasie albo garnitur i co ty chcesz ich w tym stroju zabrac na dzialka na grila? Czy sama masz zamiar isc ochrzcic wlasne dziecko w dresie? Na roczek ok ale jak na chrzciny to gril odpada.

Gość gość
grill na chrzcinach to dla mnie głupi pomysł. to tak jkabyś chciała załatwić te chrzciny od czapy, na odczepnego. na grilla to możesz zaprosić znajomych czy rodzinę w weekend zeby pogadać i dobrze się bawić a chrzciny wymagaja bardziej eleganckiej oprawy. Wysilac tez sie nie musisz, wystarczy zamówic catering do ogrodu. a jakb pogoda nie dopisala to mozecie sie przenieść do domu i juz.

Gość lauferkaa
mozesz wyjasnic czemu piszesz Chrzciny i Pierwsze Urodziny? poyebalo cie czy co?

Gość gość
ale przeciez kazdy nie bedzie sam grila obslugiwać:/ jej maz moze sie tym zajac, w czym niby sukienka ma przeszadzac albo garnitur?? w siedzeniu na swiezym powietrzu przy stoliku?? przeciez nikt nie bedzie miesa palcami wpierniczał...

Gość misiejowa
Nie ukrywam że za tym grillem (na którym będą oczywiście sałatki itd itd :)) z połączonym roczkiem i chrzcinami stoją także (ale nie tylko) kwestie finansowe. Wszyscy będą powiadomieni że po chrzcinach impreza na działce, poza tym to najbliższa tylko rodzina (normalna rodzina :D) więc myślę że nie będzie problemu akurat z tym.. dodam że na tej imprezie po raz pierwszy spotkają się nasze całe dwie rodziny (moja i narzeczonego) mimo że jesteśmy razem już kilka dobrych lat. Ale trochę mnie podłamaliście. że nie wypada. moja rodzina nie jest jakaś ą i ę, i zwłaszcza dziadkowie to zapaleni działkowicze, wszyscy grilla uwielbiają. No i teraz już nie wiem. Moi dziadkowie mają super działeczkę którą można świetnie udekorowac, jest spora. Myślałam o tym żeby zabrac ze sobą projektor i kiedy się ściemni puścic slajdy ze zdjęciami i filmikami z całego roku życia małej. Kolejnym problemem byłyby zaproszenia, które nie wiem w którą stronę ukierunkowac - chrzcin czy urodzin :) Jeśli ktoś ma jakiekolwiek sugestie, bardzo bym prosiła :)

Gość gość
ale przeciez kazdy nie bedzie sam grila obslugiwać:/ jej maz moze sie tym zajac, w czym niby sukienka ma przeszadzac albo garnitur?? w siedzeniu na swiezym powietrzu przy stoliku?? przeciez nikt nie bedzie miesa palcami wpierniczał...

Gość gość
Wg mnie ukierunkowac zdecydowanie w strone chrzcin, ta impreza jest wazniejsza od roczku, przynajmniej w moim mniemaniu.

Gość gość
super, goście przyjdą wyglancowani, a ta ich podejmie kiełbasą i skrzydełkami z grilla :/ :/ :/

Gość gość
wiesz roczek na działce mógłby być... ale chrzest to wg mnie głupio, to w koncu uroczysta impreza. Ja na pewno bym tego tak nie zorganizowała. w ogóle połączenie roczku z chrzcinami nie wydaje mi sie mądre...

Gość hgtfhtrhr
dobra jesteś, chciałaś za jednym zamachem mieć z głowy i chrzciny i roczek i jeszcze zamiast normalnego obiadu to robisz jakiegoś durnego grilla. wszystko na odwal i bezsensu.

Gość misiejowa
Właśnie przyjaciółka doradziła mi, żeby ukierunkowac zaproszenia w stronę Chrzcin,Do zaproszenia dołączyć karteczkę taką jak dołącza się do zaproszeń weselnych i napisać ze przy okazji chrzcin zapraszanie na przyjecie urodzinowe które będzie połączone z chrzcinami a cala impreza odbedzie sie tu i tu. W związku z czym prosimy o zabranie wygodnego obuwia i ubiór w miarę na luzie:) Myśle że będzie ok :)

Gość gość
ja chrzciłam jak dziecko miało 4 lata...

Gość gość
I co myslisz ze za zrobienie grila jeszcze w koperte dadza?! Jak dla mnie pomysl debilny, zrob na roczek grila a chrzciny zrob osobno w lokalu albo przynajmniej na dzialce zalatw katering. No korwa roz**********e mnie kobiety, na chrzciny kielbasa

Gość goscinna,'-
Jak juz musisz to zrob tak jak moja ciotka komunie, najpierw podala obiad rosol, a na drugie schabowego z ziemniakami a dopiero potem tak ok 18rozpalila grila ze stekami, boczkiem i kielbaska. Moim zdaniem w ten sposob mozesz wybrnac z stytuacji zapraszajac po chrzcinach na obiad a potem na roczek na grila.

Gość goscinna,'-
Jak juz musisz to zrob tak jak moja ciotka komunie, najpierw podala obiad rosol, a na drugie schabowego z ziemniakami a dopiero potem tak ok 18rozpalila grila ze stekami, boczkiem i kielbaska. Moim zdaniem w ten sposob mozesz wybrnac z stytuacji zapraszajac po chrzcinach na obiad a potem na roczek na grila.

Gość goscinna,'-

Gość moim zdaniem roczek i chrzciny
w jednym jeszcze ujda, no ale ten grill wtedy absolutnie nie pasuje, co najwyzej jak ktos pisal- obiad 'uroczysty' w domu, a pozniej grill na dzialce, zreszta musisz zakladac taka ewentualnosc, ze pogoda nie dopisze, co wtedy?

Gość gość
chachaaaa grill na chrzciny: francja elegancja. pospólstwo rządzi:D:D:D

Gość gość
na grilla zakładam stary polar, na chrzciny jakiś żakiet,szpilki- a u ciebie nie wiem jak goście się ubiorą :D:D:D P******a jesteś ot co...