Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzózzzka

RAK

Polecane posty

Gość brzózzzka

Co inne znaki zodiaku myślą o rakach? Ja najbardziej lubie skorpiony, wodniki, ryby i wagi też mogą być. Natomiast nie lubie koziorożców

Gość Bolek Zdun
marzycielka/marzyciel

Gość brzózzzka
:)

Gość gość
raki są głupie bo nie chodzą prosto tylko jak jakieś czuby

Gość brzózzzka
czuby :)

Gość Bolek Zdun
ale jednak , kobieta spod znaku RAK to idealna kura domowa , a zakochana kobieta spod znaku RAK zrobi wszystko dla ogniska domowego i rodziny , prawda pani brzózzzka ?

Gość brzózzzka
Do czego pijesz?

Gość Bolek Zdun
teraz piję do pani pani RAK

Gość rzęsyyy
ja jestem koziorożcem i lubię raki :) a raki zazwyczaj lubią mnie, wiec się zdziwiłam, że ty mnie nie lubisz :D a raki są moim zdaniem bardzo obrażalskie i tkliwe na swoim punkcie, nie znoszą żadnej krytyki, każdą krytykę traktują jako atak. a poza tym są miłe, spokojne i uczynne :)

Gość niedobra ja
Pani Rak potrafi zrobić wiele dla swojej rodziny i dbać o jej bezpieczeństwo i wygodę Ponoć na żonę najlepsza jest rak

Gość Bolek Zdun
idealny związek to facet SKORPION I kobieta RAK

Gość brzózzzka
Ja akurat za koziorożcami nie przepadam.

Gość niedobra ja
Bolek Zdun, rozumiem, że Ty jesteś Skorpion i poszukujesz Raka?

Gość brzózzzka
Skorpiony rzeczywiście lubie i to chyba najbardziej ze wszystkich znaków.

Gość Bolek Zdun
z panią RAK zawsze i bardzo szybko kontakt nawiązałem i potrafiliśmy się dogadać prawie bez słów ale różnie bywało z temperamentem , facet SKORPION często szczupły jest i energiczny a pani RAK nie zawsze

Gość brzózzzka
Tylko nie mów że jesteś skorpionem. To by oznaczało jakiś wyjątek potwierdzający regułę.

Gość Bolek Zdun
brzózzzka przecież nic nie muszę mówić, rozumiemy się bez słów

Gość brzózzzka
Nie, ty raczej jesteś baranem :)

Gość Do bolka zduna
Kobiety z jakimi znakami zodiaku najczęściej Ci sie przytrafiaja?

Gość gość
a raki są moim zdaniem bardzo obrażalskie i tkliwe na swoim punkcie, nie znoszą żadnej krytyki, każdą krytykę traktują jako atak. bzdury bo ja jestem rak i wcale nie jestem obrazalski mozna powiedzie ze wszystkie kobiety sie obrazaja i stawiaja fochy tylko idiotki wierza w horoskopy

Gość brzózzzka
Poczytaj trochę o astrologii. To nie są horoskopy.

Gość To nie jest kwestia wiary
Ja tez nie wierze w horoskopy ale w astrologie juz tak. To są tak naprawdę rożne pojęcia. Bo horoskopy wymyślają ludzie którzy sie nudzą a astrologia jest udowodniona naukowo.

Gość To nie jest kwestia wiary
Dobrze piszesz brzozka;-)

Gość gość
co to znaczy udowodniona naukowo?

Gość gość
Co więcej prawdziwa nauka i logika stawia astrologii wiele pytań, na które nie umie odpowiedzieć, np.: 1. Dlaczego bliźnięta urodzone w tym samym czasie i na tej samej szerokości geograficznej mają tak odmienne losy? 2. Dlaczego do postawienia horoskopu bierze się pod uwagę planety i Księżyc a pomija się np. komety, planetoidy krążące między Marsem a Jowiszem czy też cztery największe księżyce Jowisza (niektóre większe od naszego)? 3. Dlaczego druga planeta ma odpowiadać za powodzenie, miłość czy urodę, podczas gdy jej nazwa jest ustalona z mitologii i z naukowego punktu widzenia Wenus ma taki wpływ na miłość i urodę, jak fazy księżyca na rozwój kolarstwa np. w Mongolii? 4. Nazwy gwiazdozbiorów są ustalone na podstawie wolnych skojarzeń ludzi, którzy patrzyli na nie przed tysiącami lat. Przy czym wersja egipska - używana obecnie - różni się od chińskiej czy babilońskiej (por. tab. 1). 5. Skoro wyliczenia astrologów są tak dokładne i pewne, to dlaczego w historii ludzkości miliony horoskopów okazały się zwykłymi niewypałami i kompromitacją? 6. Co zrobią astrologowie gdy się okaże, iż odkryto dziesiątą planetę Układu Słonecznego, której do tej pory nie uwzględniają podobno bardzo dokładne horoskopy? 7. Dlaczego horoskop układa się z datą i godziną urodzenia człowieka a nie np. jego poczęcia? Rzecz jasna pytań takich można stawiać więcej, ale myślę, iż wystarczą te oraz wcześniejsze nasze rozważania, by przekonać się, jak mądrą jest rada Biblii, by unikać praktyk astrologicznych. Dlatego wciąż aktualne jest wezwania św. Jana: "Nie dajcie zwodzić nikomu!" (1 J 3,7).

Gość gość
Najbliższe Ziemi Wenus i Mars są odległe - w zależności od położenia na orbicie - o ok. 50-500 milionów km. Rodzi się pytanie: Jak planeta odległa ode mnie o np. 100 milionów kilometrów może spowodować to, że w danym tygodniu zawrę ciekawą znajomość, czy też odniosę sukces w pracy? Ale to jeszcze nic. Astrologia powołuje się na dalsze planety np. Neptuna i Plutona, które są odległe od Ziemi o ok. 4-7 miliardów km. Ale i to jeszcze nie wszystko. Astrologowie odwołują się również do gwiazd. Podobno i one mają wpływać na nasze życie. Czy ich układ może decydować, co nas spotka? Aby odpowiedzieć na te pytania wystarczy uzmysłowić sobie, iż najbliższa gwiazda (poza Słońcem) jest odległa od Ziemi o 4,3 lat świetlnych. Cyfra ta podana sucho, być może nie robi większego wrażenia. Ale gdy uświadomimy sobie, iż promień świetlny w ciągu 1 sekundy przebywa odległość prawie 300 000 km, czyli przez 1 sek. ok. 7 razy okrąży Ziemię na równiku i mimo tej zawrotnej prędkości musi biec do nas od tej gwiazdy ponad 4 lata, wówczas odległość ta zaczyna działać na naszą wyobraźnię. Dla ciekawych podaję, iż jest to 40681440000000 km. Statek kosmiczny, który podróżowałby z prędkością 50 km/s musiał by podróżować do najbliższej gwiazdy ok.25800 lat.

Gość Astroenter
Osobiście bardzo wierzę w astrologię i horoskopy tego typu.Oczywiście do wszystkiego trzeba podchodzić z głową i nie zakochiwać się w kimś tylko dlatego, że mamy dobre horoskopy ;). Z resztą horoskop tylko pokazuje nasze predyspozycje, szanse, mocne i słabe punkty. To jak talia kart - dostajesz takie a nie inne i dużo zależy od ciebie co z nimi zrobisz. Ostatnio odkryłam stronę na której można sobie zrobić profesjonalny horoskop urodzeniowy, przyszłościowy i miłosny w oparcie właśnie o astrologię. Mi się zgadza praktycznie na 100% tylko musiałam sprawdzać godzinę urodzenia, bo ona ma znaczenie. Wydaje mi się, że taki horoskop jest i tak lepszy niż chodzenie do wróżek. http://www.astroenter.com/horoskop-urodzeniowy P.S. Raczki są bardzo, bardzo rodzinne, one powinny mieć dzieci i bliskich koło siebie - to potrzebne do ich bezpieczeństwa emocjonalnego. Zazwyczaj są to ciepłe osoby. Choć z facetami to różnie bywa ;) 7. Dlaczego horoskop układa się z datą i godziną urodzenia człowieka a nie np. jego poczęcia? - ciekawa jestem jakbyś to ustaliła? ;)

Gość Aniakatowiceee
Zrobiłam ten urodzeniwoy i faktycznie dużo dostałam o sobie, bardzo dużo. Fajne, do poczytania, może powinnam w końcu coś zmnieć.Ten na przyszłość mam bardzo dobry, mam nadzieję, że faktycznie bedzie tak jak napisali. Tylko jakim cudem to tak dokładnie wylicza te położenia planet? Bardzo, bardzo ciekawe i takie inne. Ale faktycznie zgdaza się u mnie.

Gość Astroenter
Bo każdy rodzi się z unikatowym układem gwiazd na niebie. Układają się one w tak zwany kosmogram. Znaczenie przy horoskopie astrologicznym ma również miejsce urodzenia: długość i szerokość. Typowy gazetowy horoskop opiera się tylko na położeniu jednej planety Słońca. A planet jest dużo więcej: 10. I dopiero one dokładnie określają Twój charakter, predyspozycje, zdolności - z tego wychodzi horoskop urodzeniowy. Oczywiście planety wędrują po niebie - tworząc aspekty w Twoimi planetami urodzeniowymi - i tak można zrobić horoskop przyszłościowy. Można również porównać Twoje i czyjeś ułożenie gwiazd na niebie i wyjdzie wtedy - horoskop miłosny. To tak w skrócie ;) P.S. Astrologia była uważana za naukę podobnie jak matematyka, fizyka.

Gość Zaaaa
Spadaj z tą reklamą, taam trzeba robić konto swoje żeby cokolwiek przeczytać 🖐️ A jak nie jesteś spamem to podaj inną fajną stronkę? :)