Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamm

wysypka u dziecka

Polecane posty

Gość pamm

hej wam, mam problem. mam ponad 2-miesieczna corcie u ktorej od 2-3 dni zauwazylam wysypke na glowce. takie malutkie krosteczki. dzisiaj zauwazylam ze przechodzi jej to na klatke piersiowa ma juz tam kilka. od pewnego czasu ma tez krosteczki na pupci jednak juz raz tak miala ale potraktowalam to jak odparzenie i zeszlo. teraz nie chce wiec to nie odparzenie. tam tez bardziej na wargach sromowych ma krosteczki. czy to moze byc alergia pokarmowa? czy bardziej cos "chemicznego". Jutro idziemy do lekarza. zaznacze ze ostatnio nie zmienialam ani pieluch ani plynu do kapieli. nic nowego do jedzenia tez nie wprowazalam, w sensie do swojej diety. i pytanie czy alergia na cos mogla wyjsc po pewnym czasie?

Gość mama dwóch dziewczynek
a jesteś pewna, że to nie potówki? ostatnio było ciepło... na główce rzadko są zmiany alergiczne.

Gość pamm
nie sadze... moja mama i babcia (bardziej doswiadczone) mowily ze to nie wyglada na potowki...i dlatego tez ide sprawdzic do lekarza, on powie napewno co to jest i z czego. ma troszke na glowce bardziej na czolku i skroniach i jak juz napisalam wyzej na klatce piersiowej sie zaczyna...

Gość mama dwóch dziewczynek
oczywiście idź, sprawdzisz co powie lekarz, chociaż z tą pewnością diagnozy to nie koniecznie tak szybko Ci powie. Ja mam dwie córki, wiele już przeszłam, w kwestii wysypek ze starszą miałam wiele doświadczeń i do dziś nie wszystko wiemy skąd i od czego, a ma 11 lat

Gość pamm
no tak nie zawsze latwo zdiagnozowac z czego to sie bierze. mam nadzieje ze jej to przejdzie, moze za duzo nabialu albo cezkolady...sama nie wiem,. dzieki za odpowiedz:) a powiedz mi alergia na cos moze wyjsc o wiele pozniej niz ja to zjadlam?

Gość malajamalutkaa
mi to na potowki wyglada, a przynajmniej z opisu. a mamy, babcie itd uwielbiaja sie madrzyc i histeryzowac. I oczywiscie pokayzwac jakie to one nie sa doswiadczone. Na pewno po 20-40-50 latach pamietaja doskonale jak wyglada potowka.