Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres spóźnia się

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam 20 lat, spóźnia mi się miesiączka praktycznie tydzień. Co prawda moje cykle nie są idealne, raz trwają 26 dni, raz 29. Ale teraz jest już 36 dzień cyklu. Współżyłam z chłopakiem z prezerwatywą oraz mój chłopak wyszedł na długo przed wytryskiem i skończył "poza mną". Nic nie wskazuje na to, że okres w najbliższych dniach może się pojawić Chociaż nie raz już się zdarzyło, że nie miałam żadnych objawów, tylko na krótko przed okresem pojawiał się ból brzucha. Wstyd się przyznać, ale nie obserwuje za bardzo różnych czynników, takich jak śluz czy temperatura. Co może być powodem spóźniającego się okresu? Mam nadzieję, że to nie ciąża...

Ciaza to wg mnie nie jest. Poczekaj kilka dni i jak nie bedzie nadal miesiaczki,to idz do ginekologa

Gość gość
Pewnie było milion 500 100 900 razy poruszane, ale... Wolę się upewnić. Generalnie zaznaczam, że chyba panikara ze mnie. Otóż sytuacja wygląda tak - 23 kwietnia miałam ostatnią miesiączkę (moje cykle wahają się od 24 do 31 dni). 9 maja uprawiałam petting z chłopakiem i seks oralny. On miał wytrysk, ale na moim brzuchu, nie dopuściłam do tego, żeby tam chociaż kropla dotknęła narządów płciowych. Oboje szybko się wytarliśmy zresztą dokładnie chusteczkami higienicznymi, tak, że ja nic nie czułam, żebym miała nasienie czy na ręku, czy na innej części ciała, on tak samo. Potem jeszcze się pieściliśmy i delikatnie dotknęłam palcami okolic łechtaczki jedynie... Dodam, że nie wsuwał palców do pochwy. No, ale dzisiaj jest 25 maja, czyli 34 dzień cyklu i ani widu, ani słychu, jeśli chodzi o okres. W czwartek robiłam test (czyli równo 2 tygodnie po tym wydarzeniu) i wynik negatywny. Z czego może więc wynikać brak okresu? Ponieważ wszędzie jak czytam, to raczej to nie jest ciąża. Dodam jeszcze, że całkiem niedawno miałam opryszczkę (na ustach). Czy to może mieć jakiś wpływ? A może po prostu się nakręcam i stąd nie mam okresu? Proszę o odpowiedź.

Gość założycielka tematu
Możemy podać sobie rękę, bo ja też czekam na okres :) Tyle, że ja kochałam się z moim chłopakiem. Też się martwię. Ale uważam, że w Twojej sytuacji, skoro nasienie nie dostało się do pochwy, to nie ma szans na ciążę :) Tym bardziej, że wynik testu negatywny ;)

Gość założycielka tematu
a czy ktoś mógłby się jeszcze wypowiedzieć o moim przypadku? :)

Gość gość
O przypadku konkretnie to nie ale najlepiej zacząć od testu. Mi wyszedł pozytywnie a okres spóźniał się tydzień. spanikowałam bo ledwo wiążemy koniec z końcem a tu jeszcze ciąża mimo zabezpieczeń. Kupiłam w aptece arthrotec nie stać mnie na zestaw za 400 zł z WOW. Właśnie zaaplikowałam w siebie 3 dawkę. Wszystkie objawy poronienia są. Modlę się żeby zadziałał. I tak tu siedzę i was czytam. Nie życzę takich stresów nikomu.

Gość gość
to ciaza

Gość druga czekająca na okres
To znowu ja, ta druga, która też czeka na okres ;) Teraz tak mnie to zastanawia... I ok, niemal na 100% jestem pewna, że to nie ciąża, na wszelki wypadek zrobię test w poniedziałek, albo we wtorek, jeśli dalej okres się nie pojawi. Moim zdaniem lepiej się upewnić niż podejść zbyt lekko do tematu. Ale ok. Obserwuję przy tym od kilku dni uważnie moje ciało, coś jakby mnie pobolewało (chyba jajniki, nie wiem), raz czuję, że mi mokro (takie jakby mrowienie, łaskotanie w okolicach intymnych), a raz całkiem sucho... Teraz mi przyszło do głowy, czy to może być jakaś infekcja?

Gość gość
mi sie wydawalo ze okres mi juz leci i co chwile latalam do ubikacji a to byla ciaza, to napewno nie infekcja bo bys miala brzydkie uplawy zółte i by cie pieklo

No to jak w końcu? :( Bo jedna mi tu pisze, że to nie ciąża, a tu niby ktoś pisze o ciąży... Przypomnę, że wynik po 2 tygodniach od tego kontaktu wyszedł negatywny, to co, test może być niewiarygodny? :(

Gość gość
kochana mi test pokazal ciaze dopiero w 8 tygodniu,wczesniej byla jedna krecha, wiec bylam spokojna , jak juz tyle sie spoznial okres zrobilam test z porannego moczu i w 8 tygodniu dwie krechy, pozostale 3 testy robione wczesniej sie mylily a byly robione jakies jak bylam w 6 tygodniu ,a wiem ze to byl 8 tydzien bo popoludniu bylam u ginekologa

Ja to rozumiem, są różne przypadki i w ogóle, ale pisałam przecież, że nawet nie miałam pełnego stosunku i wytarłam dokładnie ręce przed kolejnymi pieszczotami. W ten sposób przecież przypadki ciąży są bardzo rzadkie... Czy powinnam zrobić betę, kolejny test, czy pójść do ginekologa (a najszybciej dam radę w środę dopiero).

Gość malutka6789
idz do ginka

No i dzisiaj "niby" dostałam. Znaczy mam delikatne plamienie, co mi się wcześniej nie zdarzało. Czy jeśli się okres "nie rozkręci", to powinnam pójść do lekarza?

Gość marcowka
Witam. Mam problem i bardzo sie niepokoje,licze na wasze odpowiedzi. Ostatnia miesiaczke mialam 25-go Kwietnia ktora spoznila sie 5 dni poniewaz w tam tym cyklu zazylam escapelle. Od tam tego czasu kochalam sie raz z prezerwatywa i nie doszlo do wytrysku. Teraz okres spoznia mi sie juz 3 dzien a mnie od paru dni boli brzuch i jajniki. Test robilam dzisiaj i w dzien w ktorym powinnam dostac okres i wychodza negatywnie. Czy myslicie ze to ciaza czy mam po prostu rozregulowany cykl przez escaplle?

Aż tak się na tym nie znam, ale skoro była gumka, która się ani nie zsunęła, ani nie pękła, w dodatku nie było wytrysku, to raczej nie ciąża. Bardziej bym winiła właśnie tę escapelle, bo to potężna dawka hormonów. Chyba to się zbliża okres, a jeśli dalej nie będziesz miała, to bym poszła do lekarza na Twoim miejscu.

Gość Sally32
Popieram poprzedniczkę :)

Gość marcowka
Myslicie ze ile powinnam poczekac az okres nie przyjdzie?

Gość agatella
Ja,mysle ze po tygodniu zrobic test. Nie ma co sie zadreczac. Nie,sadze ze to ciaza. A test tylko Cie uspokoi:)

Gość gość
mi test pokazal ciaze dopiero w 8 tygodniu a wiem napewno bo popoludniu bylam wtedy u ginekologa, wczesniej testy pokazywaly brak ciazy nie wiem czemu

Gość marcowka
A pobolewanie jajnikow jest normalne przed okresem ?

Gość gość
Gdzieś czytałam, że niby tak, że może pobolewać brzuch, jajniki, ale jeśli to mocny ból, to może świadczyć raczej o jakiejś infekcji.

Gość gość
gość bylam dziewica ale zaczelam wspolzycie i wpadlam aw panike ze moglismy wpasc podczas stosunku gumka zeszla i mielismy sex przerywany ale z gumka dodam ze wczesniej nie mialam miesiaczki i przez zaburzenia hormonalne i jak wpadlam w panike i zaczelam brać pigulki antykoncepcyjne ktore juz szybciej bralam dodam ze wzielam zaraz po stosunku okazalo sie ze mam nadzerke jak bylam u lekarza czy jest mozliwa ciaza,dodam ze wczesniej zanim zaczelam wpolzycie mialam klopoty hormonalne i mialam tydzien nocek i zaczelam brac tabletki na odchudzanie i zmienilam diete a pigulki pominelam 2 o odstawilam co teraz nawet jak od stosunku biore piguly jak p[oszlam do gina powiedziala ze trzabylo wziaść po stosunku 72 ale mi nawet niemial kto ich wypisać dlatego wzielam pigulki i od plamienia zaczelam je brac lekarz stwierdzil ze biore je na wlasna odpowiedzialnosc i najszybciej w 4 tygodniu widać ciaze niechce tyle czekać bo niechce dziecka a i jak skoncze brac pigulki to dostane okres i by ich niebrać dalej tylko przyjsc na cytologie i niewiem co dalej???

Gość gość
zastanawiam sie czy nie wziaść arthrotec ru i ze jesli sie podejrzewa i to inm szybciej sie weznie tym wieksze szanse ze ciazy nie bedzie .....jak to stosowalaś i kupilaś w aptece na recepte ???

Gość gość
kiedy powtorzyć test by byl teraz wiarygodny lekarz mi powiedzial ze jak skoncze opakowanie to wtedy powinam dostać okres i mam przyjść ale ja sie boej ze pokaze ciaze a tabletki biore na wlasna odpowiedzialność jak poszlam do gina do szpitala by mnie zbadala i wypisala recepte na escape to zapytala czy jestem w ciazy ai mnie olala a chcialam tabletki po stosunku szybciej tez mi sie okres spoznial wogule niemam od 29 marca

Gość gość
wtedy jak poszlam do lekarza przed stosunkiem mowila by wziaśc cecydom na regulacje okresu a mi jeszcze tabletki nie przyszly pozniej byl sex .....mozesz mi opisać jak bralaś artroket poszczegulen etaty jak bralaś i jak sie czylaś