Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzony extrawertyk

być szczęśliwym

Polecane posty

Wstając rano mieć świadomość, że wstaje się dla kogoś/czegoś więcej niż ukochane dziecko, które śpi w pokoju obok. Uśmiechać się do siebie na myśl o szczęściu, które dziś się spotka. Śnić o pięknym uśmiechu i zniewalającym zapachu, dotyku, który elektryzuje ciało. Być znów zakochanym i bić kochanym tak, jak już od dawna nie byłem...

czym jest wiek? ilością dni w których dni przeplatały się szczęściem i rozpaczą? ilością nocy, kiedy kładąc się spać myślami byłem tam, gdzie uśmiech nigdy nie znika z twarzy?

Ile w życiu trzeba przeżyć, żeby znaleźć słońce swojej galktyki? Sens naszej ciężkiej, okrutnej egzystencji jest gdzieś, gdzieś daleko, widać go czasiem ale dosięgnąć już się tak łatwo nie da :( po co to wszystko? niech ktoś da odpowiedź...

Gość Ju.....................
Oj, ale się wkręciłeś... ;) Ja nie wiem, po co, ale jeśli chcesz być z żoną lepiej jak najszybciej zapomnieć o tej drugiej mimo iż ta znajomość wnosi dużo pięknych chwil do Twojego życia, a jeśli chcesz być z nią to bądź. Na dłuższą metę tak na dwa fronty się nie da, więcej stresu i cierpienia niż to warte.

Gość szklana kulka
a tam. w życiu trzeba zagryźć zęby i ryć do przodu do starości do kresu a nie karmić się jakimiś ckliwymi abstrakcjami. kilka związków chemicznych które nazywasz zakochaniem trwa w najlepszym razie 13 miesiecy. potem to wszystko zaczyna szarzeć pod wpływem innych związków i życia, które dla każdego ma ten sam scenariusz. seks tak samo jest przereklamowany. 2 wszystko co pociąga to okres między wyciągnięta ręką a owocem. bo potem jak sie ten owoc juz ma to albo sie okazuje że jest zgniły, albo jest przejrzały, albo nam juz nie smakuje, a najczęściej chce sie już czegoś innego.- Lem

przecież nie zawsze to o czym śnimy jest tym czego smakujemy. ja śnię o smaku czegoś, czego już dawno nie miałem. "szczęście to piórko na dłoni... szczęśie to garść pełna wody..." więc to co mam chyba niestety ze szczęściem wiele wspólnego nie ma...

Gość gość
tak w życiu bywa,że spotykamy kogoś i zatracamy się w tej miłości,ale warto,bo coś takiego bardzo rzadko się zdarza.Mówimy często,że kochamy,i naprawdę wierzymy w to ale jak doświadczymy tego uczucia na własnej skórze,to tylko ten może wiedzieć co to jest być szczęśliwym.

w snach przenoszę się gdzieś daleko, gdzie szczęścia i miłości mam tyle ile zawsze chciałem, a bicie Twego serca obietnicą jest lepszego jutra. czy kiedyś cię odnajdę?

Gość szklana kulka
poczucie szczęście w niewielkim stopniu wynika z czynników zewnętrznych ponieważ jest stanem umysłu, który można sobie zaprojetować odpowiednim myśleniem. w przeciwnym razie bogacze, geniusze mieliby zagwarantowane trwałe szczęscie a analfabetyczne plemiona jakichś bushmenów wręcz przeciwnie. nie da się wrócić do zakochania w partnerze które było na początku a z którym przeżyło się wiele lat, tak jak nie można jeść z tym samym zachwytem i apetytem dania, które choc nalezy do ulubionych musisz jeśc codziennie. niemniej, można żyć tak, żeby to zycie było nieuciążliwe

Ale co zrobić, kiedy w życiu oczekuje się od siebie samego czegoś ponad to co się samemu sobie dało? wiedząc co się ma zawsze dążyć bedę do czegoś czego nie miałem, lub co kochałem a straciłem. życie dostosować powinno się do mnie, a nie ja do życia.

Gość szklana kulka
nie zapominaj, że dałeś sobie kiedyś osobę która w danym momencie wydawała ci się szczytem twoich pragnień - to tak filozoficznie a po naszemu- widziały gały co brały, z tego tytlu i ja jeśli mam pretensja to tylko do siebie. nie wie- może musisz pod nawozić swój kwiatek, żeby uzyskać zadowalające cię efekty.

Gość gość
Zastanawiasz mnie,może tobie nigdy nie będzie dobrze,ciągle będziesz chciał więcej.

każdy z nas ma moment w życiu, a czasem kilka takich momentów, kiedy coś poddaje pod rozwagę wszystko to co mamy, i potęguje pytania o to czy to wystarczy. mi na każde pytanie wychodzi odpowiedź, że chcę więcej

Teoretycznie najlepiej dążyć do czegoś więcej niż sie w danej chwili ma (to cecha ludzi ambitnych, ale dążyć, działać, a nie tylko bezproduktywnie marzyć) potrafiąc jednocześnie czerpać zadowolenie z obecnego stanu posiadania ;)

Gość gość
Jeszcze raz mówię że wydaje nam się że kogoś kochamy i nato składa się wiele czynników, ale gdy naprawdę się zakochasz ,wtedy czujesz zupełnie inaczej od tego pierwszego uczucia,jest wielka różnica,przeżyłam coś takiego.

bramy szczęścia stoją na drodze, która niestety biegnie w przeciwnym kierunku. Dziś już cofnąć się nie mogę, pozostaje tylko sen o innym świecie

Gość gość
miłosc to najwieksze szczęście w życiu kochac i byc kochanym

moje serce kocha, ale miłości nie czuje...

Gość gość
wróć do matki swojego dziecka ty żałosny r****czu.... udaje na forum romantyka, a toż to zwykly r****cz co zamoczyl, zrobil dziecko, kobiete kopnal w tylek albo znudzil się nią.

... a szczęście może kiedyś uśmiechnie się do mnie i powie "choć, wszystko już gotowe..."

Gość rcyfdes
Warto zdobyć się na odwagę i podjąć decyzję, inaczej to nie ma sensu takie życie.

Gość rcyfdes
może nie okazujesz tej miłości osobie którą kochasz?

Gość gość
napisz książkę może wtedy będziesz szczęśliwy.BO pisanie to ci najlepiej wychodzi.

Gość szklana kulka
każdy chce więcej od życia, ale nie każdy robi z tego kwestię, ponieważ dorósł do świadomości, że koleje losu to nie bajka o kopciuchu i jego księżniczce i nie będzie 24 i nie zgubisz spinki od koszuli na schodach. jutro może cię nie być, ciesz się tym co masz, a masz dużo co wynika z twojego rozwoju intelektualnego uwidaczniającym się tym jak piszesz

jezu, banda idealistów. wiersze sobie piszą... ale ładnie wyszło na początku, z tym dzieckiem. nie chciałabym by dziecko było jedynym szczęście, nawet nie najwięszkym. chciałabym, by największym szczęściem była rodzina jeśli już.

Gość hdfgfsargtdhyjukikyklhjgfdsa
trzeba miec pokłady miłości ....ale jesli ktoś kalkuluje i przelicza to miłości nie zazna

Jestem szczęśliwy ale byłbym przeszczęśliwy jakby niektórzy kopnęli w kalendarz.

Decydując się na zdrową, niskokaloryczną dietę, która jest jednocześnie smaczna i pożywna i planując ją stosować do końca życia nie można sobie raz na jakiś czas pozwolić na kawałek pysznego ciasta albo dwa ani nawet marzyć o jego smaku, bo wtedy sami siebie sabotujemy i staje się ona dla nas męczarnią :-P