Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolancia23

Co byście zrobiły gdyby chłopak z którym jesteście

Polecane posty

Gość Jolancia23

2 miesiące, ogólnie dobrze by wam sie układało, a on by wam wyznał, że jeszcze 3 miesiące temu był narkomanem, ale juz jest czysty ?

Gość Jolancia23
on bardzo sie stara przynosi mi kwiaty, czekoladki :P zaprasza na imprezy, do kina, na kawe, generalnie robi dla mnie wszystko o co go poproszę do tego jest całkiem przystojny...

Witam Panią, Po 2 miesiącach spotykania się być może trudno jest ocenić, czy to poważny związek - myślę że tylko Pani sama zna odpowiedź, jak to wygląda z Pani strony. Jeśli czuje Pani, że z obu stron doszło do zaangażowania i chcecie Państwo być razem, sugerowałabym w tej sytuacji wizytę u terapeuty uzależnień. Taka wizyta nie miałaby na celu podważania słów Pani chłopaka, ale upewnienie się, czy uzależnienie faktycznie należy do historii, czy też należy podjąć wszelkie środki ostrożności, by Pani chłopak nie wpadł ponownie w stan, w którym trudno mu będzie samemu wyjść z problemu. Uzależnienie od narkotyków to nie jest jednorazowa zachcianka, bez której można się w każdej chwili obejść. Najczęściej jedynym wyjściem jest terapia, gdyż, jak sama nazwa wskazuje, substancja chemiczna uzależnia i w pewnym monecie kompletnie dana osoba traci kontrolę nad tym co bierze, jak często i jakie dawki. Pozdrawiam, Barbara Michno-Wiecheć psycholog psychoterapeuta