Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura23123123

moim zdaniem sklepy nie powinny być zamykane w niedziele

Polecane posty

Gość laura23123123

w świeta typu pierwszy dzien świat Bożego narodzenia czy wielkanocnych tak ,ale w niedziele to przesada... można tak rodzielic prace pracowników żeby np jak ktos pracuje w niedziele miał inny dzien wolny

Gość gość
Zgadzam się :) Niech by dali zmiany na weekend to więcej ludzi miałoby pracę

Gość gość
bo co? bo TY nie możesz przez cały tydzień zakupów zrobić? a taka kasjerka czy inna sprzedawczyni nie ma prawa do spędzenia niedzieli z rodziną? chyba uż tylko w byłych demoludach w niedziele sklepy muszą być otwarte. Niemcy i reszta Europy już się nakupowała i nawet w sobotę ok 14-15 sklepy zamykaą.

Gość Laura2132
bo tak by było wygodniej po prostu nie tylko dla mnie ,ale dla wszystkich. Jak czasem sie czegoś zapomni kupić ,albo trzeba iśc do apteki ,a jest daleko to jest problem... nie było by mysle wiekszego problemu jakby rodzielic prace kasjerkom tak ,że pracowały by na zmiane co druga niedziele ,a za to miały wolny inny dzien

Gość Laura2132
tak samo z pracą poczt , banków itd , powinny do którejś godz pracować w niedziele np do 13

Gość gość
A ty gdzie pracujesz? W biurze jakimś? To może też pracuj w niedzielę, bo może ktoś chcciałby coś w niedziele załatwiać, a zawsze mozesz mieć np wtorek wolny.

Gość Laura2132
ja tam bym nie miala nic przeciwko jakbym za niedziele miała czasem wolny inny dzien

Gość gość
Sklepy przecież są obecnie czynne też w niedziele ale uważam, że powinny być zamknięte. Niedziela powinna być dla wszystkich dniem wolnym, dla rodziny. Bo co z tego, że kasjerka będzie mieć wolne innego dnia, może innego dnia jej dzieci będą w szkole, mąż w pracy, jak ma spędzić czas z bliskimi? W takim dniu też nie odpocznie, weźmie się za sprzątanie, gotowanie i załatwianie innych spraw a niedziela to dzień odpoczynku, czas na spotkania z rodziną, znajomymi, relaks po tygodniu harówki. Przecież i tak mamy wygodne życie, mamy telefony, samochody, internet, tv, kino i całą masę innych atrakcji. Kiedyś tak nie było. Bez przesady, nie możesz zakupów zrobić kiedy indziej? Bo masz takie widzimisię? Bo to dla ciebie tak wielki problem i niewygoda?

Gość gość
Zakupy robi się w tygodniu,a nie w niedziele czy Święta! Każdy ma prawo do wypoczynku, przebywania z rodziną.Dlaczego ty nie pracujesz w niedzielę? Pracuję w gastronomii i dla mnie nie ma wolnych niedziel ani Świąt zdaję sobie sprawe jakie to przykre dla rodziny którą opuszczam bo muszę pójść do pracy; jest mi przykro z tego powodu.

Gość gość
O czym Ty piszesz? Przecież wszystko czynny jest w niedziele/ Galerie handlowe, wszystko, no

Gość gość
a co ty ze wsi jesteś że masz pozamykane

Gość gość
u mnie na szczęście nawet w święta czynne są sklepy o niedzieli nie wspomne jak w normalny dzień tygodnia

Gość gość
Pracuję w sklepie spożywczym. A jak myślicie? Czy mamy dodatkowo płacone za niedzielę w pracy? Wcale nie!!!!!!!!!!!! Moja niedziela wypada co 3 tygodnie, ale ja bym chciała ten czas spędzić z rodziną! Sama tego nie rozumiałam dopóki nie zaczęłam pracować w sklepie. Fakt mam za niedzielę w pracy dzień wolny do odbioru, więc mam dobrze. Ale są takie miejsca, że dziewczyny zarabiają tyle co ja albo mniej i nie mają ani płacone za niedzielę w pracy ani nie mają za nią wolnego. Wiem, bo pracowałam w takim miejscu wcześniej. Praca 7 dni w tygodniu! Wytrzymałam 5 miesięcy, po których byłam wykończona. Przez ten czas trafiły mi się 3 dni wolnego, a to tylko dlatego, że były święta różne.