Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdezorientowanaxxxxxx

Niemożliwa do określenia płeć płodu

Polecane posty

Chciałam się z wami podzielić moim problemem. Jestem w 32 tygodniu ciąży jeszcze kilka tygodni temu wszystko wskazywało na to, że urodzę dziewczynkę. Parę tyg temu mój gin stwierdził, że mała ma bardzo powiększoną łechtaczkę i po 2 kolejnych tyg znowu zrobił usg sprawdzić czy może to był tylko chwilowy obrzęk. Jednak to nie minęło i wysłał mnie na konsultację do innego lekarza. On też nie mógł określić na tej podstawie płci dziecka. Zrobiono mi amniopunkcję aby określić płeć płodu i kariotyp. Dziś się dowiedziałam, że płeć na 75% wygląda na chłopca ale muszę jeszcze czekać 3 tyg na ostateczny wynik. Wychodzi na to, że mogę urodzić obojnaczka.... Czy zna ktoś taki przypadek??

Gość gość
nie przejmuj sie... wszystko bedzie dobrze:)

Gość gość
W telewizji był program o tym ze dziecko urodziło się z męskimi i żeńskimi narządami płciowymi... Jednak wydaje mi się to bardzo mało prawdopodobne. Nie płeć najważniejsza a zdrowie:) Skoro mówią że za 3 tyg będą wiedzieli to tak będzie. Głowa do góry :)

Gość Kaasku
To nic nienormalnego. Ponoc wiele jest takich ludzi i sa tacy sami jak ludzie o konkretnej plci. Mam nadzieje, ze sie tym nie martwisz! :) wspolczuc nie bede, bo tak jak mowie - to normalne. Najwyzej dziecko bedzie brac hormony i wszystko sie unormuje. Nie wolno Ci sie teraz niczym denerwowac :*

Mam jeszcze resztkę nadziei, że wszystko będzie dobrze ale jest ciężko. Najgorsze są opinie takich ludzi jak ta powyżej, a nigdy nie wiadomo co kogo spotka w życiu. Nikomu nie życzę takiego stresu w ciąży jak ja właśnie przechodzę i tej jednej wielkiej niewiadomej. Co będzie z moim upragnionym dzieckiem... Dziękuję za podtrzymywanie na duchu.

Gość gość
gdy dostaniesz wyniki badań kariotypu nie będzie żadnych wątpliwości

Gość gość
u mnie do 32 tygodnia lekarze na 100% mówili że dziewczynka a urodził się zdrowy chłopiec. Mam nadzieję, że u ciebie też bedzie ok :)

Mam nadzieję, że i u mnie to okaże się tylko pomyłką i jak się dziecko urodzi to narządy będą wyglądały jednoznacznie. Bardzo dużo się naczytałam na temat obojnactw rzekomych i prawdziwych i mój lekarz też mi opowiadał. Boję się, ponieważ powiedział, że nigdy wcześniej się nie pomylił w rozpoznaniu płci. Jeszcze ponad dwa tygodnie czekania przede mną.

Otrzymałam wynik z instytutu genetyki. Moje dzieciątko będzie chłopcem. Ostatnio na usg lekarz powiedział, że widzi już jąderka w worku, ale siusiaczek jest malutki. Ja dalej nie wiem jak to wszystko będzie. Czy nie będzie miał damskich narządów. Teraz czekam do porodu i wszystko się okaże.

Gość gość
Na kiedy masz termin? Powodzenia życzę:)

Na 21 lipca. Ale za tydzień się okaże czy nie będę musiała iść wcześniej na wywołanie, bo mój maluszek ma bardzo mały brzuszek i być może już łożysko nie jest tak wydolne.

Gość To dalej ja
Urodziłam zdrowego chłopca z jedną wadą narządów płociowych, tj. spodziectwo. Być może dlatego nie udało się jednoznacznie określić płci mojego dziecka. Dobrze, że to się tylko tak skończyło:)

Gość gość
spodziectwo co to takiego?

Gość gość
jak na 75 proc chłopak tobędzie pewnie chłopak tylko z malutkim sisiorkiem

Gość a czy wy czasem czytacie
cos wiecej niz pierwszy post i patrzycie na date??

Gość gość
No ja to juz sie zastanawialam,czy to jest niechcacy czy specjalnie,to niepatrzenie na date...Bo nagminne :O