Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nadzieja123321

Do staraczek!!!!

Polecane posty

Gość Nadzieja123321

Witam, mam do Was pytanie. Z góry dziękuje za normalne odpowiedzi a te chamskie i wulgarne pozwólcie, że nie skomentuje. Mam 24 lata i od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko - wiem, że to nie długi czas ale martwi mnie jedna rzecz - to, że moja mama 10 lat starała się o pierwsze dziecko - mimo braku przyczyn. Nie wiadomo czy była to kwestia hormonów czy może czegoś innego - wtedy nie umieli tego zdiagnozować. Przyczyna mogła być błaha bo potem moja mama bez żadnych problemów zachodzila w ciąże. Ja staram się od 3 miesięcy ale wcześniej też zbytnio się nie zabezpieczaliśmy bo tylko kalendarzyk wchodził w grę i nie wpadliśmy więc podejrzewam, że nie wszystko może być ze mną OK. Mieszkam za granicą - tutejsze przychodnie i lekarze nie są najlepsze i wszystko próbują leczyć ,,naturalnie'' czyli samo się zrobiło samo się odstanie więc korzystając z okazji, że latem jadę na cały miesiąc do polski będe chciała udać się do ginekologa. I tu do was moje pytanie - jakie badania robić? Co może być przyczyną? Co ile trwa? Ile się czeka? Jak długo trwa leczenie? Czy podczas leczenia można się starać?Mam cykle długie - naprzemiennie 30 - 35 dni, okresy 4 - 5 dni z tym, że 2 dni są tylko silne. Niby wszystko regularnie. Nie choruję, nie palę, nie piję w ogóle... Używałam testów owulacyjnych ostatnim razem i wydaje mi się, że na 7 tylko 1 - 18 dc był pozytywny chociaż mam wątpliwości... Bardzo proszę o odpowiedź osoby znające się i mające wiedzę w tym temacie. Do wczoraj myślałam, że się udało bo okres spóźniał się 6 dni....Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość benefitka
może prolaktyna??? To jest popularne i jak się unormuje to potem można bez problemu???

Gość Nadzieja12321
Nie wiem, spytam lekarza, a ile trwa leczenie ewentualne na zaburzoną równowagę prolaktyny?

Gość Nadzieja12321
up

Gość Nadzieja12321
Czy naprawdę nikt wiecej nie zna się na tym?:(

"Mam 24 lata i od 3 miesięcy staramy się z mężem o dziecko - wiem, że to nie długi czas ale martwi mnie jedna rzecz - to, że moja mama 10 lat starała się o pierwsze dziecko - mimo braku przyczyn. Nie wiadomo czy była to kwestia hormonów czy może czegoś innego - wtedy nie umieli tego zdiagnozować. Przyczyna mogła być błaha bo potem moja mama bez żadnych problemów zachodziła w ciąże." To bez żadnej przyczyny? Przyczyną mogły być hormony lub coś innego ? czy przyczyna byłą błaha ? 3 miesiące to bardzo krótko moja lekarka kiedyś powiedziała, że do roku czasu zazwyczaj się czeka , żeby szukać dogłębniej. Możesz zrobić usg okolic intymnych i badania hormonó dla pewności już teraz. Tak na oko to nikt Ci nie powie.

Gość Nadzieja12321
Wiem, że trzy miesiące to krotko ale mam obawy, że cos moze byc ie tak. 2 lata nie zabezpieczania sie tylko kalendarzyk i nie wpadlismy.... Poza tym w tym cyklu robilam testy owulacyjne i CHYBA byl pozytywny wiec musialam trafic w dni plodne...

Gość czysta ciekawosc
jak warunki mieszkaniowe,ile zarabiacie?

Gość Nadzieja12321
Ciekawość??? Uważam, że wystarczająco zarabiamy - odkładamy na dom, mamy prace, auto, normalne mieszkanie 70 m ale co to ma za znaczenie....to mi w niczym nie pomoze

Gość Nadzieja12321
Podbijam jeszcze raz temat i proszę o wypowiedź kogoś obeznanego:)