Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy po porodzie bardzo

Czy po porodzie naturalnym bardzo sie krwawi?Co najlepsze na połóg do szpitala?

Polecane posty

O jakim natężeniu jest krwawienie po porodzie naturalnym? Co się "nosi"? Chce cos kupic ale nie wiem co....sa podkłady poporodowe, majtki jednorazowe poporodowe senni są podpaski bella mama...Gdzies czytałam ze krocze to trzeba wietrzyć-więc chyba bez niczego się lezy-ale jak w takim razie do łazienki isc itp.?Przeciez to cieknie? Jak to jest? Co i ile kupic? Mamy podpowiedzcie.

upup

Gość gość
Najwygodniejsze są majteczki jednorazowe a do nich wkładane takie duże podpaski np bella mama lub hartmann. Takie podkłady do łóżka też się przydaję np w domu do wietrzenia krocza bo leżysz sobie bez niczego.

Gość gość
Ja miałam majtki jednorazowe, ale to mogłam sobie równie dobrze tanie bawełniane kupić. Podkłady, tzn. takie jakby wielkie podpaski, miałam swoje, bo wygodniejsze z paskiem kleju, ale dawali też szpitalne. U nas dawali też podkłady takie jak do przewijania na łóżko, łatwiej to niż pościel wymieniać. W domu wystarczyły mi podpaski zwykłe, dłuższe ze skrzydełkami. Krocza nie musiałam wietrzyć bo się dobrze goiło. MIałam płyn do hig. intymnej dla kobiet po porodzie i ręczniki papierowe do osuszania krocza, lepsze niż papier. Co do krwawienia- to różnie bywa, chyba kwestia przypadku jak to jak któraś z nas przechodzi okres czy ile pokarmu mamy.

ok a w szpitalu nie leży się bez niczego? Tylko cały czas z czymś-czy to nie matki czy to nie podpaski? Czy lezy się na podkładach bez niczego z celu właśnie tego wietrzenia?

Gość gość
ja bardzo krwawiłam; korzystałam z podkładów szpitalnych i ligniny, bo moje były za małe; zużyłam tego naprawdędużó

ok:) dzięki, odpiszcie mi jeszcze tylko czy któras leżala jakiś czas na samym podkładzie w szpitalu wlasnie w celu wietrzenia krocza...był kiedyś temat gdzie dziewczyny mówily cos o tym ale znaleźć nie mogłam.

Gość gość
nie ja przy dwoch porodach w róznych szpitalach lezałam w majtkach nikt mi w kroce nie zaglądał

Gość uvhhtroiy
polecam te podpaski który dają w szpitalu. Jak będziesz uzywac belli i innych takich które nie przepuszczają powietrza to współczuje. Ja jestem mega zadowolona z tych podpasek. Chyba Hartmann sie nazywały

ok dzięki:)

Gość gość
jeżeli bedziesz szyta to najlepiej leżęć na samym podkładzie i wietrzyć, bo lepiej sie goi

Gość uvhhtroiy
no i krwawilam duzo przy obu porodach, a podpasek tych szpitalnych uzywałam paczkę na dzien - 8 albo 10 sztuk jest w jednej paczce

Gość uvhhtroiy
no i krwawilam duzo przy obu porodach, a podpasek tych szpitalnych uzywałam paczkę na dzien - 8 albo 10 sztuk jest w jednej paczce

Gość gość
Wyobraźcie sobie, że w szpitalu na Polnej w Poznaniu, w ogóle nie pozwalali nosic majtek. Ani jednorazowych ani bawełnianych. Jak chciałas wstac do WC to miałas sobie nogami przytrzymywac, albo reka te podkłady. Ozywiscie ja sie o tym dowiedziałam od kolezanki, która mi poradziła,zebym wzięła mimo wszytko majtki, i tak w praktyce sie okazało, że majtki sobie nosisz, ale szybko zdejmujesz jak przychodzi lekarz do kontroli codziennie. A jaka dostałam z j e b k e od Połoznej, ze w czasie porodu miałam stanik! Kolezanka mi poradziła, zebym nie sciagała bo te piżamy szpitalne maja duże rozcięcie i cycki potem wypadaja :)