Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LolaPolla1

poprawiny- jak sie ubrac

Polecane posty

Gość LolaPolla1

wiem, ze nie ten dzial, ale na ogolnym nikt nie odpowiada a tu wiecej kobietek, moze tu uzyskam odpowiedz: dawno nie bylam na weselichu i nie wiem moze wy mi doradzicie czy na poprawiny ubiera sie tak jak na wesele? tzn powiedzmy sukienka szpilki, czy moze troche luźniej.... sama nie wiem moze mi jakies kobiety doradza

Gość LolaPolla1
kobietki plisssss pomozcie doradzcie

Gość gość
Zależy jak duże poprawiny i gdzie. Jak w tym samym domu co weselny, to przeważnie w miarę elegancko, ale nieraz widziałam już babeczki w tunikach i spodniach, albo krótka sukienka kiedy na wesele była długa, na pewno z mniejszą pompą niż na samo wesele. Buty na obcasie ale i balerinki widziałam. A bywałam też na poprawinach takich "domowych", u młodych albo któregoś z rodziców (zresztą moi też mi takie robili u siebie, po moim weselu) to tam już całkiem luźniej.

Gość LolaPolla1
duze okolo 150 osob, na eleganckiej sali, i bedzie DJ

Gość załóz jakąś sukienkę
szpiulek nie musisz mieć. Zazwyczaj na poprawiny każdy ubiera sie troche luźniej tzn faceci bez marynarek i często bez krawatów, a kobiety sukienki lub jakas elegancka bluzka i spódniczka. Na pewno nie ejst to tak oficjalne jak wesele. Tak smao panna młoda i pan młody sa luźniej ubrani