Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzony extrawertyk

być szczęśliwym

Polecane posty

ludzie myślą, ze szczęście i miłość to zakochanie. aja wcale tak nie uważam. ja własnie uważam, że związek taki dotarty, minimum 5 letni to jest to. znacie się na wylot, jesteście przyjaciółmi, prawie czytacie w myslach sobie. możecie być w pełni soba w swoim towarzystwie. to jest dla mnie miłośc i szczęście i tego bym pragnęła jesli już

Gość Ju.....................
Choć już mam nadzieję na dobre odstawiłam ciasto to i tak na jego widok ślinka cieknie bezwiednie i powraca wspomnienie każdego kęsa. I jak tu trzymac dietę?Nawet ulubiona sałatka z kurczakiem przestała smakować :(

Gość szklana kulka
nie wydzieraj się tak heliozo ;) jeden lubi jak mu słowik śpiewa a drugi jak mu kopyta śmierdzą a przy tym każdy z nich ma swoje racje, priorytety i preferencje

Gość pięknie piszesz ekstrewertyku
urodzonu poeta z Ciebie mówią że kazdy Artysta musi wpierw cierpieć by móc stworzyc cos niepowtarzalnego pieknego nie wiem czy kochasz rzeczywiscie ale pieszesz tak że dech zapiera

Gość Ju.....................
Oj tam, oj tam :) Autor ma kryzys wieku średniego i marzą mu się wielkie namiętności, ale jak go żona kopnie w zadek to zwozumie, co jest dla niego naprawde ważne ;)

jo, masz rację, zapominam o tym czasem, powinnam wyluzować. mam swoją rację, ale próbuję ją chyba narzucać czasem. powoli ostygam troche w duchu i dzięki temu robię się bardziej wyluzowana, nie zawsze to od emnie czuć, ale tak jest mimo wszystko. najgorszy mój stres, to, że w życiu nie uda mi się zrealizowac tego, czego pragne, ale żeby było śmieszniej, wcale nie chce wiele. ;-p nie oczekują Bóg wie czego tak naprawdę, haha.

Gość oj tam  oj tam  oj tam
chce zeby był zdrowy i szczesliwy ze swoją rodziną żonką niech juz odpocznie dosyc tych stresów

największą dla mnie rozkosza jest widzieć, czytać, słyszeć jak ludzie pisza o radościach rodzinnych ni epomijając w tym związku bo ja słyszałam w życiu wypowiedzi takie, że np. małżeństwo jest cudowne, bo dziecko daje tak wiele radości, a rodzicielstwo to taka cudowna sprawa, bo dziecko daje tyle radości. a zatem w rodzicielstwie najlepsze jest dziecko , a w małżeństwie dziecko. w rodzicielstwie, jak nazwa wskazuje chodzi o dziecko, a w małżeństwie o dziecko. k***a....drobne mi się nie zgadzają. a tu człowiek płacze, bo chcialby szczęścia z żoną. i to zawsze wzrusza, bo świadczy, że dziecko nie odessało mu mózgu jeszcze. ale to facet, faceci tak mają, baby są gorsze, im mózg spływa z łożyskiem

Gość gość
koleś pisze bzdury a wy się nabieracie,co drugi to oszołom.

Gość hvfdckahgy
po co wy piszecie ztym typem?Przecież on pisze sobie a wy sobie,czy nikt tego niezauważył?

a w głębi oczu dębowych koloru odnalazł radości iskrę nareszcie lecz w sercu swym nadal pustkę i smutek krył...

urodzony extrawertyk Ale co zrobić, kiedy w życiu oczekuje się od siebie samego czegoś ponad to co się samemu sobie dało? wiedząc co się ma zawsze dążyć bedę do czegoś czego nie miałem, lub co kochałem a straciłem. życie dostosować powinno się do mnie, a nie ja do życia. xxx wiec je dostosowuj do siebie ;) za kazdym razem kiedy wstaje rano i widze zgóry swoje stopy, gdy spogladam przez okno i widze zielen czy biel uznaje że po raz kolejny staje się "cud":) To się nazywa mieć szczescie:D

świadomośc jednak płata mu figle i strach przed wieczorem sieje. boi się, że gdy oczy znów do snu dążyć już będą, to serce nadal szczęścia szukać będzie. bo to czym dziś szczęciem mu być się wydaje, obrazem teraźniejszości na zawsze zostanie...

lat już tyle od nieszczęść minęło. życie już inne niż tamtych dniach było. ale gdzieś ciągle wokół niego zostało to co z duchem odpłynęło. na zawsze serce już zlamane będzie, bo jak można pustkę po serduszku małym wypełnić...

Gość gość
co ci sie w życiu stało, że tak piszesz?

Gość szklana kulka
zakochał się w serduszku o brązowych oczach. czyli: niebieskookie, szarookie, zielonookie, piwnookie - won! :D :D

te szczęścia, które dziś są jedynie bólem i tęsknotą kiedyś przez krótki czas obietnicą radości i dumy przez życie idącej u boku były. a gwaizdy dębowe ciałem i domem na krótko im były... dziś tylko te gwiazdy pamiątką po nich zostały...

Gość gość
wiesz co,jeżeli lepiej ci się robi jak piszesz to załóż pamiętnik i pisz chłopie.To też jest terapia, ale pomocy szukaj także u fachowców.

a wychodząc dnia każdego z czołem do góry uniesionym by z niewolą pamięci bitwę srogą toczyć, ni odrobinę kajać się nie dał, do czasu, aż los serduszka odbierając ściął z nóg go jak miecz rycerza krwią ubrudzony... i z szyderczo kącikiem ust uniesionym pogardliwie słowo tylko jedno los mu rzucił: walcz!

Gość gość
czy jesteś na jakimś etapie terapii,bo coś mi się wydaje że ty nie czytasz, tylko piszesz jak automat.

:) automatem nie jestem:) tak mnie naszło to piszę:) piszę co czuję ,co dzię we mnie dzieje, a dzieje się ostatnio sporo...

Gość gość
To znaczy??

Gość gość
on to chyba musi sobie wczesniej przygotowac bo zeby tak pisac na bierzaca to musiłaby miec motorek w raczkach i głowie ale talent skubany ma musicie mu to kobiety przyznac powiedzcie która z was nie chciłałaby takiego poety ja niewiedziłam ze tacy jeszcze istnieją

ja bym nie chciala;/ poeci mnie nie kreca - nie uwazam tego za talent tylko za nieszkodliwa upierdliwosc;-) podobnie mysle o gitarzystach - ale kobiety sa rozne ,a ja ponoc jestem w mniejszosci;-)

Gość gość
przynajmniej udzel odpowiedzi na wcześniej zadane pytania bo inaczej szkoda czasu aby to czytać.

Gość gość
No co szukasz odp w jakiejś literaturze??

Gość gość
Idę z tąd szkoda czasu,pisz sobie dalej.

odrobinę szczęścia dziś odnajduję czytając odpowiedzi ciepłe, dawno już tak mile nikt o mnie nie prawił:) prawdziwe słońce w duszy mine dziś ogrzewa i sprawia że uśmiech na chwilę gości:)

dziwne, ale kiedy radości trochę się znajdzie to i pisać jakby trudniej. ale odpowiem na pytania: nie mam kryzysu wieku średniego z prostej przyczyny: jeszcze mi do niego daleko. matki mego dziecka nie zostawiłem, bo o niej także tu piszę i kocham ją ponad wszystko; dużo z moich wypowiedzi nie jest o tym samym, a o wielu w moim życiu przykrościach i radościach; szukam miejsca, gdzie będę mógł oddać choć gram ciężaru jaki w sercu noszę, bo ciało już zbyt słabe...

aha, to co piszę jest chwilą, jest myślą, którą staram się ubrać w słowa i podzielić się nią z kimś, kto może zrozumie i ten gram ciężaru przejmie. życie to tak wiele dróg, tak wiele decyzji, tak wiele żalu i smutku, każdy dzień to kolejne cierpienia, których kiedyś przeżyć się nie da