Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niemowlę co do picia?

Niemowlę co do picia?

Polecane posty

Hej kobitki lub panowie,co można podawać do picia 10 miesięcznemu niemowlakowi? Zastanawiam się czy można podawać soki zagęszczone (wiadomo,że rozrobione wcześniej z wodą) Herbapolu malina itp. Ostatnio herbatka granulowana miała taki smak jak cała tablica Mendelejewa. Zero smaku a kolor jakby zlewki wlał.

Gość gość
wodę źródlaną z odrobiną soku ok roku to już soczki z kartonu dla dzieci

Dziękuje za odpowiedź,może ktoś jeszcze?

Gość jak dla mnie na 100% nie woda
źródlana - to najgorsza woda, są wody mineralne niskomineralizowane polecane dla dzieci przez IMiD

Ja swojemu bobasowi przegotowuję wodę

Gość gość
ja daję wodę przegotowaną lub pokrzywę, miętę, melisę kompot z mrożonych malin, żurawin albo z jabłek, wszystko bez cukru a zioła bardzo słabiutkie i nie więcej niż kubek dziennie.

Mój syn też ma 10 miesięcy. Daje mu wodę przegotowane bez żadnych dodatków. Nie pij nic słodkiego. Jak był chory to dałam mu soczek to pluł dalej niż widzi. Pediatra mi powiedziały że w soczkach typu kubuś to dużo jest cukru. Lepiej dać mu marchewkę w rączkę lub zrobić mu soczek sama

Gość gość
Ja bym sobie darowała syropy zagęszczone, przeczytaj ich skład. Najlepsza woda, ewentualnie herbty owocowe i ziołowe bez aromatów- podstawa to czytać składy na opakowaniu, można się czasem nieźle zdziwić. Ja mam szczęście bo babcia robi domowe soki, ale to też rzadko daję i bardzo rozcieńczone, bo wiadomo, że są słodzone.

Gość gość
Ja bym sobie darowała syropy zagęszczone, przeczytaj ich skład. Najlepsza woda, ewentualnie herbty owocowe i ziołowe bez aromatów- podstawa to czytać składy na opakowaniu, można się czasem nieźle zdziwić. Ja mam szczęście bo babcia robi domowe soki, ale to też rzadko daję i bardzo rozcieńczone, bo wiadomo, że są słodzone.

Gość gość
z ziołami delikatnie, trzeba wiedzieć jakie mają działanie np. rumianek ma delikatne działanie przeczyszczające i często uczula. Myślę, że jeśli dziecku nic po nim nie jest to może pić delikatny wywar w niedużej ilości, tak samo melisę, mięte i pokrzywę. Na pewno zdrowiej niż gotowe nektary i sokopodobne napoje.