Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pracującaona

RADY JAK POLUBIĆ PRACĘ

Polecane posty

Gość Pracującaona

Witam . Jestem młoda mam 20 lat , pracowałam dorywczo przez ostatnie 3 lata w restauracji , w tym roku zdałam mature i dostałam prace wlasnie w tym samym miejscu. Chodzę prawie codziennie ,wcześniej pracowalam dorywczo . Niestety każdy dzien który mam spędzić tam jest dla mnie udręką,nie mam ochoty lub nie moge sie przyzwyczaic do pracy. Zdaje sobie sprawe ze to praca na chwile ale nie wiem jak zmienic nastawienie . Prosze o pomoc i informacje na temat Waszego doświadczenia .

Gość nghgh
a co cie w niej wkurza?

Gość Pracującaona
czasem jest ciężko , dużo pracy jak to w restauracji . Ogólnie, zanim wyjdę do pracy mam w sobie niechęć , będąc tam myślę że wcale nie jest zle .

Gość lalalilu
a gdybyś miała wymienić 5 pozytywnych i 5 negatywnych aspektów Twojej pracy, to co by to było?

Gość roratka
Staraj się wykorzystać tę pracę, wziąć z tego coś dla siebie. Wiecznie tam pracować nie będziesz (chcąc nie chcąc, bo dzisiejszy rynek zmusza do zmiany pracy przynajmniej parę razy w życiu), a póki co trochę zarobisz, nawiążesz znajomości które nie wiadomo kiedy mogą się przydać, czegoś się nauczysz, podpatrzysz jak działa restauracja, może kiedyś będziesz chciała mieć własną. A poza tym to nic chyba nie stoi na przeszkodzie, żebyś szukała w międzyczasie innej pracy.

Gość Pracującaona
no tak myślę często w taki sposób, dziękuję bardzo za rady wchodzę teraz w dorosłe życie więc czuję się tak niepewnie nie mam nawet z kim pogadać,poradzić się... Czuję dużą odpowiedzialność. Chciałabym cieszyć się w pełni każdym dniem,Wam się to udaje ?