Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Explore

Wiosenna zmiana nawyków żywieniowych ;)

Polecane posty

Gość Explore

Cześć :) Temat ten założyłam przede wszystkim dla siebie aby spisywać wszystkie moje wysiłki, których celem jest osiągnięcie szczupłej sylwetki. Przechodziłam już chyba przez wszystko - od głodówek, przez 1000 kcal aż do Dukana. Wszystko przynosiło efekty, ale na dłuższą metę było nieskuteczne i niezdrowe. W końcu udało mi się rozsądnie podejść do tematu. Głównym celem jest jedzenie małych posiłków co 3 godziny i więcej ruchu, tak więc kupiłam miesięczny karnet na siłownię, a lodówkę zapełniłam jogurtami, warzywami, drobiem. Na półkach pojawiła się zielona i czerwona herbata, chilli, migdały, imbir itp. Wzrost: 168 cm Waga: 66,2 kg Cel I: 60 kg Dzisiejszy jadłospis 10.30 Śniadanie: 4 listki sałaty, 1 pokrojony w plasterki pomidor, jajko na twardo, 2 plasterki indyka, zielona herbata (śniadanie to podstawa, więc białko i węglowodany jak najbardziej wskazane) 13.00 Przekąska: Jabłko, pół kefiru 15.00 Obiad: Pół piersi z kurczaka skropionego chilli i ziołami prowansalskimi, pomidor, 3 listki sałaty, zielona herbata 17.00 - siłownia:rozciąganie, 30 min orbitrek, sauna 18.00 Kolacja: Pół cukinii, pół pomidora, 1/4 mozzarelli, zielona herbata Takie jest plan, którego zamierzam się trzymać. Wiem, że tematów tutaj jest od groma, tak więc nie spodziewam się wielkiego odzewu, jeśli jednak ktoś zajrzy, chętnie wysłucham rad zaprawionych już koleżanek :)

Hej witam cię ja jestem na diecie mz już prawie miesiąc spadło mi 5kg no i parę cm lew ubyło. Ogólnie menu masz bardzo dobre tylko śniadanie wydaje mi się że masz mało obfite ja bym dołożyła kawałek albo nawet 2chleba razowego. No i pamiętaj o wodzie:-)

Dziękuję ci bardzo :) Masz rację, chleb powinien być uwzględniony w diecie chociaż na śniadanie. Zdecydowałam się na ten sposób żywienia bo nie zrzuca się szybko wagi, tylko stopniowo przez co nie ma efektu jojo. ;]

Gość asia4680
Moje uwagi: 1) jesz za mało. Przy takim deficycie kalorii Twój organizm będzie spalał mięśnie, a nie tłuszcz. Wydzielanie sobie czterech listków sałaty i pół pomidora to jakiś chory pomysł. 2) w Twojej diecie jest zdecydowanie za mało warzyw (powinny ich być MISKI) i białka pochodzenia roślinnego. 3) Twoja dieta jest bardzo mało urozmaicona, co nigdy nie jest dobre. 4) musisz się doszkolić w wiedzy o zdrowym żywieniu. W podanym przez Ciebie jadłospisie śniadaniowym nie ma w ogóle węglodowanów. 5) nie jesz w ogóle tłuszczu. Z czego Twój biedny organizm ma budować błony komórkowe? Tłuszcz jest w diecie niezastąpiony. Gdzie oleje roślinne, gdzie tłuste ryby, gdzie orzechy? Tak czy inaczej powodzenia

To bym jadłospis tylko na jeden dzień tak jak napisałam. Nie uważam, że to za mało, czułam się syta i pełna energii, aczkolwiek dziękuję za rady.;] Jadłospis na dziś: śniadanie - dwie grahamki, 2 plasterki indyka, jajko na twardo, pomidor, herbata zielona przekąska - jogurt z jagodami, orzechy włoskie obiad - krem z brokułów, kurczak z grilla z bakłażanem i dzikim ryżem, herbata zielona kolacja - sałatka owocowa, duży kefir wysiłek fizyczny - rozciąganie, pół godziny biegania Zważę się dopiero za tydzień, zobaczymy jakie będę efekty ;]

jaka krytyka jadłospisu a to przecież tylko 1 dzień bardzo jest mi bliskie to co robisz Ty bo ja staram się tą samą metodą i siłownia przez czerwiec zaczynam w poniedziałek a dieta trwa już ponad miesiąc skąd jesteś?

W ponad miesiąc schudłaś prawie osiem kilo :O Ojej, gratulacje, to świetnie! :) Właśnie wróciłam z siłowni. W lodówce mam spaghetti, ale nie nie, nie dla mnie takie smakołyki, zjem jabłko :) Powiesiłam sobie na lodówce zdjęcie modelki w bikini, które zamierzam sobie kupić i powiem ci, że działa :) Z Warszawy jestem ;]

Powodzenia ci życzę i wytrwałości. Ja na chwilę obecna wagę już mam dobra:-) tylko jeszcze trochę z brzucha bym chciała zgubić. Dalej ćwicze i mz.

Wejdź teraz na: www.igortreneronline.pl i wygraj 10.000 złotych! Chcesz wyglądać seksownie i atrakcyjnie? Chcesz cieszyć się wspaniała sylwetką? Chcesz pokazać wszystkim, że możesz się zmienić? Wejdź teraz na stronę najlepszego trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl Innowacyjne metody treningowe, nowoczesne plany żywieniowe, fachowa suplementacja. Dzięki nim zmiany zachodzą ekstremalnie szybko! Wejdź teraz na stronę najlepszego trenera w Polsce: www.igortreneronline.pl I zmień się nie do poznania nawet w ciągu jednego miesiąca! Pozbądź się tłuszczu na zawsze, zbuduj piękna smukłą sylwetkę lub wspaniałe muskularne ciało! Wejdź teraz na: www.igortreneronline.pl i wygraj 10.000 złotych!