Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrzestna dziecka

Czy w roku 2014 pójdą dziewięciolatki do pierwszej Komuni?

Polecane posty

Gość Chrzestna dziecka

Czy wiecie już coś na ten temat? W następnym roku moja bratanica kończy 9 lat i ma planowaną komunię.W mediach słyszałam jak mówili że w następnym roku dzieci z drugiej klasy nie pójdą do pierwszej komunii.Macie jakies informacje?

Gość ja damą,a ty rycerzem
To chyba zależy od parafii. W mojej parafii nie będzie w przyszłym roku, ale wiem, ze w niektórych nie było już w tym roku.

Gość gość
nie zalezy od parafii. Ustawowo w 2 klasie maluchy nie beda szly do komuni. Dlatego jest przestoj w 2014 roku. Kazdego miasta i kazdej prafii to dotyczy. Od 2015 roku do komunii beda przystepowac trzecioklasisci bez wyjatku, chyba ze rodzic postanowi inaczej i nie pusci dziecka.

Gość Chrzestna dziecka
Słyszałam jak mówili o tym w telewizji w wiadomościach.Nie przypuszczałam że to już wprowadzą od w następnego roku?Już sobie wyobrażam jakie będzie zamieszanie za 2 lata? Dziękuję za informację.

Gość gość
Do mnie również dotarły takie informacje że w roku 2014 dziewięciolatki nie przystąpią do pierwszej komunii. Mam nadzieję że dana parafia powie o tym wcześniej rodzicom tych dzieci?

Dziś w mojej parafii dzieci z drugich klas przystępowały do pierwszej komunii Św. Ksiądz mówił,że dopiero w roku 2015 będą nastepne komunie,ale już dziesięciolatków.

Dziś w mojej parafii dzieci z drugich klas przystępowały do pierwszej komunii Św. Ksiądz mówił,że dopiero w roku 2015 będą nastepne komunie,ale już dziesięciolatków.