Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurzaja mnie mamy ,,zza granicy"

Polecane posty

Gość gosia 1975
dokladnie tak , nigdy nie bedziecie u siebie , robicie dla innych a oni sie z was smieja :) wiem bo mam znajomych za granica , nie farbowancow ...........zal...

Gość gość
Byłam w holandi, Danii, angli i Irlandii, wszędzie byłam około 1 miesiąca. Więc wiem co i jak. Mogłabym zamieszkać w którymś z tych krajów. Ale mam swój jestem Polka i jestem z tego dumna.

Gość gość
a co/kto was żmijki nie wkurza ? pracuje w polsce za grosze-wkurza bo niezaradna pracuje w polsce , zarabia super - wkurza, bo pewnie wymyśla nie pracuje- wkurza bo nie pracuje pracuje za granica- wkurza, bo pewnie ta taśmie, mopie pracuje za granica na dobrym stanowisku-wkurza, bo pewnie tez zmyśla nie pracuje za granica- wkurza, bo na zasiłkach na które one wszystkie , biedne bohaterki pracują ???

Gość gosia 1975
oooooooooo odezwala sie farbowana mamuska hahhahah ktora na innym topiku pisze jaka to jest polka hahhahahaha a tu ......prosze wyszlo szydlo z worka

Gość gość
Za granica nigdy nie będziecie u siebie. Nie macie tam przodków, histori własnej. Tam jesteście tylko robolami którzy pracują za grosze.

Gość gość
Jakim popychadlem, sory ale tak to sie moze czesto w polsce czuc....ja wyjechalam do uk kilka lat temu, napewno nie po benefity.... maz ma dobra prace w tym kraju mozna sie naprawde rozwinac, jesli sie oczywiscie chce, ja narazie nie pracuje poniewaz urodilam dziecko niepelnosprawne ,od wrzesnia idzie do szkoly ja do pracy na 1/2 etatu poniewaz sytuacja mnie nie zmusza do tego.....a wole bardziej uczestniczyc w zyciu dziecka.... pomoc od strony panstwa wspaniala nie tylko finansowa....wydaje mi sie ze jestescie poprostu zazdrosne i myslenie typowo zasciankowe jak w tym kraju, owszem zgodze sie ze niektorzy przesadzaja jezeli chodzi o benefity itp. I jest prawda ze wyjada z biedy a potem wielkie panie, ale smiac mi sie chce jak czytam niektore posty.... w Polsce rowniez sa mopsy i tam tez niektorzy wrecz zebrac musza by dostac jakis ochlap w sytuacji kryzysowej i jeszcze strach by dzieci nieodebrali....w anglii jest duzo latwiej( jezeli tylko ktos tego nie naduzywa!!!!

Gość gość
E no już nie opowiadajcie bo chyba się tylko pocieszacie. W Pl niby na zapomogach nie siedzą??? :D Wow, i to za jakie pieniądze. Za granicą Polacy pracują bo muszą a jak nie znają dobrze języka to sprzątają ale pieniądze mają. Mój brat wyjechał kilka lat temu za granicę z żoną, tam urodził im się synek , tam pracują oboje za bardzo dobre pensje i stać ich by wyjechać raz do roku na lepsze wakacje (Ostatnio byli w Turcji ). Siedzieć w Pl i być dumnym że da się wyżyć od pierwszego do pierwszego ? Kurcze , też mi powód :D. Ja póki co kończę staż tu w Pl ale za dwa lata wyjeżdżam do brata bo tu mnie nic po studiach nie czeka.

Gość gość
Co Wy mozecie wiedziec jak nigdy nosa nie wytkniecie poza swoja wioche:) Ciepla posadka za 1500 ulala, naprwde zazdroszcze! Ja mieszkam w Szwajcarii i nie pracuje na mopie, wychowuje dziecko, pracuje tylko moj maz i zarabia 30tys na miesiac. Wiec nie mowcie mi o Waszym godnym zyciu, nie wiecie co to jest. Co z tego ze nie jestem u siebie, jak jestem traktowana lepiej niz u siebie, ludzie sa milsi, usmiechaja sie na ulicy a nie wieczne ponuraki i zawistni ludzie tacy jak Wy.

Gość polki z kafe to idiotki
zakompleksiona gosiu, tak sobie tlumacz, z*********j za gorsze i ciesz sie ze jestes u siebie:D ja w De czuje sie jak u siebie, jestem tu juz 8 lat, pobudowalismy dom, pracuje w banku, a maz ma swoja firme, w Pl pewnie bysmy jechali na kredytach:d a tak nie mamy zadnego oj kole w oczy czyjs dobrobuy kole:D

moim zdaniem jakość życia przekłada się i na nastrój i zadowolenie, a tu już kolejny temat jak to kogos wkurzają mamy zza granicy i masa kalkierek, które również wyładowują swoje frustracje - naprawdę dziwne to, że tak fajnie żyjecie sobie U SIEBIE, nikt Wami nie pomiata, a takie posty wypisujecie, naprawdę wszystko gra?

wlasnie tak im gra:D , w pracy popychadla a na forum wielkie damy:D

Gość gosia 1975
a tam dajmy spokoj szkoda slow , kazda z nas ma racje ..............dziewczyny najwazniesze aby siebie szanowac i byc szanowanym......

Gość gość
Wiecie, dla patriotek dobry i niewkurzający jest ten co klepie tak jak one czyli lepiej żebrać o zasiłek w Pl niż dobrze zarabiać za granicą. Nie daj boże wyjedź za granicę i dobrze zarabiaj, nie daj boże kupować żywność Bio ....Bo one tego wszystkiego nie mają i mieć nie będą ale jakby wyjechały i państwo dałoby im zasiłek w wysokości 800 euro miesięcznie to by jeszcze po d***e lizały tego kogoś. Podłe polskie szmaciska.

Gość gość
Zawiśc i jeszcze raz zawisc. Nie macie odwagi wyjechac i zyc godnie iec tworzycie sobia jakas alternatywna rzeczywistosc. Bylyscie kiedykolwiek za granica w ogole? Zdecydowanej wiekszosci za granica uklada sie duzo lepiej niz PL wiec skoro oni sa szczesliwi to co wam do tego? Siedzcie sobie za te 1000zł miesiecznie i sie zalcie jak to Ci Polacy za granica sa pomiatani jesli Wam to pomaga.

Gość gosia 1975
nie zyje na kredytach , mam swoja firme skonczone studia i super prace , wiec? to wszystko wPolsce ......u siebie .............jestem Polka a ty raczej nie i nie chcialabym abys wracala kiedykolwiek do kraju , do rodziny............nawet na urlop bo byloby mi wstyd miec taka rodzine....

Gość gosia 1975
a idiotka to jestes sama , bez pomyslu na zycie ................farbowana niemko hahhahah

nie jeżdże tu nawet na urlop, odcielam sie od Polski, najblizsza rodzina tez tu mieszka, znajomi przyjezdzaja do nas nie my do nich, zygam Polska

Gość gość
Jakie Wy jestescie glupie. Naprawde, zazdrosc az z Was kipi, to ze ktos sobie dobrze radzi to nie jest powod do wstydu, wstydem jest jak nie masz na utrzymanie swojej rodziny i trzymsz sie kurczowo w "wspanialej" Polsce.

Gość gosia 1975
i tylko jednego mi szkoda i zal , tego ze piszesz w moim jezyku ............kobieto badz konsekwentna jesli polki to idiotki to nie pisz po polsku

niemką tez sie nie czuje, jestem czlowiekiem:D, a nie imitacja jak ty:D po twoich postach zadnych studiow nie skonczylas:D wiec daruj sobie... a zreszta tu kazda po studiach i na kasie siedzi:D a na forum pisze ze ma firmę:D ale jak ci lzej to pisz o swoich marzeniach

Gość gość
JAk TAk zygasz Polska to po co wchodzisz na polskie forum. Bo pewnie języka nie znasz albo inne kobiety nie chcą z tobą pisać bo niejeden jedna z nich.

POLKI Z KAFE, a nie wszystkie Polski, pani po studiach a problem z logicznym myśleniem, tłumok:D

bo mam z was ubaw:D poza tym piszecie ze mna pod stałym nikiem i jakos wam nie przeszkadza nic:D hipokrytki:D

Gość gosia 1975
ale ty glupia jestes .....hahahhah az mi cie zal ...............daruj ale nie zejde do twego pozimu , bo mnie zniszczysz doswiadczeniem..........zycze milej nocy ...........

Gość gość
Np pytam po co siedzisz światowa mamusiu na polskich forach? Czyzbys na innych nie była akceptowana ze względu na swoją narodowość? Nie mam czego zazdrościć, bo tylko nieudacznicy nie potrafią na siebie zarobić nawet w takim kraju jakim jest Polska.

Gość gość
Ja rok temu zjechałam do Polski w własnej głupoty . Za granicą miałam pracę i pieniądze na wszystko. Męża mama zachorowała i mąż postanowił zjechać na jakiś czas a ja nie chciałam zostać sama więc pojechałam za nim . Obecnie zyjemy w Pl i klepiemy biedę. Znam system opieki nad obywatelem w Austrii , wiem jak pomaga się tam matkom , ile państwo przeznacza na bezpłatne przedszkola (nawet w prywatnych płaci się obecnie tylko za jedzenie), jak funkcjonuje kasa chorych - kobietki, nie ma porównania, Pl to zapadlisko w porównaniu z takimi krajami. Żywność Eko? To jest tak powszechne i normalne jak nic innego. Życie jest tu łatwiejsze ale drogie więc trzeba zarabiać i znać język. W Pl czuję się popychadłem i goni mnie strach przed tym że stracę pracę. W At zarabiałam 1200 Euro miesięcznie , 450 płaciliśmy za mieszkanie . Żyło się super , zwłaszcza że mąż zarobił prawie 2000 Euro (jest dacharzem) a ja dodatkowo zarabiałam jako fryzjerka (potrafiłam dorobić prywatnie do 200 Euro miesięcznie bo miałam stałe klientki). Do dziś płaczę jaka ja głupia byłam że zjechałam (teraz nie mam już tam swojej posady) bo miało nie być tak źle w Pl, miało być dobrze.

Gość gość
Ja nie wiem gdzie Wy slyszalyscie ze w innych krajach nie chca sie przyjaznic z obcokrajowcami? Chyba sie bajek nasluchalyscie. Ja znalazlam wielu przyjaciol za granica, nie Polakow. Wcale nie bede udawala ze jestem jedna z nich, ale nikt nie uwaza mnie za gorsza, to Wasze glupie wyobrazenia bo tak naprwde wielkie panie po studiach i z wlasnymi firmami nigdy za granica nie byly.

Gość mysl
Ja osobiscie nie znam rodzin co tylko na benefitach siedza i tylko rodza.Wszyscy moi znajomi to maja gora 2 dzieci i oboje pracuja:) Popychadlem to mozna sie czuc w Polsce nie macie pojecia co to znaczy kultura.Wystarczy popatrzec co tu wygadujecie,zadrosc nienawis i tyle.Tutaj atmosfera w pracy jest inna ,ludzie wiecej sie usmiechaja ,nikt sie nie pcha w kolejkach.Jak wchodzisz do sklepu to sie nie czujesz,ze sie patrza na ciebie jaj na potencjalnego zlodzieja.Dla was nawet zywnosc eko to szpan,albo ,ze ktos jedzie na wczasy zal....Nie wszyscy pracuja na zmywakach i bez j.angielskiego :).

Gość jestem tu gościnnie, bo mnie t
emat zaciekawił panie z firmami i po studiach nie siedza na takich glupich forach i nie pisza z idiotkami:D

Gość gość
Wielce wszystkie z ciekawości tu siedzą? Hehe