Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta anna...

beta hcg pomocy

Polecane posty

Gość marta anna...

czy to koniec beta 11.05-71.40 13.05-209.2 15.05- 457.5 21.05-6305 23.05-11933 27.05-26983

Gość marta anna...
proszę o radę dodam że jutro będzie skończony 6 tydzień

Gość gość
dlaczego koniec? beta cały czas przyrasta.

Gość gość
caly czas rośnie.. Dlaczego koniec? Podziwiam Cię.. Co dwa dni się kłuć..

Gość marta anna...
jak to dlaczego ? przecież beta z dnia 23 maja wyniosła 11933 a z dnia 27 maja 26983 a z tego co się orientuję to przyrost powinien być w ciągu 48 godzin o 66% a w ciągu 72 godzin o 114 % a mój przyrost jest znacznie mniejszy :( jutro idę na wizytę i jestem załamana w styczniu tego roku miałam łyżeczkowanie i teraz tak strasznie się boję :(

Gość marta anna...
ten adres nie działa

Gość gość
ja mówię te robienie bety jest bez sensu.. Nakręca tylko ludzi i w nerwach potem różne rzeczy się mogą stać ... Ciąża jest, rozwija się. Przestań się denerwować? Plamisz? Boli Cię coś? - uwierz mi ze ja mam gorsze przeczucia i grzecznie leżę w łózku z tabletkami. Jestem w 6 tyg, ale plamię cały czas. Beta też nie wyśmita 131. Jutro powtórka

Gość gość
najważniejsze jest pozytywne myslenie

Gość gość
Prawdopodobnie koniec. Co z tego ze rosnie skoro przyrost jest nieprawidlowy. Czasem nawet prawidlowo rosnaca beta niczego nie gwarantuje. Za to zle przyrosty praktycznie zawsze oznaczaja zatrzymanie ciazy

Gość marta anna...
no właśnie nic mnie nie boli nie plamię ale w poprzedniej obumarłej ciąży też nie plamiłam i też mnie nic nie bolało jutro mam wizytę to się okażę co i jak

Gość gość
aj głupie gadanie! Mogłaś nie zakładać tego wątku bo Cię straszyć będą niepotrzebnie.. Lekarz to lekarz.. Ja ci zycze jak najlepiej

Gość gość
w którym tyg jesteś?

Gość marta anna...
jutro będzie skończony 6 tydzień

Gość gość
Masz dobry przyrost!!! Dodaj sobie bete z 23.05 - 11933 te 114 % to Ci wychodzi 25536!!! A masz wyższą nieco!!!! Procentów w podstawówce nie mieliście? Obliczcie to najpierw a potem dziewczynę straszcie!!! Tępore głupie co tylko na kafe komuś humory psują

Gość marta anna...
jutro będzie skończony 6 tydzień

Gość gość
No właśnie ja uważam też że jest wszystko ok. nie martw się na zapas.. Ja dziś kończę 6 tydzień, tylko że ja plamię.. Moja beta bardzo niska tylko że pocieszam się myślą że owulację miałam bardzo późno.. Wczoraj 130 tylko.. :(

Gość marta anna...
tylko u mnie miedzy betą 11933 a tą z 26983 były 4 dni różnicy czyli więcej niż 72 godziny a przyrost 114 % ma być w ciągu 72 godzin

Gość gość
niepotrzebnie panikujesz, beta przyrasta prawidłowo

Gość gość
To nie straszenie i zle zyczenia tylko podstawowa wiedza, ktora powinna miec kazda kobieta majaca problemy z zajsciem w ciaze lub jej utrzymaniem. I nie trzeba byc do tego lekarzem... Przyrosty bety swiadcza tylko o obecnosci pecherzyka ciazowego. Jezeli sa zle to pecherzyk jest nieprawidlowy, obumarly lub pusty

Gość marta anna...
ja wiem jakie skutki ma nieprawidłowy przyrost bety ja zadałam tylko pytanie czy moja beta faktycznie aż tak źle przyrasta bo się po prostu poubiłam

Gość gość
No powaznie - jak macie problem z liczeniem to sobie wezcie kalkulator :o 25ego powinno byc min 19800 a po kolejnych 48h czyli 27ego 32860. Czego jeszcze nie rozumiecie?

Gość gość
niestety, ja się na becie przejechałam :( i od tej pory nie jest dla mnie ona żadnym wyznacznikiem :( mi beta rosła jak należy ... w dniu spodziewanej miesiączki było 534...po 6 dniach 1823 , a po następnych 5 dniach 5271 , dalej nie badałam lekarz powiedział żeby odpuścić , bo wiedział już ,że ciąża rozwija się nieprawidłowo i jest to puste jajo :( jednak długo jeszcze "byłam w ciąży"-wyłyżeczkowano mnie dopiero w 9 tyg.-"ciąża" nie chciała się sama poronić,nic mnie nie bolało ,nie plamiłam/krwawiłam,miałam WSZYSTKIE objawy ciążowe,więc zapewne gdyby nie usg nawet nie wiedziałabym,że jest źle i na podstawie bety dalej robiłabym sobie nadzieję... jutro się wszystkiego dowiesz,spadek ,to spadek... robiłaś wszystkie bety w tym samym laborat?

Gość gość
Do 23ego mialas dobre przyrosty, czyli nawet wieksze niz 66%. Od 23ego cos poszlo nie tak. Jutro pewnie i tak sie niczego nie dowiesz, bo na pewno wiesz, ze lekarz bedzie chcial jeszcze poczekac

Gość marta anna...
dziękuję wam mimo wszystko za opinię jutro pójdę do lekarza i się czegoś dowiem wyczytałam jeszcze taki artykuł że po wyżej 6000 tysięcy przyrost bety się zmniejsza ale nie wiem ile w tym prawdy

Gość gość
beta mówi tylko o tym czy PĘCHERZYK rośnie, a nie o tym, że ciąża rozwija się prawidłowo

Gość marta anna...
ja wiem ze beta mówi tylko o pęcherzyku ciążowym

Gość gość
zatem po co ten topik?