Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy można zajść w ciążę podczas karmienia piersią ???

Polecane posty

Gość gość

Hej ! Mam pytanie takie jak w temacie: czy można zajść w ciążę podczas karmienia piersią czyli jak się nie ma okresu ? Mamy 4 miesięcznego synka, kochamy się bez zabezpieczeń bo uznałam, że skoro nie mam teraz @ ( karmię piersią ) to nie ma możliwości zajścia w ciąże. Mąż jednak powiedział dziś, że wyczytał gdzieś, że istnieje możliwość zajścia w ciążę podczas laktacji. I mam zagwozdkę teraz :(

Gość mama dwóch dziewczynek
pewnie, że można zajść w ciążę karmiąc, na prawdę nie wiedziałaś? ja brałam tabletki antykoncepcyjne dla karmiących.

Gość zxzxz
owszem można zajść w ciąże. Laktacja nie daje gwarancji braku owulacji. Najpierw zawsze jest owulacja a potem dopiero okres.

Gość gość
Mam nadzieję że to prowokacja, bo wierzyć mi się nie chce żeby dorosła kobieta, matka, była tak niepoważna ale nie wiadomo kto trafi na ten temat... oczywiście że jest możliwe zajście w ciążę, nie wiesz kiedy okres przyjdzie, najpierw owulacja, potem miesiączka. Więc najpierw masz dni płodne, a dopiero później wiesz że je miałaś jak miesiączka się pojawi. Przy karmieniu piersią można stosować większość środków antykoncepcyjnych, są też tabletki dla karmiących, jak masz wątpliwości to poradź się lekarza.

Gość to tak samo jak dziewczynka
Ktora nigdy nie miala okresu moze zajsc w ciaze. Najpierw jest owulacja a potem zluszczanie blony sluzowej macicy czyli okres. Ja mialam 8 tyg po porodzie owulacje,mimo ze karmie piersia. Niektorzy uwazaja,ze karmienie bez przerw dluzszych niz 3 h powoduje zahamowanie owulacji,ale osobiscie znam osobe karmiaca tak i miala okres podczas laktacji. Ja mam przerwy dluzsze bo maly przesypia czasem dluzej podczas wyjscia na spacer,jazdy samochodem czy tez w nocy. Moze lepiej zrob test,bo moze ty w ciazy juz?:P

Seks bez zabezpieczenia = ciąża. To nie czasy naszych matek i babć gdzie kobiety wierzyły że karmiąc piersią nie wpadną :o

Gość gość
brak słów.... ciemnogród totalny :/ z jakiej ty sie wsi urwałaś...

Gość gość
nie nie można. Tyle wiesz o seksie dlatego masz dziecko ?