Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polskieprodkukt

Czym Może pochwalić się Polska ???

Polecane posty

Gość polskieprodkukt

Amerykanie mogą pochwalić się wielkimi jeziorami a my? jeziorka mazurskie wielkosci bajora... Brazylijczycy moga pochwalić się Amazanką a my? Brudną Wisłą... Egipt może pochwalić się morzem czerwonym a my? zimny i brudny Bałtyk... Niemcy mogą pochwalić się Mercedesami a my? Maluch i polonez Dubaj moze pochwalic się 800 metrowym wieżowcem Burj Khalifa a my? Pałac kultury i nauki...

Tak dlugo dopuki polacy beda mieli takie nastawienie do ojczyzny jak ty nie bedzie sie czym chwalic , Wiesz czym najbardziej chwala sie szwedzi - statkiem vasa a wiesz co to bylo za cudo , ano takie co to poszlo na dno przy wodowaniu, domyslasz sie co chce ci przekazac?

Gość gość no1
polskieprodukt, masz jakiś kompleks niższości?

Wpisz sobie w wyszukiwarke - lista unesco w polsce- a zobaczysz ze jest sie czym chwalic tylko nikt nie potrafi tego wypromowac

Gość mudonna ccccc.....///
Polska może pochwalić się noblistami i wyśmienitymi naukowcami (m.in. M. Skłodowska), inżynierami, konstruktorami. Jakiś czas temu w wiadomościach mówiono o pierwszym człowieku, który skonstruował pod koniec XIX w. urządzenie do wydobycia ropy naftowej, był nim Polak. A Papież? Kolejny wielki Polak. Chirurdzy kardiolodzy, pionierzy w przeprowadzaniu operacji transplantacji serc to też nasi rodacy.

Gość gość
Kiedyś rozmawiałem z Włochem i zadał mi takie pytanie argumentując, że oni mają najpiękniejszy półwysep w Europie, przemysł maszynowy, samochodowy, ferrari, diora, wina, Sardynie, Sycylie, Alpy. Ja nie wiedziałem co odpowiedzieć. Trochę szyderczo Włoch zapytał ... ziemniaki?! Chyba jedynie możemy się pochwalić zdolnymi ludźmi w rządzie i naszymi businessmanami . Naprawdę żaden kraj na świecie nie ma tylu kombinatorów, cwaniaków i złodziei.

Gość w lesie obok metropolii
NICZYM

Gość Kulinaria
Żurek z białą kiełbasą, bigos, oscypek, itp.

Gość gość
historia i polski grafen zastąpi krzem w elektronice. wielki, pokoleniowy skok np procesory sa oparte na krzemie