Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alergiczka astmatyczka

Problemy z oddychaniem, to nie astma tylko alergia?

Polecane posty

Mam problem, nie moge oddychac od dwoch tygodni, zapchany nos zwezone kanaliki oddechowe, swiszczacy oddech, jak zakaszle odpluwam flegma. Bylam u lekarza, ponic to alergia na pylki roslin. Nigdy nie czulam sie tak zle. Dostalam inhalator I krople do nosa. Czy ktos przezywa cos podobnego do mnie? Jak sobie pomoc?

hej odpisze ktos?

Gość gość
Ja miewałam duszności w sezonie pylenia. Teraz sie odczulam i jest dobrze. W tym roku nie brałam żadnych leków. Jeżeli masz duszności to jest to astma wywołana pyłkami. Z czasem epizody będą częstsze i cięższe. Lepiej nie bagatelizować, leczyć i dokształcić się na stronach poświęconych astmie i alergii.

Gość gość
Zapraszam do mojego forum o alergii astmie i nie tylko,tematy są różne,kto chce nie pisze na adres email. BluesSea1@wp.pl

Gość gość
napisałam :) mam nadzieję, ze oferta aktualna

Gość gość
Możesz się przebadać pod jednym i drugim kontem u dobrego specjalisty, wtedy będziesz wiedziała. Polecam www.centrummedyczne.com.pl ja tam jeżdżę, są w porządku. Powinni pomóc w tej kwestii, nie ma co samemu gdybać nad tematem bo my specjalistami nie jesteśmy.

Jeśli to nie astma a alergia, to zastanów się może co jest przyczyną tej alergii? W 90% przypadków jest to pasożyt, bądź grzyby bakteryjne, które mogliśmy wyłapać z brudnych ścian, kurzu, etc. Najlepiej wysprzątać całe mieszkanie, przeprać kołdry, zażyć lek przeciwpasożytniczy ( ja wzięłam Toxinexta i nie narzekam ;)) i wtedy mamy pewność że pozbyliśmy się z siebie złych pasożytów Pozdrawiam

Reiza, absolutnie się zgadzam, przeczyście swoje mieszkania i przebadajcie się czy nie macie w sobie jakiegoś syfu! To jest główna przyczyna alergii, jakoś kiedyś tyle ludzi ich nie miało! Też bym radziła zażyć Toxinexta i czekać na efekty ;)

Dokładnie, polecam wam Toxinext. Alergia może być spowodowana pasożytami w waszych ciałach...

Gość wernaczek
najlepiej jak zbadasz i będziesz miała pewność czy to alergia czy też astma. zerknij sobie też na portal adamed.expert i poczytaj na temat alergii bo też może być niebezpieczna dla zdrowia

Gość gość
Przebadaj się, przyczyn może być naprawdę wiele. Nie koniecznie alergia na pyłki, ale to najbardziej prawdopodobne. Ja mam bardzo wnikliwych i rzetelnych lekarzy jakbyś chciała się przebadać raz jeszcze. Warto nieraz udać się do więcej, niż jednego lekarza, naprawdę. Polecam www.centrummedyczne.com.pl dopytaj się o jakiś dostępny termin, pozdrawiam.

Gość ewelinaewelka
odetchnijspokojnie.pl <- tu znajdziesz wszystkie informacje i przede wszystkimnamiar na lekarza, bo na forum nie znajdziesz wiedzy na ten temat, bo jeden ma alergię, a drugi astmę, a objawy mogą być podobne

Gość gość
Jeżeli macie problemy z oddychaniem i nie wiecie dlaczego to warto jest wykonać badania dróg oddechowych. Polecam wam gabinet www.skopia.pl Można tam wykonać badanie bronchoskopii, które skupia się na górnych drogach oddechowych.

Gość gość
U mnie kłopoty z oddychaniem okazały się poważną astmą. Z czasem doszło do tego, iż lekarz zalecił mi zaopatrzenie się w przenośne koncentratory tlenu. Wybór padł na ofertę http://aero-med.pl/ , który wypożyczył je za super pieniądze. :)

Gość Sabina_
Alergii możemy nabawić się w każdym wieku. Jasne że lepiej jej zapobiegać niż ją leczyć w związku z tym zaopatrzyłam się w oczyszczacz powietrza Philipiaka z filtrem HEPA, który doskonale radzi sobie z najczęściej występującymi alergenami w naszych domach.