Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

BETA HCG

Polecane posty

Gość gość

22 maj 2013 - 8,35 27 maj 2013 - 130,6 Jak myślicie? Chyba zbyt wolno?

Gość gość
dobry przyrost jeśli startowałaś z 8. beta co 48 godzin powinna przyrastać min. 66 %

Gość gość
Nie powtarzałam, bo się bałam.. teraz już musze powtórzyć w środę

Witajcie Bardzo proszę Was o pomoc, wczoraj robiłam badania beta hcg (był to 19 dpo, a 1 dc był 28.04) i wynik 1.380,9 mIU/ml, a progesteron 36,44 ng/ml. Czy ta beta nie jest za niska (jest w minimach normy dla 4-5 TC, a powinnam chyba być w normach dla 6 TC)? Rozumiem, że powinnam powtórzyć badanie jutro o tej samej porze żeby sprawdzić ewentualny przyrost? Jest to pierwszy pozytywny test ciążowy po 3 latach starania i po prostu bardzo się boję cieszyć...

Moim zdaniem beta jest "przereklamowana" jest dobra dla stwierdzenia ciąży i to zostało u Ciebie zrobione. Beta nawet prawidłowo przyrastająca nie gwarantuje prawidlowej ciąży. pierwsze powazne potwierdzenie ciąży to stwierdzenie przez lekarza w macicy pęcherzyka w macicy z zarodkiem z bijacym serduszkiem (to już niebawem u Ciebie). Ja z betą nie mam dobrych doświadczeń, kiedyś błędny wynik a w ciąży niby 26-krotny wzrost w ciągu (48 h) zamiast 60 procent...pewnie też błąd. Lekarz nie przywiązał wagi do wyników bety. Beta jest też "dobra" kiedy wtedy kiedy powien być pęcherzyk/zarodek /serduszko go nie ma wtedy beta udowadnia, że faktycznie ciąża się nie rozwija. Umów się do gina i nie przejmuj, będzie dobrze.

Nie róbcie bezpotrzeby tych przyrostow! Ja też robiłam bo się na forum naczytalam. Oczywiście wyszedł za mały, przeplakalam kilka dni. Poszłam do lekarza a on mnie wysmial i zapytał a kto pani kazał to robić? Takie rzeczy się robi gdy lekarz zleci bo ma jakieś wątpliwości! Ciążę miałam idealną a syn skończył już 3 lata! Szkoda nerwów!

Dzięki za odpowiedzi. A uważacie, że wartość jest prawidłowa? Normy laboratorium dla 6 tygodnia są powyżej 10000...

Gość agauuuuu
ja tez mialam idealny przyrost bety, 4-ty raz robilam wzrost o 120% to byl piatek a w poniedzialek poronilam, takze naprawde czlowiek sie cieszy ze ok a nie jest to wyznacznik zdrowej ciazy tylko lekarz moze to potwierdzic ze pecherzyk sie pieknie rozwija tak u mnie brta wygladała 51 124 256

Gość gość
To ja autorka postu.. Niestety, moja ciąża obumarła.. Czekam na poronienie.. Także u mnie beta rosła, potem urosła mało a na końcu spadła :/ Po zakończeniu tego wszystkiego, po badaniach i leczeniu żadnej bety już nie badam..