Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wymedlowanie

Polecane posty

Gość gość

Witam ! Mieszkam w mieszkaniu , które jest własnością moich rodziców . Otóż chcą oni mnie wymeldować i zameldować w innym domu . Niezgadzam się na to i skąd moje pytanie czy mogą oni to zrobić bez mojej wiedzy i zgody ?? Jestem pełnoletnia i przebywam w mieszkaniu . Dziękuje za odpowiedź .

Gość iojiiiiiiiiii
formalnie nie ale mogą naciskać na ciebie aż sie sama wymeldujesz. Wojna w domu murowana.

Gość gość
wymeldować cię mogą, ale zamaldować w innym miejscu to nie, to ty sam musisz to zrobic

Gość gość
O ile wiem, to kiedyś żeby kogoś wymeldować, to ta osoba musiała nie przebywać w miejscu zameldowania przez okres 6 miesięcy, świadek musiał to potwierdzić, najlepiej sąsiad. Inaczej nie można. Chyba, że właściciel sprzedaje posesję, ale i tak musi zapewnić lokum zastępcze dla zameldowanej-mieszkającej aktualnie osoby.

Gość violka_fiolka****
Ciężko jest kogoś wymeldować.Moja koleżanka nie mieszka ze swoimi rodzicami ale jest zameldowana i rodzice nie moga jej wymeldowac chociaz bardzo tego chcą :D Co do meldunku w innym miejscu to musisz byc przy tym obecna.jak jest to w tym samym miescie to nie musisz sie wymeldowywac tylko idziesz z wlascicielem sie zameldowac a oni automatycznie wymeldowuja z wczesniejszego mieszkania.

Gość gość
nie mogą Cię wymeldować bez twojej zgody w ewidencji ludności,