Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja Donnikova

kierownictwo PKW wzięło udział w szkoleniu... w Moskwie!!! PRL is coming back.

Polecane posty

Ja nie wiem czy udam się na kolejne wybory. No chyba, że to będą wybory na prezydenta mojego miasta, bo tu akurat jestem przekonana o słuszności swojej decyzji od lat.

"problem w tym, że nie idziesz na wybory, a tym samym NIE wybierasz." nie widzę w tym żadnego problemu. i tak głosowałem na "partie kanapowe", "plankton polityczny" czy jakkolwiek bolszewiccy funkcjonariusze medialni nazywali te ugrupowania. bo "rozsądni wyborcy" na takich nie głosują. "rozsądni" głosują na tych których im podsuflują "autorytety moralne". i choćby nawet nie mieli oni nic wspólnego z ich poglądami (np kara śmierci), choćby wszystkie ich działania skupiały się na tym jak wyciągnąć narodowi z kieszeni ostatnią złotówkę to i tak homo sovieticusy na nich głosować będą. odkąd to zrozumiałem przestałem mieć ochotę na udział w tym cyrku.

no widzisz off, ja też zawsze głosowałam na plankton. dlatego też nie czuję się się częścią tych, którzy wybrali jakiekolwiek władze. a mój autorytet, mistrz i przyjaciel akurat jest zwolennikiem kary śmierci, bo jest jedyną możliwością wyeliminowania zwyrodnialców. aczkolwiek ja jeszcze parę lat temu uważałam, że lepszy byłby jakiś kamieniołom. teraz już wiem, że na kamieniołomy strzeżone przez roboty i druty pod napięciem to raczej nie ma szans.

np to o czym dzisiaj pisałem. akcja nakłaniania obywateli do składania donosów w wypadku awantur rodzinnych. cała trójka dzisiaj piała z zachwytu jaka to szlachetna inicjatywa i jak to trzeba walczyć z obojętnością. oczywiście wszystko "dla dobra dzieci". bo przecież takie się okropne rzeczy w tych rodzinach dzieją. jak nie "dzieci w beczkach" to jakieś w zamrażarkach czy potopione. a ja to oczywiście widzę inaczej. bo ja nie zapomniałem że gros tych rodzin od "dzieci w beczkach" czy pomordowanych przez własnych rodziców było przecież pod opieką państwa. albo zajmowała się nimi opieka społeczna (jak w wypadku tego utopionego szymka, ponoć jego matka jeszcze kilka miesięcy po jego śmierci brała z opieki jakiś zasiłek) albo nawet kurator sądowy (dzieci w beczkach z łodzi). i jakoś ten instytucje mimo że doskonale wiedziały że w tych rodzinach nie dzieje się dobrze to niczemu zapobiec nie potrafiły. bardzo mocno wobec tego powątpiewam w to czy celem tej akcji jest pomoc jakimkolwiek dzieciom. bo co państwo ma do zaoferowania rodzinie po takim donosie? dom dziecka? opiekę społeczną? a może kuratora? to wtedy "patrz wyzej" jeżeli chodzi o skuteczność takiej interwencji. tymczasem takie donosy spowodują że każda rodzina w której wścibska sąsiadka usłyszy płacz dziecka czy jakąś awanturę (a to jest możliwe nawet w najlepszym domu) i zmobilizowana akcją "donosową" pospieszy z informacją, zostanie "wystawiona" urzędasom na odstrzał. w ten sposób urzędnicza władza się powiększy a urzędasy będą rozgłaszać jak to rodzina jest źródłem patologii. i taki jest właśnie cel tej akcji.

a jeżeli od czasu do czasu w telewizji u jakiejś pani jaworowicz czy pospieszalskiego pojawią się rodzice których na podstawie jakiegoś bzdurnego donosu pozbawiono dzieci i umieszczono je w domu dziecka rozwalając normalną rodzinę to urzędas zawsze odpowie "wszystko odbyło się zgodnie z prawem". bo "zgodnie z prawem" obywatel nie ma w konfrontacji z urzędasem żadnych praw.

donosy też pachną PRLem. zresztą biorąc pod uwagę polską zawiść, to nie zdziwiłabym się, gdyby ktoś zaczął donosić, bo sąsiad kupił sobie nowe auto. albo jego żona za głośno ogłasza swój orgazm i to już są wg sąsiad "conocne awantury i wrzaski" :D kiedyś usłyszałam bardzo smutny i bardzo prawdziwy w polsce tekst: prawo prawem, a życie życiem. tyle, że tu akurat chodziło o to, że obywatel nie ma często realnych szans na to, co zgodnie z prawem powinno mu przysługiwać.

teraz mi się przypomniało, że jakiś czas temu oglądałam u jaworowicz historię rodziny zastępczej, której chciano odebrać dom, a dzieci rozesłać do różnych innych miejsc :o rodzinie zarzucano między innymi to, że ...dzieci są za bardzo przywiązane do swoich rodziców zastępczych :o

Gość gość
miłość żelka do offermy kwitnie:)

[zgłoś do usunięcia] Alicja Donnikova c*piks - niektórzy ns studiach zamiast chlać uczyli się historii najnowszej. serio. ­ bądź kroplą, co drąży skałę, albo chociaż tą kropelką, co przecieka sąsiadowi na powałę, robiąc niespodziankę wielką 27.05.13 [zgłoś do usunięcia] gość "XxXtT lata teraz za zelkiem" x Za NIKIM pomarańczo nie latam,a zwłaszcza nie za Żelkiem x x ifka* : "Miauczyński błysnął formą" x Za to na Twój błysk Iftar to mi chyba przyjdzie czekać do starości lub jeszcze dłużej :P x x Alicja Donnikova: "c*piks - niektórzy ns studiach zamiast chlać uczyli się historii najnowszej. serio" x Żelek, ja na studiach uczyłem się pożytecznych rzeczy,a część latek PRL to jeszcze sam pamiętam,łącznie z kolejkami po mięso (i tym,ile osób się z kolejki na to mięso łapało),srajtaśmę,pomarańcze czy cukier,a także z synem milicjanta,przez którego jego stary usiłował wyszpiegować,czy mój ojciec jest w partii czy nie :P ­

Gość henio z reklamy tesco
czyli PO będzie rządzić u nas jeszcze dłłługie lata:(

Gość gość
pod rządami PO wszystko się wali,kafe też!

Gość gość
głosujmy ma Jarka,on naszym wybawcą.

no i co tu się dziwić że jest w tej polsce to co jest skoro takie przygłupy głosują. przecież toto wybiera sejm wg takich samych kryteriów jak w "tańcu z gwiazdami" czy jakimś innym badziewiu. na tyle jedną z drugą stać.

"- To zupełnie nierealne pomysły. Czyste chciejstwo. Człowiek składający takie obietnice okłamuje Polaków! - stwierdziła w rozmowie z "Rzeczpospolitą" posłanka PO Ligia Krajewska. Nie wiedziała, że w ten sposób ocenia... program własnej partii." jeszcze 5 lat temu takie prowokacje "poważnych" dziennikarzy mogły się odbywać jedynie wobec pisu. co to się w tym kraju dzieje. i stąd się bierze sondażowa przewaga pisu a nie stąd że "donald się wypalił" ani innych bzdur. po prostu "grupa trzymająca władzę" postanowiła przypomnieć donaldowi skąd mu nogi wyrastają i kto naprawdę tym krajem rządzi. a głupi naród idzie jak po sznurku. :D