Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xemej

Uda, brzuch, pośladki i cellulit

Polecane posty

To mój pierwszy post tutaj i niestety zacznę dość smutnym wątkiem. Zawsze byłam szczupła, nie miałam problemów z wagą, generalnie od zawsze w normie- rozmiar M. Jakiś czas temu zostawił mnie facet po moim najdłuższym związku dla kogoś bardzo mi bliskiego, a ona rzuciła mu się w ramiona. Miliony łez i czekoladek na pocieszenie.. Zaczęłam właśnie brać tabletki, bo rozpoczęliśmy współżycie(niecały miesiąc przed zerwaniem) i miałam problemy hormonalne. Utyłam i przez antykoncepcje, moje piersi urosły o dwa rozmiary. Kiedy minęły dwa miesiące i ponad 10 kilo więcej powiedziałam stop. Wzięłam się za siebie. Teraz chcę wam przedstawić kilka sposobów jak schudnąć, wyrzeźbić ładnie mięśnie nawet gdy sytuacja nie jest za ciekawa. Uprzedzam, że motywacje miałam przeogromną, dlatego nie odpuszczałam, stąd ogromna skuteczność. Zaczęłam od 6 weidera i walki z cellulitem, który pojawił się w mgnieniu oka. Owe ćwiczenia na brzuch rozłożyłam na 7 tygodni, przerwałam pod koniec 6 z powodu studiów (przez moje chwilowe załamanie miałam na uczelni sporo zaległości) ale przerzuciłam się na ćwiczenia, które znajdziecie tu: ]youtube. com/watch?v=bA2n6UC7nIo youtube. com/watch?v=vhg5HHHtA-M cwiczenia. org/cwiczenia-na-uda /cwiczenia-na-uda-w-5-minut/ Jeśli chodziło o walkę z cellulitem to tak: Krem na cellulit(2x dziennie), peeling na cellulit(2x na tydzień)- w granicach 10-15 zł Oraz maseczka, raz, dwa razy na tydzień(przeróżne składniki poznajdywałam na przeróżnych stronach i połączyłam): 2 łyżeczki fusów z kawy parzonej (po wypitej rano idealne) 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kakao ok 1 łyżeczka spirytusu Odrobina kremu na cellulit Wszystko nałożyć na miejsca z pomarańczową skórką, owinąć się folią (bądź workiem na śmieci, dużo łatwiej:)) i pod kołdrę na godzinkę (zmyć letnią wodą, bo skóra będzie nadwrażliwa po tym i wyparzona). Czy wieczorem, czy rano, kiedy macie czas. Po tym zabiegu obowiązkowo krem antycellulitowy Uwierzcie, nabrało mi się multum tego świństwa ale uporałam się z tym. Pierwsze naprawdę widoczne efekty przy regularnym stosowaniu już po 3 tygodniach. Po miesiącu skończyłam wyżej podane ćwiczonka i zrobiłam dwa tygodnie przerwy. Dużo ruchu, ograniczenie fast foodów i mnóstwo wody. Teraz kończę ćwiczenia poniżej: tinypic. com/ view. php?pic=53scvb&s=5 i39. tinypic. com/ dh65w1.jpg (został tam pominięty dzień 9 więc plus 100 powtórzeń) i brzuszki zaczynając od 10 i co drugi dzień 5 więcej W międzyczasie gdzieś tam jeszcze była siłownia 3 razy w tygodniu przez miesiąc, ale nie miałam na to czasu, dlatego rzuciłam się na weidera. Początkowo byłam wściekła na efekty, bo mięśnie wyrobiły mi się pod tłuszczem. Wyglądało potwornie. Ale jak to się opłaciło, gdy tkanka tłuszczowa w końcu znikała... mam swój wymarzony brzuch. Po tych ostatnich ćwiczeniach mam też podniesione pośladki, wyrzeźbione kobieco uda i ładne łydki. Dla tych, którzy dopiero zaczynając- najważniejsze to nie załamywać się. Najpierw chudniecie, bo zrzucacie wodę. Później wyrabiacie mięśnie, więc waga rośnie. Na końcu idzie tłuszczyk. Dlatego patrzcie na centymetry, nie kilogramy. Generalnie długa droga ćwiczeń za mną ale w końcu mogę stanąć przed lustrem w bieliźnie. Do tego biust nie zmalał ani odrobinkę(mam teraz miseczkę C/D) a mieszczę się w S :) Mam nadzieję, że komukolwiek moje wypociny się przydadzą i trzymam kciuki!