Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
BlueFlower26

Problem z siostrą męża

Polecane posty

6 minut temu, Pokraka napisał:

Nie wierzysz to sobie sprawdź, że nie postapiłyscie kulturalnie. 

Rozumiem, że Ty byś chciała być najważniejsza i Twoja rodzina. Dlatego na Twoją matkę wszyscy musieli czekać. Stąd bierze się Twój konflikt z jego siostrą, jedna rodzina nie pomieści 2 takich gwiazd co? 

Widocznie w swoim życiu osobistym też jesteś taką gwiazdą jak ona i zachowalbys się tak samo nietaktownie. To że ktoś się spozni nie z niezależnej przyczyny to od razu znaczy że jest gwiazdą? Żałosne 

1 minutę temu, BlueFlower26 napisał:

Nie wiem skąd taki pomysł że my chciałyśmy zrobić z siebie gwiazdy. Żałosne to co piszesz 

No jak wszyscy musieli czekać. Choć oni przyszli punktualnie, miałaś to gdzieś bo twoja mama sie spóźniała. 

Wiem, chciałaś przeczytać, że masz rację i ona jest zła ale stawiam, że jesteście takie same.

Przed chwilą, Pokraka napisał:

No jak wszyscy musieli czekać. Choć oni przyszli punktualnie, miałaś to gdzieś bo twoja mama sie spóźniała. 

Wiem, chciałaś przeczytać, że masz rację i ona jest zła ale stawiam, że jesteście takie same.

Każdy ma swój punkt widzenia, ja uważam że kulturalnie jest zaczekać na wszystkich. Chyba że to spóźnienie by się przedłużało.

To tylko jedna sytuacja, głodni ludzie czasem tacy są. Ty jej po prostu nie lubisz i się nakręcasz niepotrzebnie.

3 minuty temu, BlueFlower26 napisał:

Każdy ma swój punkt widzenia, ja uważam że kulturalnie jest zaczekać na wszystkich. Chyba że to spóźnienie by się przedłużało.

Tak się składa, że Twój punkt widzenia nie jest zgodny z zasadami savoir-vivre, bo na spóźnialskich się nie czeka, ponieważ punktualność jest wyrazem szacunku dla czasu innych osób. 

1 minutę temu, Pokraka napisał:

Tak się składa, że Twój punkt widzenia nie jest zgodny z zasadami savoir-vivre, bo na spóźnialskich się nie czeka, ponieważ punktualność jest wyrazem szacunku dla czasu innych osób. 

Tylko ciekawe że większość osób tam chciała zaczekać, nikt nie miał z tym problemu. Widocznie więcej ludzi nie zna savoir-vivre'u.

4 minuty temu, Kocopoł napisał:

To tylko jedna sytuacja, głodni ludzie czasem tacy są. Ty jej po prostu nie lubisz i się nakręcasz niepotrzebnie.

To chyba akurat prawda 

5 minut temu, Pokraka napisał:

Poza tym, poniżanie rodziców to też prawdziwy przejaw savoir-vivre 😉

3 minuty temu, BlueFlower26 napisał:

Tylko ciekawe że większość osób tam chciała zaczekać, nikt nie miał z tym problemu. Widocznie więcej ludzi nie zna savoir-vivre'u.

No ale to, że byli taktowni i nie robili afery to + dla większości, nie zmienia to jednak faktu, że kulturalne to nie było. Nawet jeśli nie wiedzieli, że to nie kulturalne to i tak tego faktu nie zmienia. 

2 minuty temu, Pokraka napisał:

No ale to, że byli taktowni i nie robili afery to + dla większości, nie zmienia to jednak faktu, że kulturalne to nie było. Nawet jeśli nie wiedzieli, że to nie kulturalne to i tak tego faktu nie zmienia. 

Bo spóźnianie się nigdy nie jest kulturalne , tak samo jak dopominanie się o swoje w nietaktowny sposób.

42 minuty temu, 250GodzinTak napisał:

Nie możesz zabronić mu kontaktu, ale nie musisz też uczestniczyć w spotkaniach, gdzie obecna jest jego siostra-Przy której źle się czujesz. Odetnij się i niech sam sobie do niej jeździ. 

Coś w tym jest, tylko że on nie rozumie mojego punktu widzenia i nie rozumie dlaczego ja mam problem do jego siostry 

1 minutę temu, BlueFlower26 napisał:

Coś w tym jest, tylko że on nie rozumie mojego punktu widzenia i nie rozumie dlaczego ja mam problem do jego siostry 

A ja po prostu nie potrafię strawić takiego zachowania i braku szacunku do innych 

10 minut temu, BlueFlower26 napisał:

Bo spóźnianie się nigdy nie jest kulturalne , tak samo jak dopominanie się o swoje w nietaktowny sposób.

Ale ja nie twierdziłam, że dopominanie się i narzekanie na to było eleganckie. 

1 godzinę temu, Pokraka napisał:

Jakie niekulturalne? Podejmuje się i zabawia gości nie tylko jedzeniem i nie ma żadnego wymogu savoir-vivre, żeby podawać je natychmiast. Rzadko też jest tak, że wszyscy zjawiają się punktualnie co do minuty. Normalni goście nie przychodzą aż tak wygłodniali, żeby nie mogli poczekać, miło rozmawiając, ew. przekąszając coś drobnego lub z jakimś drineczkiem, kwadransa na rosół. 🙂

Edytowano przez LittleWing

1 godzinę temu, LittleWing napisał:

Jakie niekulturalne? Podejmuje się i zabawia gości nie tylko jedzeniem i nie ma żadnego wymogu savoir-vivre, żeby podawać je natychmiast. Rzadko też jest tak, że wszyscy zjawiają się punktualnie co do minuty. Normalni goście nie przychodzą aż tak wygłodniali, żeby nie mogli poczekać, miło rozmawiając, ew. przekąszając coś drobnego lub z jakimś drineczkiem, kwadransa na rosół. 🙂

mam takie pytanei techniczne

to ty kasujesz te tematy pod nickiem z 6 na koncu ? dajze spokoj niech sie baby biora za kudly co ci to przeszkadza

1 minutę temu, kontospecjalniedlamary napisał:

to ty kasujesz te tematy pod nickiem z 6 na koncu ? dajze spokoj niech sie baby biora za kudly co ci to przeszkadza

A ty też się chcesz brać za kudły z babami? Znam się na bieganiu na pewno lepiej niż ty na mapie.😄

Nie ja, skąd w ogóle takie podejrzenie. Kłótliwe baby to nawet rozrywka dla mnie, a akurat w Szklarskiej Porębie dziś pada, więc podczytuję. Niech się kłócą w spokoju 😉

9 minut temu, salix napisał:

A ty też się chcesz brać za kudły z babami? Znam się na bieganiu na pewno lepiej niż ty na mapie.😄

na mapie to akurat sie znam swietnie 😄

3 minuty temu, LittleWing napisał:

Nie ja, skąd w ogóle takie podejrzenie. Kłótliwe baby to nawet rozrywka dla mnie, a akurat w Szklarskiej Porębie dziś pada, więc podczytuję. Niech się kłócą w spokoju 😉

ok dzieki za odpowiedz 

• Like 1

na mapie to akurat sie znam swietnie 😄

Akurat ja miałam przyjemność się o tym przekonać. 😄 Arktyka/ Antarktyda usa/ meksyk.😄

7 minut temu, salix napisał:

Akurat ja miałam przyjemność się o tym przekonać. 😄 Arktyka/ Antarktyda usa/ meksyk.😄

no chyba faktycznie pomylilem wycieczke na anatakrtyde z arktyka ale meksuku nie pamietam 😄

nadal uwazam ze swietnie sie znam na mapie 😄

p.s. ten hotel o wloskiej nazwie na wybrzezu dongwe chyba bedzie dobra cena bo do 6 pazdziernika daleko tak btw

Edytowano przez kontospecjalniedlamary

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się